Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Angleška pita

komedija
Na sporedu od: 12.1.2012, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2011
Jezik: angleščina
Scenarij: Iain Morris in Damon Beesley
Režija: Ben Palmer
Ob zaključku šole se štirje prijatelji odločijo za nepozabno dopustovanje v Grčiji, kjer si obetajo obilico pitja, zabav in seksa. Sanjska idila se razblini že ob prihodu v zanemarjen hotel, še več težav pa jim povzroča osvajanje zapeljivih deklet. Da bi zbrali dovolj poguma, prijatelji posežejo po alkoholu, kar je uvod v zelo zabavne, občasno boleče in za vedno nepozabne grške počitnice.

Zgodba

Pustolovščina štirih fantov, ki se po zaključku šole odločijo za oddih na grški Kreti, je posneta po predlogi angleške serije The Inbetweeners, ki je v treh sezonah, med letoma 2008 in 2010, obnorela otočane pred malimi televizijskimi zasloni. Will, Simon, Jay in Neil se po končani srednji šoli odpravijo na morda zadnje skupno popotovanje, ki si ga bodo zapomnili za celo življenje. Prvo dopustovanje osemnajstletnikov na tujem, brez staršev, brez učiteljev, brez denarja in skoraj brez uspeha pri dekletih, je posneto po scenariju Damona Beesleyja in Iaina Morrisa, ki sta to vlogo prevzela že pri seriji, za režijo pa je znova poskrbel Ben Palmer.

Produkcija

‘Od vsega začetka sva bila mnenja, da morajo fantje tvoriti četverico,’ pravi Damon Beesley. ‘To je primerno število likov, ki jih potrebuješ za dobro komedijo. Simon zaseda sredino in druščino drži skupaj, Will predstavlja izobčenca, ki prikazuje zgodbo s povsem drugačnega vidika, potem pa sta tu še zgovorni prijatelj Jay in nedolžni prijatelj Neil.’

‘Različni prijatelji, še posebej v najstniškem obdobju, te lahko usmerijo na različna pota. Jay, ki je Simonov najstarejši prijatelj, in Will, ki je Simona spoznal pozneje, vzpostavljata nekakšno ravnovesje. Oba sta pametna in zabavna, vendar na različna načina.’

Lik Neila je zaigral Blake Harrison: ‘Pri Neilu je najlepše to, da ga nič ne spravi iz tira in zlahka pozabi na težave. Lahko ga doleti najhujše, a v nekaj minutah je vse po starem. Nedvomno uživa vak trenutek.’ Po besedah Iaina Morrisa je Neil tisti, ki se pri puncah trudi najmanj, a ima pogosto največ uspeha. ‘Ljudje smo verjetno privlačnejši, če se ne trudimo biti nekaj, kar nismo. Neil se nikoli ne pretvarja in je edini v zgodbi, ki je deležen poljuba.’

Medtem ko Simon, Neil in Jay razmišljajo o dekletih, pa bi Will rad spoznaval kulturne znamenitosti. ‘Will se obremenjuje s tem, da bi izpadel čim bolj običajno,’ pravi igralec Simon Bird. ‘Nenehno ima v mislih, da mora preživeti običajne počitnice. Toda običajno je zanj nekaj povsem drugega kot za njegove prijatelje. Večji del zgodbe jih skuša prepričati, da je ogledovanje znamenitosti lahko zabavno, naposled pa se tudi sam odloči za popolno sprostitev.’

Igralska zasedba

Simon Bird (Will McKenzie) se je leta 2008 gledalcem pred malimi zasloni predstavil v vlogi Willa v E4-jevi komični seriji The Inbetweeners, ki so ji namenili nagrado TV BAFTA. Simon je tako leta 2008 kot tudi 2009 prejel britansko nagrado za najboljšega igralca v humoristični seriji, leta 2010 pa je bil nominiran za nagrado TV BAFTA za najboljšega igralca v komični vlogi. Sodeloval je v vseh treh sezonah serije. Napisal je scenarij za televizijsko pogovorno oddajo The King is Dead (BBC3), kjer se je preizkusil tudi v vlogi voditelja. V letošnjem letu je igral v televizijski seriji Friday Night Dinner (Channel 4). Njegov naslednji projekt je televizijski film Chickens (Channel 4), pod katerega se je skupaj z Joeom Thomasom, in tudi Jonnyjem Sweetom, podpisal kot scenarist in igralec. S soigralcem Joem Thomasom sta bila tudi člana amaterskega gledališkega kluba Cambridge Footlights.

