Kolosej
Film distribucije Fivia

Amityville: Hiša groze

grozljivka
Na sporedu od: 27.10.2005, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Scott Kosar
Režija: Andrew Douglas
Družina Lutz si ob vselitvi v novo hišo ne dela preveč skrbi, da so njeni prejšnji lastniki končali svoje življenje na zelo krut in krvav način. Toda kmalu ugotovijo, da se v hiši dogajajo zelo nenavadne reči, ki od strašljivih glasov in nerazložljivih premikov predmetov prerastejo v pojavljanja grozljivo zmaličenih ljudi. Za pomoč zaprosijo lokalnega duhovnika, ki pa jim lahko pove le to, da morajo hišo čimprej zapustiti ... če je to sploh še mogoče!?!

Kratka vsebina

13. novembra 1974 je policija okrožja Suffolk prejela razburjen telefonski klic. Pripeljal jih je na naslov Ocean Avenue 112 v Amityvillu na Long Islandu. V ogromni kolonialni hiši so naleteli na grozljiv zločin, ki je pretresel mirno četrt. Trupla članov družine DeFeo so našli v mlaki krvi, v svojih posteljah. Poboj je priznal Ronald DeFeo ml., ki je starše, brata in sestri postrelil med spanjem. Za strahovito dejanje so bili menda krivi glasovi v hiši.

Leto dni pozneje se George (Ryan Reynolds) in Kathy Lutz (Melissa George) z otroki preselita v hišo, za katero sta prepričana, da je njuna hiša iz sanj. Kmalu po vselitvi pa se začnejo dogajati nenavadne in nerazložljive reči.

Zmedena in prestrašena Kathy, katere hčerka Chelsea se druži z namišljeno prijateljico Jodie, mož George pa dneve in noči preživlja v kleti, kjer odkrije vrata v skrivnostno Rdečo sobo, se na vso moč trudi obdržati porušeno družino skupaj.

George začne pod vplivom norih prividov in zlih glasov počasi izgubljati razum, dogodki pa po 28 dneh dosežejo vrhunec, ki ga javnost pozna pod imenom groza iz Amityvilla. Resnična zgodba o stari kolonialni hiši na Ocean Avenue 112 je bila navdih za roman, veliko knjižno uspešnico, in eno najuspešnejših srhljivk vseh časov ter njen remake.

O snemanju

The Amityville Horror je bil prvič prikazan 16. julija 1979 in je bil velika uspešnica. V blagajno je prinesel kar 86,4 milijona dolarjev in postal kultna klasika za vse ljubitelje grozljivk po svetu. Glavni vlogi so zaupali Jamesu Brolinu in Margot Kidder. Film je prejel kar nekaj nominacij, med drugim tudi za oskarja in zlati globus.

Primerno hišo so ustvarjalci filma našli v Wisconsinu. Ko so jih lastniki hiše končno spustili noter, so našli staro pohištvo in tapete iz 30-ih let prejšnjega stoletja. Ker se zgodba dogaja v 70-ih, so morali veliko spremeniti. Postavili so novo kuhinjo in prenovili sobe.

Med snemanjem filma pa ni šlo vse gladko. Luči so se ponoči same od sebe prižigale in ugašale, glavni igralec Reynolds se je prvi dan snemanja zbudil ob 3.15 zjutraj, ob času, ko je Ronald DeFeo ml. postrelil svojo družino, predmeti so čudežno izginjali. Hiša, v kateri so snemali, pa stoji v Salemu, od koder so izhajali DeFeovi. Med snemanjem filma je tudi nenadoma preminila Kathy Lutz, stara komaj 59 let.

O igralcih

Ryan Reynolds (George Lutz) postaja eden najbolj iskanih hollywoodskih mladih igralcev. Kot odličen komedijant je zaslovel z Odbitimi zabavami Divjega Vana.

Nazadnje smo ga lahko občudovali v Rezilu: Trojica, kjer je igral Hannibala Kinga, odločnega lovca na vampirje. Priprave na vlogo so bile telesno zelo naporne, saj je - na veliko veselje svojih oboževalk - pridobil kar 10 kilogramov mišične mase.

Trenutno snema romantično komedijo Just Friends in Waiting for. Med njegovimi filmi so The Alarmist, Zakonska past, Finders Fee, Dick, Coming Soon, Ordinary Magic, Foolproof, The In Laws in mnogi drugi.

Reynolds pa je morda bolj kot po svojih filmskih vlogah znan po liku Michaela 'Berga' Bergna, študenta medicine, v ABC-jevi humoristični nanizanki Ti in Jaz.

Melissa George (Kathy Lutz) se je rodila v Avstraliji, a se je že kmalu odpravila uresničit svoje sanje v Hollywood. Poleg svoje lepote slovi tudi kot odlična igralka. Njena kariera se je začela bliskovito vzpenjati z likom Lauren Reed v ABC-jevi uspešni seriji Alias. Pridružila se je tudi Cliveu Owenu in Jennifer Aniston v Derailed.

Melissa George je v Avstraliji delala kot fotomodel in igrala v priljubljeni nadaljevanki Home & Away ter dvakrat prejela televizijsko nagrado Golden Logie. Gledalci se jo morda spomnijo po vlogi Cleo v komediji Cukr in poper in liku lezbične varuške v Prijateljih. Med drugim je igrala tudi v Dol z ljubeznijo, Mesto teme in Hladnokrvnež.

