Kolosej
Film distribucije Continental Film

Anonimnež

drama
Podnapisi
2h 10min / 130min
Leto: 2011
Jezik: angleščina
Scenarij: John Orloff
Režija: Roland Emmerich
Teorija zarote, ki skuša dokazati, da Shakespearjeva velika dela ni napisal slavni pisatelj, temveč naj bi bil avtor grof Edward De Vere, nas popelje na začetek 17. stoletja. Ostarela kraljica Elizabeta I. nima uradnega naslednika, zato se za angleški prestol potegujejo njeni nezakonski sinovi. Grof Edward želi s pomočjo politično zasnovanih dram mobilizirati ljudske množice. Ker se sam ne more razkriti kot pisatelj, svoje igre zaupa igralcu Williamu Shakespearu, ki si pripiše vse zasluge. Toda moč genialnih predstav povzroči politični kaos, ki razkrije najbolj umazane skrivnosti angleškega dvora.

Komentarji

28.10. 2011 ob 7:18

ojoj, to je toooook dobr film, odlomki so full zakon. pa muska je full u redu, everything in its right place!

— anonimnež
9.2. 2016 ob 8:51

ehhh

— kiki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.