Joe Thomas (Simon Cooper), nekdanji član že omenjenega kluba Cambridge Footlights in nepogrešljivi člen v triletni seriji The Inbetweeners, se je pred kratkim izkazal v glavni vlogi Kingsleyja v novi televizijski seriji Fresh Meat (Channel 4). Kmalu se bo premierno zavrtel televizijski film Chickens, kjer je tako kot Simon Bird prevzel vlogo scenarista in igralca.

James Buckley (Jay Cartwright) je najbolje poznan po vlogi Jayja v The Inbetweeners in vlogi najstnika Dereka (Del Boya) v treh epizodah serije Rock & Chips (BBC1), ki je predhodna izjemno uspešni seriji Only Fools and Horses. Buckley je zaigral tudi v serijah Skins (E4), The Bill (ITV1), Holby City (BBC1), Teachers (BBC1), Off the Hook (BBC3), Sold (ITV1) in Filth (Channel 4). Letos je bil nominiran za nagrado TV BAFTA za najboljšega igralca v komični vlogi ter za britansko nagrado za najboljšega igralca v humoristični seriji.

Blake Harrison (Neil Sutherland) je pred kratkim zaigral v celovečercu Reuniting the Rubins. Ob izjemnem uspehu z vlogo Neila v televizijski seriji The Inbetweeners gre izpostaviti tudi vloge v serijah Him & Her, The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret, White Van Man, The Bill in Half Time.

Filmska ekipa

Ben Palmer (režija) je režiral vse tri sezone humoristične serije Bo Selecta (Channel 4), ki je bila nominirana za britansko nagrado za najboljšo televizijsko komedijo ter nagrado TV BAFTA za najboljšo humoristično serijo, namenili pa so ji nagrado Broadcast za najboljšo komedijo.

Sledile so režije številnih televizijskih projektov. Serija Star Stories mu je denimo leta 2006 prinesla britansko nagrado za najboljšo novo televizijsko komedijo ter nominacijo za nagrado TV BAFTA, izredno priljubljena serija The Inbetweeeners pa leta 2010 britansko nagrado za najboljšo humoristično serijo in več nominacij za nagrado TV BAFTA. Angleška pita je njegov prvi celovečerec.

Komentarji

3.11. 2011 ob 23:12

A še en film od pite? jih še nimajo dost? :)

— Jst
12.11. 2011 ob 15:01

jej

— lili
25.11. 2011 ob 13:54

bedarijaaaaaaaaaaaaaaaa

— fdgtsd
28.11. 2011 ob 18:06

kul :)

— kdo
29.11. 2011 ob 1:32

Komaj čakam film, serijo Inbetweeners sm pogledu že dvakrat v tem letu. British humor at it's best!:)

— Grega
10.12. 2011 ob 6:50

To ni še en film od pite, gre za enega najbolj neumnih slovenskih prevodov. Film je angleški, s tipičnim angleških humorjem, nima nobene veze z "Ameriško pito"

— To ni še en film od pite
10.12. 2011 ob 16:30

Vsem ki pravijo da je to bedarija in brezveze - to je popolnoma druga stvar kot Ameriška pita, popolnoma drugačen humor. Veliko boljši kot ameriški. Poglejte si serijo Inbetweeners, potem pa govorite.

— blabla
13.12. 2011 ob 6:36

Ameriške pite smo se že "prenajedli". Upam, da bo z angleškim priokusom in humorjem kaj boljša. ;)

— Spela
21.12. 2011 ob 23:40

nevrjetno na kak način hočjo prpelat folk v kino :) težk za prevest ne rečem sam angleška pita??? angleži bi rekl ka pa to je :)))
film je zakon, ne vem zaka tak pozn prhaja v SLO..sn ga vido na otoku pred 4mi mesci..ni tak dobr ko serija sam še vedn se ga splača pogledat..
:D

— kr(et)en
25.12. 2011 ob 12:30

GROZLJIV PREVOD NASLOVA !! naslov ne bi smel ljudi zavajati, film nima nič s pitami, še posebej ne ameriškimi, poleg tega pa je posnet kot nadaljevanje odlične britanske tv serije The Inbetweeners ...

