Kolosej
Film distribucije Fivia

Angelske oči

Angel Eyes
drama, misteriozni, romantični, triler
Na sporedu od: 28.2.2002, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Scenarij: Gerald Di Pego
Režija: Luis Mandoki

Vsebina

Ko neke noči čikaška policistka Sharon Pogue (Jennifer Lopez) zasleduje osumljenca, ji ta pripravi smrtonosno zasedo. Iz nje jo reši skrivnostni neznanec Catch (Jim Caviezel). Prestreže zločinca, ga razoroži in reši življenje Sharon. Sreča ali usoda? Ali pa se je Catch slučajno znašel na pravem kraju ob pravem času? Morda. Toda Sharon in Catch sta se srečala že prej, le da sta na to pozabila. Ko se zaljubita, začneta odkrivati resnico drug o drugem, toda kmalu se bosta morala soočiti s sencami svoje preteklosti.

V ANGELSKIH OČEH igrajo Jennifer Lopez, Jim Caviezel, Sonia Braga, Terrence Howard, Jeremy Sisto, Victor Argo in Shirley Knight. Film je režiral Luis Mandoki, po scenariju Geralda DiPega. Producenta sta bila Mark Canton in Elie Samaha, izvršni producenti pa Andrew Stevens, Neil Canton in Don Carmody.

O filmu

ANGELSKE OČI pripovedujejo o nenavadnem paru, katerega poti se križajo v življenjsko nevarnih okoliščinah. Sharon Pogue (Jennifer Lopez) je odlična policistka (stroga in nepopustljiva), ki zagovarja pravico za vsako ceno. Njen delovnik se odvija v najbolj nevarnem čikaškem predelu, kjer mora dan za dnem preganjati nevarne zločince, aretirati preprodajalce z drogo, loviti oborožene lopove in se vmešavati v prepire. Pri svojem delu je tako groba in nasilna, da začne njen sodelavec in prijatelj Robby (Terrence Howard) sumiti, da se je Sharon z nasiljem spoznala, še preden je postala policistka. Kljub temu pa ona o svoji preteklosti noče govoriti. S predanostjo delu skuša nadomestiti pomanjkljivo osebno življenje, saj so se ji starši odpovedali že pred leti. Zaradi izobčenosti iz družine in življenja na sploh gara dan in noč, proste trenutke pa preživi v žalosti in obžalovanju. Čeprav je bila v mladosti izpostavljena nasilju, ki jo je tako močno zaznamovalo, si želi, da bi jo družina sprejela nazaj.

V njeni bližini živi Catch, skrivnosten in nenavaden moški, ki spi v na pol praznem stanovanju in priskoči vsakomur na pomoč. Zapira tuja avtomobilska okna, kadar dežuje, in vsakogar pozdravi z nasmehom na obrazu. Dvakrat na teden prinaša hrano gospe Elanori Davis (Shirley Knight), s katero si delita isto breme preteklosti. Nekaterim se zdi čudaški, toda nenevaren možak, nekateri pa v njem vidijo morebitnega zločinca. Toda Catchu je za mnenje ljudi malo mar. Po ulici se premika kot senca in pomaga ljudem v stiski. Vseeno pa se zdi, kot da tega ne počne iz veselja. Tudi on - tako kot Sharon - nima osebnega življenja.

Ko Sharon izve, da njena starša Josephine (Sonia Braga) in Carl (Victor Argo) nameravata obnoviti poročne zaobljube ter potem pripraviti zabavo, nje pa nista povabila, zapade v krizo. Obenem izve, da ima njen novi fant, Catch, težko preteklost, s katero se noče in ne more sprijazniti. Po letih bolečine in trpljenja se morata Sharon in Catch spoprijeti z demoni iz preteklosti, čeprav bo zato njuna ljubezenska zveza na težki

Komentarji

3.7. 2008 ob 2:00

gledala sm ta film, sam mi ni bil tok ušeč.....provzaprov sm ga gledala samo ker se mi je zdela zanimiva prva stran dvdja no in pol sm bila kar malo razočarana is sm samo čakala kdaj bo konec filma

— romina
21.9. 2008 ob 2:00

Ful lep film

— sara
14.3. 2017 ob 19:55

gledal,sem ga,začetek ni bil kaj obetaven,pol me je pa potegnilo...hmm,mogoče sm romantičen,pa občutljiv na take zgodbe....mi je pa bil všeč,tko,da ga priporočam

— Danijel

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.