Kolosej
Film distribucije Continental Film

Anakonda 2: Lov na krvavo orhidejo

avanturistična znanstveno-fantastična grozljivka
Kdo bo danes njeno kosilo?
Na sporedu od: 28.10.2004, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: Hans Bauer, Jim Cash, Jack Epps Jr., John Claflin, Daniel Zelman, Michael Miner, Edward Neumeier
Odprava mladih znanstvenikov odpotuje v osrčje džungle, da bi našli skrivnostno "krvavo orhidejo", toda na poti jih ne ovira le slabo vreme in gosta podrast, temveč skrivnosti džungle varuje tudi nov rod velikanskih anakond, ki v raziskovalcih vidijo predvsem slasten zalogaj. Se je bolje boriti ali bežati?

Tudi tistim, ki jim pragozd predstavlja dom, niso varni pred anakondo. Torej se za obiskovalce, ki si za zastavijo cilj zapleniti neprecenljivo rdečo orhidejo pragozda, ne bo dobro končalo.

Anakonda 2 je pustolovska znanstvenofantastična grozljivka, ki se dogaja globoko v osrčju pragozda, kjer raste zelo redka rdeča orhideja, iz katere bi lahko naredili serum, ki pomlajuje in podaljšuje življenje. Skupina znanstvenikov se šele kasneje zave, da naloga dobiti to rdečo orhidejo, ki marsikomu lahko prinese tudi znaten kupček denarja, ne bo tako lahka. Orhidejo namreč čuva predator - anakonda, ki nikomur ne pusti na svoje ozemlje ...

Screen Gems predstavlja Middle Fork Production, ANACONDA 2: The Hunt for the Blood Orchid, nadaljevanje uspešnega filma Anakonda, ki je bil posnet leta 1997. Snemali so ga na Fijiju.

O produkciji

Producentka Verna Harrah pravi, da si je vedno želela posneti nadaljevanje prvega dela, ki ga je prav tako producirala. "Sprva smo mislili, da bi bila vsebina nadaljevanja Anakonde drugačna. Najprej smo si zamislili, da bi anakonda v dugem delu zašla v vode New Orleansa. Bilo bi odlično, a zamisel bi bilo pretežko realizirati. Zato smo ostali v pragozdu in se odločili za zgodbo, v kateri skupina farmacevtov - znanstvenikov išče rožo, ki bi podaljšala življenje. "

Film se začne, kako se skupina znanstvenikov iz New York odpravi na potovanje v Borneo, da bi našla redko rožo - orhidejo, ki cveti le dva tedna vsakih sedem let. "Seveda jim pot prekrižajo anakonde, kajti ravno v tem času je tudi njihova sezona za parjenje," pravi Harrahova.

Režiserja Dwighta Littla je ta projekt zelo zanimal, saj je tudi sam velik ljubitelj pustolovskih filmov. Harrahova je bila navdušena, ko je izvedela, da je pripravljen režirati. Zanj pravi, da je miren, nadarjen in pripravljen na sodelovanje in to je vse, kar si je želela.

Bistvenega pomena za film, kakršen je Anakonda, je tudi najti pravo lokacijo za snemanje, kajti več kot 90 odstotkov filma se dogaja na prostem. Našli so jo na Fijiju, kjer so lahko posneli tisti del pragozda, ki ga še nismo videli na filmskih platnih. "Vlada na Fijiju je bila zelo prijazna in nam je odborila snemanje na vseh teh lokacijah. Fiji je zelo varen," pravi Harrahova. "Je eden izmed redkih krajev, kjer ni bojazni zaradi terorizma ali vojne."

Režiser Dwight Little je vedel, da je treba igralce skrbno izbrati, saj so morali biti zelo prepričljivi v svojih vlogah. Vsakega so izbrali zaradi nadarjenosti in doprinosa k vlogi, ki mu je bila zaupana.

Johnny Messner igra Billa Johnsona, samotarja, ki živi v pragozdu na svojem čolnu. Za primerno denarno nagrado se odloči pomagati oziroma odpeljati skupino znanstvenikov na željeni kraj. Igra pijančka, ki je prišel na Borneo, da bi pozabil na vse demone preteklosti, ki ga še vedno preganjajo. Je tudi do vratu v dolgovih. Ima pa dobro srce, čeprav se je v življenju mnogokrat odločil za nepravo stvar. Njegovo čustveno naravo razkriva odnos do njegovega ljubljenčka - opice Kong, ki živi z njim. Je edina, ki jo ima Bill rad.