— Marusa
25.12. 2011 ob 21:33

Samo toliko:
To NI tipični angleški humor!
Iz Ameriške pite so izbrali par dobrih scen jih dali v en še bolj bedast film, stavke izgovarjali z angleškim naglasom in to je bilo to. To je film. Groza.
THE END

— Tina
28.12. 2011 ob 15:03

kul ni pita

— luka
30.12. 2011 ob 12:45

bedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

— d
3.1. 2012 ob 20:03

Film je katastrofa. Nima veze z angleškim humorjem, ampak je bedno posnemanje Ameriške pite. Od britja 'tam spodaj' naprej...

Mene je poleg vsega ostalega motilo tudi to, da se kao dogaja na Kreti, snemali so ga pa na Maljorki. Vsak, ki je bil na teh otokih, bo opazil razliko.

Res brezveze. Pa sem fanica American Pie 1-3 humorja.

— heidi
4.1. 2012 ob 14:02

Joj,...zakaj je slovenski prevod spet tak beden... ANGLEŠKA PITA ... pol takoj vsak misli, da je film en izmed serije American Pie (ki je večina bednih) ... ta film nima nobene veze z Ameriško Pito in je zgodba čisto drugačna (in boljša).

— trololo
6.1. 2012 ob 15:54

prosm cenzurirat!

— rkc
9.1. 2012 ob 11:58

ma mene ne mika, pa sami neznani brezvezni igralci... film pa čeprav brezvezn se dosti lažje prebavlja če so not znani vredi igralci, kot pa če so neznani igralci in je malo brezvezn.

— aža
9.1. 2012 ob 19:30

spet tota pita jaz jih že mam dosti!!!!!!
brezveze!!!!

— gemina
10.1. 2012 ob 19:21

ANGLEŠKA PITA?? Pa kokga vi hecate? Ta film bo všeč samo TISTIM k so gledal serijo. In lahko samo čestitam, da ste ga dal na vaš spored in mu prisolil tak butast ime. Nice.

Film je drgač super, sem fan serije.

— lol
12.1. 2012 ob 12:29

men se pa zdi da bo tale film čist super

— :)
12.1. 2012 ob 15:33

gledala sem film, izguba časa. ni smešen in veliko slabši od ameriške pite.
ne priporočam

— lll
12.1. 2012 ob 17:35

zanima me kakšen je film, je vreden ogleda?
pravite da je naslov filma čisto drugačen.. zato me resnično zanima kakšen je, upam da je vreden ogleda :)

— Lalala
12.1. 2012 ob 21:32

Tako bednega filma pa še ne! Ameriška pita je proti njemu za Oskarja!

— obvezna
13.1. 2012 ob 15:58

glup in brezvezen film neka neposrečena kopija ameriške pite

— -.-
15.1. 2012 ob 14:35

Tok hitr me pa še ni blo iz dvorane... Že malo nazaj sem se zaj.. z angleškim humorjem o tistem debelem policaju... Groza, prov minil me je, da šel delat v London...
Ta angleški humor je men za kozlat... Zloraba imena AMERIŠKA PITA!!!

— DrFloyd
16.1. 2012 ob 17:51

meni je bil film ušeč =) Tak izy lahek filmčk, kakšne fore so smešne... men so že sami angleži smešni s svojim govorjenjem... tok da P.S. Petelinji zajtrk je velik bol bedn ;)

— jz1
19.1. 2012 ob 18:22

elo guverner lets have a tea party [z angle[kim naglasom]

— oksosxa
22.1. 2012 ob 19:11

Zelo dobra komedija, vse ameriške komedije, ki so trenutno na sceni se skrijejo proti temu :)

— Bojan
5.2. 2012 ob 22:13 zvezdica

Dober, tipično angleški humor! Super film za sprostitev, kljub temu da primanjkuje (pri)znanih imen. Film je narejen popolnoma na drugačen način kot Ameriška pita, zato se čudim prevodu.......vsekakor pa ODLIČNA KOMEDIJA! Priporočam vsem, ki ne padate na cenene ameriške fore.

— amaister
9.2. 2012 ob 18:37

film je dobr res da je mal čuden prevod ampak vredu upam da bo nasledna verzija če bo kej boljša

— kokakola
18.2. 2012 ob 18:00

gledal sem že vse filme ameriške pite ,smešen

— miha.a
24.2. 2012 ob 11:11

film je topshit

— tina
2.3. 2012 ob 13:59

Fejk :)

— Žan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.