Kolosej
Film distribucije Fivia

Okus življenja

An
drama
Aprila samo v Koloseju Maribor / Abonma Srečamo se v kinu, kino Komuna
Podnapisi
1h 53min / 113min
Leto: 2015
Država: Japonska
Jezik: japonščina
Scenarij: Naomi Kawase po romanu Duriana Sukegawaja
Režija: Naomi Kawase
Mladi Sentaro v svoji majhni pekarni vsak dan pripravlja tradicionalno japonsko sladico - biskvitke z nadevom, ki jim pravijo an. Nekega dne mu pomoč ponudi prijazna ženica Tokue, toda preden lahko začneta sodelovati, mora Sentaro najprej premagati lastne predsodke. Poleg skrivnostnih receptov, ki proslavijo Sentarovo pekarno, Tokue svojega varovanca uči pomembnih življenjskih modrosti, s pomočjo zaupanja in iskrenega prijateljstva pa se soočita tudi s čustvenimi ranami iz preteklosti.

Komentarji

29.4. 2016 ob 21:57

Odlično sporočilo filma je,kako je bilo včasih in kako smo,so..še starejši vredni do pogovora in prijaznih besed, koliko modrosti je v njih, ko jih pa več ni, jih ne moremo več nič vprašat.

— Tana
30.4. 2016 ob 23:27

Pravi čustveni biser

— Zdenko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.