Morris Chestnut igra Gordona Mitchella, človeka, ki skrbi za finance v skupini znanstvenikov. Je tudi največji grabežljivec med vsemi. Ves čas je na preži za možnim dobičkom in si od orhideje veliko obeta. Morris pravi: "Mitchell skozi ves film nerga. Po eni strani je strahopetec in bi šel rad čimprej domov, po drugi pa ve, da mora najti orhidejo, da bo lahko prišel do denarja. Je tiste vrste človek, ki nosi kravatke in je rad poln denarja, zato je logično, da se v pragozdu ne počuti najbolje." Režiserju se je zdela Morrisova karizma neprecenljiva za ta film. "Zelo je prepričljiv," pravi Little.

Angleški igralec Matthew Marsden igra doktorja Jacka Byrona, vodjo skupine znanstvenikov. Jack je zelo dober znanstvenik, je strokovnjak na svojem področju. Je pa tudi zelo egocentričen. Je pod velikim pritiskom dobiti to orhidejo in jo dostaviti v podjetje. Ni negativec, je pa zelo ambiciozen.

Salli Richardson-Whitfield igra znanstvenico Gail Stern. "Gail je vodja znanstvenikov podjetja, ki je financiralo to odpravo. Tu je zato, da poroča o vsem, kar bi koristilo podjetju," pojasnjuje igralka "Čeprav je moj lik znanstvenica, ji ni preveč všeč, da mora hoditi po pragozdu. Sama naloga najti to orhidejo ji nikoli ni dišala. Tudi ona je damica, ki ima raje udobje svojega doma. Bilo pa je zabavno igrati takšno vlogo, saj sem lahko veliko kričala," pravi Salli. Zase pravi, da je imela od nekdaj rada grozljivke in se ji je zdelo naravnost sijajno, da je lahko igrala v eni.

KaDee Strickland igra Sam Rogers, članico raziskovalne ekipe in Jackovo asistentko. "Sam je na tej ekspediciji zato, ker je z Jackom že delala in mu zelo zaupa. Motivira jo ljubezen do znanosti, proučuje pa tudi ekipo: kdo je resnično odkrit in pošten, kdo je zraven samo zaradi lastnih koristi," pojasnjuje KaDee. Režiser Little pravi, da lik Sam skrbi za ravnotežje ekipe znanstvenikov KaDee je v vlogi čudovita.

Tudi ona ima rada grozljivke in je bila zelo vesela, da je dobila priložnost igrati v eni. "Najbolj od vsega pa mi je bilo všeč, ker smo se igralci spoprijateljili. Resnično smo postali pravi prijatelji. To je bilo najlepše od vsega" pravi Stricklandova.

Eugene Byrd igra Colea Burrisa, računalniškega strokovnjaka. Njegov lik je zabaven. Skrbi, da vse teče kot namazano, zraven pa se pozabava. Ko pa vidi, kako enega izmed njegovih prijateljev poje ogromna kača, se zanj zabavni del konča in se hoče čimprej vrniti domov. Harrahova pravi, da je njegov lik zelo sproščujoč, kar na trenutke res potrebuješ pri taki grozljivki.

Nicholas Gonzalez igra dr. Bena Douglasa. Zraven je, ker je morala odprava znanstvenikov vzeti s seboj tudi zdravnika. Ko vidi ženski del odprave, ve, da se bo imel lepo. Je tudi komičen lik. Zase pravi, da je zelo užival na snemanju na tako lepem kraju kot je Fiji: "Ko nismo snemali, smo se tudi potapljali in nalovili dovolj rib za vso ekipo."

Domačina Trana igra Karl Yune. "Bill in Tran sta partnerja, ker se Bill zanese nanj," pravi Yune. "Tran pozna vsak skriti kotiček tega kraja in če karkoli potrebuješ, rečeš Tranu. Oba, Bill in Tran, živita na robu in oba sta malo nora. Tranu je vseeno za kopico znanstvenikov. Njemu je mar le za 50 tisoč dolarjev, ki mu jih ponujajo."

Yune je bil ponosen, da je lahko delal z režiserjem Littlom, ker ga izredno ceni.

Pustimo kačam prosto pot

V prvem delu Anakonde so si pomagali z animatroniko. V drugem delu pa so uporabili računalniško grafiko, da so lahko oživili ogromne plazilce. Producentka Harrahova pravi, da je računalniška grafika zelo napredovala v sedmih letih, odkar so posneli prvi del. "Celotno zadevo je bilo veliko lažje in spektakularneje opraviti."

