Kolosej
Film distribucije Fivia

Anina provizija

triler
V slovenščini
Na sporedu od: 23.2.2017, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2016
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Marcel Buh
Režija: Igor Šmid
Film o fenomenu tajkunov (kriminalcev belih ovratnikov, casino podjetnikov) in z njimi povezanih škandalov … V prvem planu Anine provizije je zgodba o osebni in intimni drami fotografke in oblikovalke Ane Mlejnik, ki jo sproži tajkunsko delovanje njenega soproga Saše Mlejnika, navidez uspešnega podjetnika, ki svoje početje skriva pred soprogo in njuno hčerko Lino. Sašev spretno prikrit pohlep, v katerem ne loči več dobrega od zla, ga pripelje v brezizhodno situacijo, zato izgine v neznano. Ana in Lina postaneta žrtvi nevidne kriminalne združbe. Iz tega dramatičnega preobrata se izvijejo tudi zgodbe o prevari, odnosih, prijateljstvu in ljubezni.

Kratek življenjepis režiserja:

Red.prof. Igor Šmid, rojen 1961, univerzitetni diplomirani filmski in televizijski režiser deluje kot režiser (pa tudi kot scenarist, ko-scenarist in producent) kontinuirano od leta 1985. Kot strokovnjak področja za film in televizijo je deloval v različnih vlogah, bil je tudi predsednik sveta Slovenskega filmskega centra. Za svoje delo je prejel nacionalna in mednarodna priznanja in nagrade. Zadnjih 25 let je visokošolski pedagog za televizijsko režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, članici Univerze v Ljubljani, kjer je bil 2009 izvoljen v naziv rednega profesorja.

Kratka filmografija režiserja:

Igor Šmid je v 31 letih profesionalnega delovanja v preko 400 filmskih in televizijskih produkcijah podpisan kot režiser (deloma pa tudi kot scenarist, ko-scenarist in producent): od reklamnih oglasov do glasbenih video spotov, od televizijskih dramskih igranih oddaj, televizijskih filmov ter serij do dokumentarnih televizijskih oddaj. Posebno mesto v njegovem režijskem opusu zavzemajo režije televizijskih oddaj za otroke in mladino, na primer “Periskopa”, “legendarne” televizijske oddaje v 80-ih prejšnjega stoletja. “Anina provizija” je njegov drugi “čisti” kinematografski film: prvi, “Brezno”, je prejel nekaj nacionalnih nagrad (nagrada občinstva, najboljša ženska vloga, najboljša scenografija na Festivalu slovenskega filma - FSF, 1998) in bil predvajan na mnogih mednarodnih festivalih, vključno z American Film Institute Film Festival (1998) in Sarajevo Film Festival (1998).

 

 

Komentarji

7.3. 2017 ob 20:40

Film je super, igralci so pa odlični!

— Hahaha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.