Kolosej
Resnicna zgodba o afriškem decku, ki ga dunajska grofica v zacetku 18. stoletja vzame v svoje varstvo in ga kot svojevrsten eksperiment vpelje med dvorno elito. Angelo Soliman je afriški decek, ki ga evropski popotniki nasilno ugrabijo in prodajo v suženjstvo. Po dolgem in mucnem potovanju ga v svoje varstvo vzame dunajska grofica in ga naredi za predmet svojega izobraževalnega eksperimenta. Decka krstijo in mu nadanejo novo ime, ki pomeni "božji poslanec". Povedo mu, da so težki casi za njim in da bo odslej živel kot princ. Angela na Dunaju vzgajajo, izobrazijo in razvajajo z vsemi privilegiji bogatih. Ko odraste, postane dvorna maskota, ki zabava dunajsko aristokracijo. A ko fant dozori, se v njem zaneti iskrica odpora … "Angelo mi pomeni zgodbo o omejevanju in želji 'drugega' po poburžujenju ter zlivanju z maso in standardnimi vzorci. Pripoved o navelicanosti biti drugacen. Diskurz o sprejemanju in strpnosti. Zgodba o temnopoltosti mi pomeni samo golo sredstvo. Saj je drugacnost v vsakem od nas. O tem želim povedati zgodbo. V tem se najdem." (Markus Schleinzer)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.