Režiser Little pravi, da je bil sam proces ustvarjanja te velikanske kače zelo zapleten. "Opazovali smo različne kače in pri njih iskali najbolj grozljive značilnosti - oči, zobe, barvo... Nismo hoteli, da bi se na koncu izkazalo, da bi bila naša anakonda videti kot kakšna vodna pošast. Hoteli smo, da je karseda pristna. Domislili pa smo se tudi, da bi bila ta kača pametnješa in še bolj živa in nevarna, kot so v resnici. Zato smo ustvarili bitje, ki bi imelo tudi zelo razvite možgane. Posneli smo tudi veliko prizorov s pravimi anakondami, tako da bo med gledanjem filma težko opaziti razliko med pravimi in našo, računalniško. Našo računalniško predelano anakondo smo želeli takšno, da jo gledalci ne bi ločili od pravih. To je bil za nas pravi izziv. Za to je bil zadolžen Dale Duguid, specialist za učinke. "

Little in Duguid sta se pogovarjala, ali je smiselno, da ima anakonda tako zelo razvito pamet. Little je vztrajal, da jo mora imeti. "Je kot stroj, ki ima ugrajeno komponento, ki vseskozi ponavlja: Kaj je za kosilo?" pravi Duguid. "Enostavno se pojavi na sceni in se odloča med tem, koga najprej pojesti."

"Ko smo ustvarjali našo anakondo je bilo zelo pomembno, da smo dražili gledalce s pričakovanjem: Kdaj se bo pojavila? Od kod? Moram priznati, da smo se v tem pogledu kar potrudili," se smeji Little. "Anaconda 2: The Hunt for the Blood Orchid je predstavljala za vse nas velik izziv." Izvršni producent Jacobus Rose pravi, da je bilo marsikdaj težko. "Velikokrat je deževalo, plezati smo morali po gorah, veliko smo tudi snemali ponoči. Včasih je bilo tudi zelo vroče, pa vendar smo premogli dovolj energije in optimizma, da smo film uspešno zaključili in se imeli dobro." Režiser zaključuje: "In tako imamo posnet film, ki je grozen kot sam hudič."

O igralcih

Johnny Messner (Bill Johnson): gledali ga bomo v trilerju Hostage z Bruce Willisom in Benom Fosterjem in v Running Scared s Paulom Walkerjem. Igral je tudi v The Whole Ten Yards, Spartan, Tears of the Sun, The Sweetest Thing , Finding Home ter Dancing In September. Na malih zaslonih se je pojavil v serijah Prijatelji, Na kraju zločina in Angel.

Kadee Strickland (Sam Rogers) je nastopila v The Grudge, Stepford Wives, Something's Gotta Give, Anything Else, Girl, Interrupted ter The Sixth Sense. Na malih zaslonih smo jo videli kot gostjo v seriji Zakon in red Igrala je tudi že v gledališču.

Matthew Marsden (dr. Jack Byron): najprej so ga opazili v zelo priljubljeni seriji Coronation Street. Njegovi prvi igralski "službi" sta bili v nadaljevankah Emmerdale in Island.

Dobil je tudi vloge v Black Hawk Down, Helen of Troy ter Shiner. Poznamo ga tudi kot pevca. Posnel je uspešnice She's Gone z zasedbo Destiny's Child in solo album z naslovom Say Who.

Eugene Byrd (Cole Burris): videli ga bomo v trilerju Confess kot tudi v Light and the Sufferer. Igral je še v 8 Mile, Lift, Dead Man, Sleepers in v Whiteboyz.

Nastopil je tudi v televizijskem filmu Murder in Mississippi in v serijah Sesame Street, Cosby showu, For Your Love, Two and a Half Men, Third Watch, Law & Order: Special Victims Unit, NYPD Blue ter Law & Order.

Salli Richardson-Whitfield (Gail Stern) je pred kratkim nastopila v filmu Biker Boyz z Laurencem Fishburnom. Nastopila je tudi v Book of Love in Even Odds, kot tudi v The Great White Hype, When We Were Colored , A Low Down Dirty Shame, Sioux City in Posse .

Na malih zaslonih je nastopila v Countdown, Family Law, Soul of the Game, Lily in Winter, I Spy Returns, True Women, The Pretender, Between Brothers, Stargate SG-1, New York Undercover ter v Star Trek: Deep Space Nine.

O filmskih ustvarjalcih

Dwight Little (režiser)

Svojo kariero je začel s snemanjem kratkih dokumentarnih filmov. Kmalu je režiral tudi HBO-jevo oddajo Who Wants to be a Hero, potem ABC-jevo SPIES, ki je dobila emmyja. Režiral je triler KGB: The Secret War ter Halloween 4: The Return of Michael Myers. Svojo kariero je potem nadaljeval z režiranjem filmov Marked for Death, Free Willy 2: The Adventure Home in Murder at 1600. Režiral je tudi episode The X-Files, The Practice, John Doe in Veritas: The Quest.

Komentarji

25.8. 2004 ob 11:53

haha.film je ful ql

— kristina
26.8. 2004 ob 16:55 zvezdica

Glede na trailer je tale film super, očitno s enam obeta nova pustolovska zgodba z malček trepetanja. Komaj čakam, da pride v kino. V Ameriki imajo srečo, da ga že gledajo! Se vdimo torej na premieri al pa kak dan za njo! LP MATEJ

— Matej
6.9. 2004 ob 21:46

hudo bogi film 1 je bla bolša

— m
11.9. 2004 ob 13:37

A to je nadaljevanje filmske polomije Anakonda v kateri je igrala tud jennifer lopez a je kej druzga?

