Kolosej

Angleški pacient

drama
2h 42min / 162min
Scenarij: Anthony Minghella
Do nerazpoznavnosti opečeni umirajoči moški (Ralph Fiennes) je prepuščen bolničarki (Juliette Binoche), ki žaluje za svojo izgubljeno ljubeznijo...

Epska ter čustev polna superiorna adaptacija romana Michaela Ondaatjeja je v rokah talentiranega režiserja ter scenarista Anthonya Minghella prvič po sorodnih mojstrovinah Davida Leana uspešno združila osupljivo igro z omamnimi epskimi pokrajinami.

Devet zasluženih zlatih

Komentarji

15.5. 2005 ob 13:00 zvezdica

lep, žalosten, dramatičen film. prava drama, ki prebudi občutke v tebi. pripoveduje o zgodbah, raznolikih usodah, žalosti, trpljenju... drama, ki ji lahko rečemo drama. oglejte si specialiteto

— maya
28.6. 2007 ob 8:08 zvezdica

Zares odličen film! Lepi prizori in zgodba, ki človeka gane. 9/10 točk.

— Tina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.