— Ilidian
11.9. 2004 ob 18:29

Bolj bedne ''grozljivke'' še nism vidu v svojm življenju, če temu filmu lahk sploh rečemo tako. V enih prizorih se tko bedast vid, da je kača umetna, kt pr Jurskem parku I. No, kako nej rečem, ta film je prov ogabno zanič, če bi mel še mal slabše igralce, bi lahk naredl Scary movie 4. Prou za*ebaval so se iz teh smrtonosnih živali, ki v resnici obstajajo... ... no sej pretiravam - če bi mel dober scenarij, zasedbo, bolj originalne kače in prepričljivejše nastope, pa večji izbor scen bi bil film še kr za prežvet.

— David
23.9. 2004 ob 16:38

to bo film leta ca mene uprasate! Po tokih letih je le prsu drug del! : ) ze pru je biu bombasticn, pumoje bo drug tud! ej res kommmi cakam! kle bom sla prou na premiero! prou mas blagi unim amerikancm!! no nc, KOMI CAKAM TA FILM!

— Missy anaconda
26.9. 2004 ob 19:17

tole bo pa super (in še grozljivo za povrh)!

— ana
27.9. 2004 ob 13:23 zvezdica

Čeprav ni realne zasnove, da bi se tako težka žival tako hitro gibala, se lahko vseeno sprostimo in uživamo v super filmu. Enka je bila super, ki sem si jo večkrat ogledal. Tako, da se dvojke zelooo veselim!

— čičo
29.9. 2004 ob 21:52 zvezdica

Film sm ze gledu, je kr kul sam mal pretiravajo v velikosti anakonde... V filmu so tud razni pajkci in podobne zivalce tko d je kul za pogledt :D

— dole
1.10. 2004 ob 21:40

wi komi čakam... taprvi del je biu res hud, ta bo pa tut sigurn :P Uzivejte

— bubika
10.10. 2004 ob 23:22

Sik, sik. To pa so plazilci ja :) :) Ideja o čarobni rožici je kr kul, sam kače... Sicer pa tko k je čičo povedu. Ni neke zasnove da se "ne bi" tok hitr te žvauce gibale.

— Bogo
17.10. 2004 ob 11:48

No ja no, tale film sm že vidu, pa se mi zdi mal preveč za lase privlečen. Ampak useen pa obeta obilico adrenalina. LP

— Stryder
18.10. 2004 ob 16:33 zvezdica

Film kot film v katerem vidimo lepe zenske postavne fante in ogromne kace tako imenovane anakonde. Zgodba se kuje na zaroti enega cloveka, ki bi za kariero naredil vse. Tipicno amerisko :) Skratka nic novega, nic posebnega (se kace bi lahko bile bolje narejene) razen naslova ANACODNA 2.

— tadej
24.10. 2004 ob 16:17

Pomojm bo ta film fulll scary!Sm ga mislna gledat sam je prevec nagnusn!

— sara
25.10. 2004 ob 14:17

živjo sem patricija in si bom v kinu ogledala anakondo2 ker mislim da je dober film in ker sem že gledala 1 del anakonde. ŽIVJO!

— patricija
29.10. 2004 ob 11:45

ma nwem..po mojem bo ilem prava beda..ker..use te znanstveno-fantastič ne grozljivke so...BALA...:/// tko da po mojem se ne splača it gledat.to je bolj za tipe... :)))

— neyka_
29.10. 2004 ob 11:48

taki filmi so same za otroke..in odrasle otroke...hehe =)) brezveze,za nič...filem je res kako bi se reklo...otročji..nek i bogi judje ki skačejo za neko "živaljo" in jo neki lovijo..sem gledala 1 del..in sem zaspala zraven...totalka brezveze!!! tisti ki bo šol to gledat je res otok...! aja pa ne zamerit tisti ki je to gledal al..ki gre to gledat.. ale čaw..=)))

— alja
30.10. 2004 ob 0:45

Pumoje bo film ful coolski no res da je najbrz mal grozn drgac mam pa rada take stvari : ) ; ) !!

— Cady93
31.10. 2004 ob 12:56

jaz sem film gledala in zdel se mi je vredu.nič pretresljivo grozljivega...kače se ubistvu prehranjujejo s rožo,ki jo iščejo in jim s tem podaljša življenje pa tudi zaradi rože ostanejo tako velike.film je na zvrst (pomoje) bolj podoben znanstveni fantastiki kot pa realnosti.vsekakor pa ogled filma priporočam!splača se ga ogledati!

— nina
1.11. 2004 ob 21:56

Film ni nič posebnega, gruča ljudi in gromozanske kače.. je pa definitivno boljši kot prvi del. Ampak kača je pa res ogromna :o)

— Sweety
2.11. 2004 ob 7:54

Film je fenomenaln! Priporočam ogled, kr vam ne bo žal! LP vsem skup

— girl_16
2.11. 2004 ob 11:37

Film je še kr dobr! Dobre scene!

— Leon
2.11. 2004 ob 18:25

je realna zasnova, da se tako velika kača tako hitro giba! si videl ze gdaj kakega pitona v akciji! pa tut če ma sam 5 metrov ma hitrost prilagojeno temu! večje je telo več mišic ga dvigne! film pa zažiga

— pikijakob
2.11. 2004 ob 21:20

no pa da neki powem film sm gledal in je dwojka boljsa od enke vsaj meni

— mega
3.11. 2004 ob 12:13

enke nism gledu ,k sm bil premal str.upam da bo dvojka res kul in verjamem da bo

— upam,da bo kul
3.11. 2004 ob 15:49

hut film=) (ni kej...)

— kr ena
3.11. 2004 ob 16:00

-?ta film je svetown -?res ga morte jt gledat pa sploh ni nagnusn (no mogoce mau cist mau) -?definitivno bolsi kt enka (pa se une ku**e j.LO ni not k srec) ->pa tipi glejte une mi?ice---nej wm bodo za zgled!=)) =) *Lp usm iz lublane*

— kr ena
4.11. 2004 ob 10:14

filma se nism gledala, k se cakam, da ga dobim na dvixu.Gledala sm pa prvi del.Mal pretiravajo sam useen.Sm pa vesela, da to ni nadaljevanje, k nebi prenesla J.Lo se enkrat

— kr ena
4.11. 2004 ob 11:58

ej morm rečt da je ful hud film in da mi ni žou da sm ga šla gledat, čeprav nism pristaš grozlivk in podobno. vredn je ogleda ne bo vam žou

— tea
4.11. 2004 ob 14:22

un crncek je ful hud,baje so ful hudi kemiki-lahk te ražre pa količina-halo lohk utonš.,..,a pa kače prekašajo vsak vibro!!!

— tanjci
4.11. 2004 ob 14:47

:) film je dober ampak zaj ga grem prvič gleat

— lol
4.11. 2004 ob 18:51 zvezdica

Lov za večno mladostjo. Pa skočimo k filmu Catwoman, kjer je Sharon Stone furala kremo za večno mladost. Ob gledanju Anakonde, kjer naši glavni junaki pač furajo rožo za večno mladost, nam seveda na misel ne more priti prav noben boljši film. Vse skupaj je namreč še najbolj podobno pravljici o Jari kači in steklenem polžu, se pravi pravljici, ki je sploh ni. In tudi naše Anakonde sploh ni. Pa četudi njena dolžina sodi v Guinnessovo knjigo rekordov in čeprav seka enako krvoločno kot morski psi iz filma Deep Blue Sea. Pač zgodba o skupini pustolovcev, ki jim račune prekriža orjaška kača, torej zgodba o skupini otrok, ki se v peskovniku igra z mrtvim deževnikom.

— iztok gartner
4.11. 2004 ob 19:23

čudn konec ://

— LOL
4.11. 2004 ob 21:59

fuul bedn film

— Di.
5.11. 2004 ob 22:30 zvezdica

Zanimiv film. Zgodba je nadvse privlačna oz. interesantna in ni mi žal denarja, ki sem ga porabil za vstopnico. Končno po dolgem času, sem izkoristil in si ogledal film, ki me je zelo navdušil. Mislim, da bom od sedaj naprej večkrat hodil v kino. Spomnim se še prvega dela, ki ga pa zaradi bolezni nisem mogel gledati na velikem platnu. Mislim pa, da je v drugem delu bilo vloženo veliko dela in truda. Vsaka čast ustvarjalcem. Res jim je uspelo.

— Srečko
7.11. 2004 ob 18:29

meni se zdi film anakonda super in grozljiv. In to je kul. s+

— anakonda
7.11. 2004 ob 22:16

Prvi del Anakonde je bil super komaj čakam da bom gledal Anakondo 2 ... Ko sem gledal po televiziji reklame se mi je zdelo fantastično ... komaj čakam :) Lepo pozdrav vsem

— Luka
8.11. 2004 ob 17:53

Ob koncu filma mi je bilo jasno, da sem stran vrgel denar. -Lepše bi blo it na en pir!!!

— Pain
8.11. 2004 ob 18:09

Ja film je zelo dober ...Vreden ogleda.Drugače pa je tud tista fantazija tud v njem. :))

— Komentar filma ANACONDA 2
8.11. 2004 ob 18:13

Full doer film.Sploh pa malo so pretiravali v velikosti anakonde.

— FiFi
8.11. 2004 ob 21:29 zvezdica

Res pretiravajo, itak pa smo že navajeni tega v ameriških filmih. Film je bil dosti bolši kot prvi del, bolše dodelani prizori pa zgodba z rožami je bolša kot zgodba prvega dela. Pri takem filmu se da dobro uživat samo v kinu ali pa če imaš doma res dober sistem za domači kino in veliko televizijo, ker so posebni efekti prava paša za oči in ušesa. Sicer se vidi, da je kača računalniško narejena ampak je dovolj dobra. Meni film ni bil ravno grozljivka ampak bolj pustolovska fantastika. Od časa do časa se takšni filmi kar priležejo, ker ne obravnavajo kakšnih bolj globokih tematik.

— Peter
10.11. 2004 ob 12:13

ta anekonda je ful hud film mal je strasn ampak boljsi od 1.dela

— mare
11.11. 2004 ob 14:35

Jaz sem si film ogledala in morm rečt, da mi je bil všeč, ker imam rada grozljivke in tudi vseskozi je bilo napeto.

— Keti
11.11. 2004 ob 18:16

ja men je bil ta film res dobr an! :) res ga že komi čakam mejte se čau! :D

— čopko
12.11. 2004 ob 15:38

jutr ga grem gledat sam že tko zgleda na oko

— d@vor
14.11. 2004 ob 17:33

oj men je bil ta film ful hud čeprou je veliko fantazije!!!čaw

— pipa
14.11. 2004 ob 17:51

film j ful hud čeprov ni tok grozljivski sam vs trda sm bla!!:))

— tammy
14.11. 2004 ob 18:00

ta film sploh nism gledu ga tut ne mislm :))zato nč ne vem kwa se j dogajal tm raj gledam druge filme!!:D ayde

— :)
16.11. 2004 ob 10:11 zvezdica

Večna človeška želja po uspehu nas včasih prisili v dejanja, na katera ne moremo biti ravno ponosni in ki so lahko celo škodljiva, tako za druge ljudi, kot tudi za nas same. V filmu Anakonda 2: Lov na krvavo orhidejo pa se lahko prepričamo, da je prevelika ambicioznost lahko tudi smrtonosna, še posebej v tropskih džunglah. Anakonda 2: Lov na krvavo orhidejo je sila enostavna in linearna zgodba, ki se zadovolji že s tem, da ima na eni strani gručo ljudi, na drugi strani pa (dobesedno) orgijo velikanskih kač in lahko se pričneta beg in lov. Tako je celotna zgodba filma pravzaprav povedana že v kadru, kjer anakonda lovi opico, ki panično vrešči in brezglavo beži, vsi nadaljni prizori pa so zgolj nedomiselne kopije tega, le da opico zamenjajo ljudje (ki pa se ne obnašajo nič bolje kot opica!!!). Dobro, nekam vmes je navržena še zgodba o človeškem pohlepu, ki pa je zastavljena tako zelo nesmiselno in klišejsko, da je celo povečane anakonde ne bi mogle požreti, kaj šele prebaviti. Mera je polna, ko vse skupaj začini še stereotipna izbira igralcev, od mačo kapitana, psihopatskega znanstvenika (očitno brez inteligence!?!), blondinke, ki je najbolj seksi, če je stalno malce potna ali mokra (kar v tropski džungli seveda ni ravno redko), pa vse do obveznih etičnih manjšin, ki so a) pojedene na najbolj krute načine, ali b) dvorni norčki, na katere se lepijo pijavke. Če je prvi del Anakonde skupaj držala vsaj karizmatična igralska zasedba (Jennifer Lopez, Ice Cube, John Voight, Owen Wilson ...), se tokrat zdi, da je bil edini pogoj za izbiro igralcev, da znajo čimbolj izbuljiti oči in se na vse grlo zadreti, poleg že prej naštetih estetskih značilnosti seveda. Anakonda 2: Lov na krvavo orhidejo je tako tipičen primerek popolnoma zgrešenega nadaljevanja (vsaj približno solidnega) izvirnika, kjer se vse stavi le na formulo bežati in biti pojeden, a vse skupaj izpade precej bolj dolgočasno, kot kakšen dokumentarec o resničnih anakondah, pa čeprav so slednje 10 krat manjše od filmskih. Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
16.11. 2004 ob 12:40

premalo nasilja!1priporočam da bi kače mesarili z motorkami!ful zanč film resno mislm kače so ble premajhne

— davor
16.11. 2004 ob 14:22

Tipičn ameriški fil. Sicr morm pohvalt sound in tud vse ostalo.motl me je pa edin to kr glede na to da sm jst tak filmofil sm vse že vnaprej vedla kaj se zgodi. pač valda v filmu jih more umret neki ampak n etisti k so gledalcem simpatični, lepe ženske morjo ostat tipi pa tud. Glede na prvi film bi se loh bolj izkazal drgač je pa film stoposto vredn ogleda že zarad takih velikih kač, čeprov tolk velke pa spet ne obstajajo.med filmom se tud smejiš no vsaj jst sm se.

— Lena
17.11. 2004 ob 0:53

kolk mi greš na živce, nonstop maš neki čez filme za povedat, in to večinoma negativne... a maš res tolk dolgočasn življenje?! večina filmov, ki si jih spluval so vsaj dvakrat bolj zanimivejša od tvojega življenja. anakonda se mi zdi super film, prav tako ostali filmi, ki se vrtijo v koloseju... za vsakega navdušenca filmov se najde nekaj!!

— anže
19.11. 2004 ob 13:51

Sm velika ljubiteljica grozljivk, srhljivk in podobnega. Moram rečt, da mi je bil film všeč, čeprav sem pričakovala, da bo še bolj strašen. ubistvu je bil čist Ok

— Keti
22.11. 2004 ob 8:51

Film se mi je zdel zelo dober, ker se vse dogaja znotraj narave

— MAJA
22.11. 2004 ob 20:41

film je imev zelo zanimivo temodokaj bolj kot prvi del! biv je zelo grozen vsaj meni igralci so bili zanimivi uglavnem film je dober!

— tina slapar
24.11. 2004 ob 14:10

Prejšn tedn sm šla gledat ta film, in morm rečt d mi je žou unga jurja k sm ga plačala...Film je biu u ibr bedn, glup, nezanimiv, itd. (men osebn, pa moji frendici tut!)...Nč se mi ni zdel zanimiv, preveč predvidljiv, skratka men je bla totalna beda...sj bi šla vn iz dvorane, pa mi je blo škoda zarad keša:P...

— _Freya_
24.11. 2004 ob 14:46

Film sem si sel ogledat zaradi punce ki me je zvlekla tja, tako da je skoda vsazga tolarja za tak film... se doma na compu bi bilo skoda oci! Cisto predvidljive scene iz minute v minuto, pretiravanja v scenah in samih kačicah. Odsvetujem ogled tistim ki jim pomeni v filmu vsebina. Lp

— Verek
29.11. 2004 ob 17:02

res ful hud film... men je bil pru del dobr sam je ta bolši... res ful ok,čeprov nism mahnna glih na te grozljivke...

— Mia R.
12.12. 2004 ob 11:38

alo folk vi se zavedate da je to film ki te prav razveseli mislim tak da ti pac rece kaj rece ampak sem ena izmed vseh ki se nisem gledala anakonde2 bom pa jo samo doma ne v koloseju saj jevec ni ampak mislim da film taksen kakrsen je

— kača
12.12. 2004 ob 11:43

ejte to je kul fillm saj meni kaj pa vam? :) ja mislim da vam je saj je film kakrsnega se nisem videla grozljv zelo pa upam da vam je bil vsec ker meni je bil pa anakonda je kača za v ginesovo knjigo rekordov ce obstaja saj vem valda da ne obstaja? ajdek folk (sjmejte se! LP Anakonda

— anakonda
25.12. 2004 ob 16:25

ZAKAJ JE FILM TAKO HITRO ŠEL IZ KINA

— BARBARA
25.12. 2004 ob 19:51

ja no kaj naj rečem nad filmi sem zelo izbirčna pa če vam povem nekaj je tezava v tem daa je nisem smela iti gledat saj sem komaj stara 11 let ne me grdo gledaat ker je res mislim da dobenemu mama nebi dovolila iti gleat kake grozljivke sploh pa v kino pa sami. Saj jaz sem hotela iti sama potem pa poklicati mamo naj pride po mene in kaj se je zgodilo naslednji dan ko sem mamo prepričala anokonde vec ni bilo v kinu bilo mi je tezko pri srcu saj obozujem kače(seveda kdo jih pa ne) no to je del zgodbe pa ce se anakonda pojavi na televiziji vam povem da pol maribora nebo slo gledat anakonde saj tisto kaj se pojavi v kinu pride pol 1 leto kasneje na televizijo se strinjate jaz mislim da se :) pa nic vec ne me straslijo gledat ker sem pač toliko stara kaj zaj se ne sekiram poleg tega se ne hvalim z nicemer tak kot druge pa zapomnite si to ko pidevse v kino odide iz kina hitro LP Samanta

— ankondas2
29.12. 2004 ob 9:01

nic groznega,drugace je pa fajn film

— carovnica
29.12. 2004 ob 13:04

Recimo, tako, BTW, da bi lahko anakonda v idealnih razmerah presegla dolžino 12m, toda kateri bedak jo je prestavil iz Južne Amerike nekam na Borneo!?Lep pozdrav vsem ljubiteljem znanstvene fantastike...Eunecte s Murinus...

— Tan
1.1. 2005 ob 16:04

ej full dobr film kr sucite ga na pop al pa na a kanalo

— zala
16.1. 2005 ob 9:41

drugače je pa dober film...vredn ogleda, ampak ga žal ni več v koloseju :( (s)mejte se!! papa**

— maja*
20.2. 2005 ob 21:40

ful dober film, moram povedat. ful zanimivo, ne more ti bit tečno zraven. vglavnem, nimam pripomb

— mala17
22.2. 2005 ob 11:51

res je ful dober film. samo to da vi govorite da ni realne zasnove da bi se kača gibala tako hitro je men čist vseeno to je film pri katerem pozabiš na vse drugo in se osredotočiš samo na zgodbo filma

— nuša
20.3. 2005 ob 12:00

FILM ANAKONDA 2:LOV NA KRVAVO ORHIDEJO JE FUL COOL!TISTI KI GA NISTE GLEDALI GA NE ZAMUDITE V KINU!!FAJN SE MEJTE!!

— maja
20.3. 2005 ob 12:08

EJ FOLKA!!JAZ VAM POVEM DA V FILMU SPLOH NEVIDIM SMISLA PRETIRAVANJA.KLJUB TEMU JE ZELO SKODA DA GA V KINU VEC NI:(.TISTI KI MISLITE DA JE BEDA VAM POVEM DA SPLOH NE VETE KAJ GOVORITE.FILM JE cool IN JE PAČ SVOJEGA GNARA VREDEN.RES SUPER FILM!KDOR MISLI DA JE FILM BEDA NAJ SI GA SE 1X OGLEDA KO BO SPET PRILOZNOST IN SPOZNALI BOTE DA JE FILM FUL COOL!!:):):)

— maja
30.10. 2005 ob 14:39 zvezdica

Kaaj? sem se vprašal ko sem izstopil iz kina? je bilo to res kar sem videl? Panično bežanje, nekaj krvavih trupel in par debelih kač ki se morajo za svojo malico tekmovati. Sploh pa cilj filma je totalno zgrešen. Grozljivka naj bi govorila o anakondah a govori le o nekem psihopatu, kače pa so samo dopolnilo časa! HALO??? Sploh pa nekako nerealistična zgodba in nerealistični prizori. Vse to pa samo zaato da gledalci ne bi zamudili kakšnega litra krvi. Bedno.

— Dejan
2.1. 2006 ob 11:35

prov hud je ta film...čeprov sm mislna da bo bl skary sam sm se bl smejala...sej neki prizorov je hudih neki pa pač ne.igralci podirajo rekorde.u glavnm ful hud film splača se ga it gledat .se tud sprostiš

— .ocena 4 +
5.2. 2006 ob 9:31

nisem gledala ma baje je fool kool film krt tako nnaprej dajte če anakondo 3

— gaja
22.4. 2006 ob 19:40

.no to je en mojih naj filmov. sem ga gledala že sto krat in bi ga lahko še miljonkrat pa se ga nebi naveličala. heheheh. by:teja.

— pač nekdo...
20.7. 2006 ob 9:01

to je zelo dober film ananakda 1 sm že gledo pa je ful ql tk da

— dejan
11.3. 2007 ob 11:49

fuuul dobro to je moj prvi film v življenju

— fff
23.4. 2007 ob 13:05

film je kul jes!

— zan
7.10. 2007 ob 17:36

ta film me je zelo navdušil čeprav so kače že zelo dolgo časa moje nočne more.ko sem ga prvič gledala sem se počutila zelo prestrašeno ampak mi je bil zelo všeč tako da režiserjem tega filma iskrene čestitke

— klarchyca
20.12. 2007 ob 16:34

kulllllllllllllllllllllllllllllllll

— bib bib
22.7. 2009 ob 15:47

film je ful kuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllll enostavno predor zame film sm gledav že 3krat moje mnenje je da je film zlo preveččččččč kkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllllllll (kul film)

zelo lep pozdrav usm bravcem

— andrej ooo
13.12. 2009 ob 9:39

FILM ANAKONDA 2:LOV NA KRVAVO ORHIDEJO JE ŠE KAR DOBER. SAMO LAHKO BI BIL DALŠI IN PRIKAZOVAL ŠE DRUGE ŽIVALI.

— ALEN
8.3. 2011 ob 6:53

sranje

— hwhh
3.11. 2012 ob 21:28

še nikoli nisem gledala ta film rada bi gledala ta film anakonda 2 jaz ne bojim grozljivka bravo igralci super je gledat vsi ste dobri

— martina
24.5. 2017 ob 17:40

Ta film je res kul in grozljiv
Kače so res velike zakatere
Ki mislijo da je ta film zanič
So bedni

— Maxi
25.5. 2017 ob 15:12

Super film kače so grozljive

— maxi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.