O režiserju

Andrew Douglas je kariero začel leta 1975 kot fotograf. Do leta 1985, ko je moči združil z bratom Stuartom, je deloval v glasbeni in založniški industriji. The Douglas Brothers, kot sta se imenovala, sta pustila močan pečat tudi v oglaševalski industriji na obeh straneh Atlantika. Delala sta za revije Esquire, The Face, New York Times, Sight and Sound and Premiere in druge. Sodelovala sta pri oglasih za Adidas, Lee Jeans, BUPA, London Transport, EMI, Jonathan Cape in Faber & Faber. Njuna dela so razstavljali v vodilnih galerijah po New Yorku in Londonu.

Leta 1991 sta brata Douglas presedlala na režiranje glasbenih videov in televizijskih reklam, na primer za Pepe Jeans, Hyundai, Payne Weber, Heineken, Glenfiddich in škotsko turistično organizacijo.

Od leta 1997 Andrew režira sam. Med njegovimi strankami so Nike, Citroën, Equitable Life, Cerruti, American West Airlines, Volvo, United Airlines, Merrill Lynch, Chrysler, Sheraton, Minolta, Coca-Cola, Audi, Ford, Lexus, Hewlett Packard, Microsoft, Verizon in Vittel. Za svoje delo je bil tudi nagrajen.

Režiranju reklam pa so se pridružili še dokumentarci in filmi: Searching for the Wrong-Eyed Jesus, Underground, A World of Me, The People Next Door, Becoming Ho.

Komentarji

27.7. 2005 ob 0:03

Kaj je to na novo posnet film ? Ker v osemdesetih letih sem že gledal tak film z istim naslovom...

— Jože
29.7. 2005 ob 21:14

ta film sem si tkaoj zdownloadala,ko sem videla,da je bil na ameriški lestvici nekaj tednov..zgodba mi je kr vredu,čeprov narejena po večini današnjih grozljivk...pač družina,ki pride v "prekleto"hišo..meni je film kar v redu.V kolosej pa prihaja mal pozn...no,ocenite sami...baj

— la
8.8. 2005 ob 1:54

Film sm pravkar dobil.Pregledal sm na hitrco - po odlomkih, ki sem jih videl, bo to kot kaže grozljivka leta. Jutri si ga ogledam, nato pa napišem kako pa kaj.

— ROK
11.8. 2005 ob 16:31

Jao, kdaj ga dajo teli kolosejevci, film sem gledala pred dvema mescoma, pa je bla zlo fajna grozljivka...

— Clarksy
14.8. 2005 ob 9:20

Komi čakam d bo film pršu v kolosej. si ga bom takoj ogledala. Po odlomkih sodeč bo ful dobr!

— MeMe
15.8. 2005 ob 11:13

Film sm gledu pred dvema mescema ko sm si ga zlowdu in se mi zdi hut...zanimiu je tist prizor k mož pa žena sexsata ko moški zagleda punčko...al pa na začetku ko ubije celo družino...na koncu je tut nekaj posnebnih učinkou ko da ženska svoji hčeri prst v glavo...film vreden ogleda

— Jason Boy
4.9. 2005 ob 19:30 zvezdica

grozljivka mi je fuul fejna...res je, da so v njej stvari, ki so že prav "klasične" za grozljivke ("prekleta" hiša, duhci, halucinacije,umori, satan,kri...), vendar ima ta še vseeno nekaj prav zanimivih efektov, ki jih je vredno pogledati :) v glavnem...noro!!!

— andreja
8.9. 2005 ob 21:44

men je bil fil kuuul:):):)

— taja
9.9. 2005 ob 10:48

dober film ki ti da misliti in se ti kar koža ježi mi je všeč.

— bostjan
17.9. 2005 ob 17:34

film sem gledla pred enim mescom in je pune vrei, sicer za ljubitelje grozlivk ni kaj ekstra grozen, je pa pohvale vreden se posebej zato, ker je zenska zelo pomembna :D:D:D

— teja
29.9. 2005 ob 12:33 zvezdica

Film je zelo v redu glede grozljivih prizorov.Posebni učinki so zelo v redu,stranski učinki gledalcev pa še bol... Ja,ja film sicer ni namenjen starosti do 15 let ker pošteno odvrne pogled gledalca v nekaterih prizorih. Film je sicer zelo natančno napet skozi vse minute in ure gledanja.Zelo posebno pohvalo pa dajmo ustvarjalcem karaterjev,obrazov ki strašijo skozi ves film. V glavnem vredno ogleda če le niste preveč mehkužni krvi.

— Simon
29.9. 2005 ob 13:29

bols k original :)

— a.b
7.10. 2005 ob 21:51 zvezdica

Po dolgem času odlična klasična gozljivka, katera gledalca za uro in pol dobesedo prikuje za stol.

— db
12.10. 2005 ob 23:08 zvezdica

Ta film priporočam vsem ki imajo radi grozljivke, odsvetujem pa tistim ki imajo težave s srcem... Po dolgem času zopet film ki si ga je vredno ogledati!

— Damir
16.10. 2005 ob 11:50 zvezdica

film zakon, najbolj strašljivo je pa to da je posnet po resnični zgodbi.

— verbatim
20.10. 2005 ob 19:58

a res nebo tega filma v Mariboru?!?!?!.pa komaj sem ga čakal.zaj pa to.to ni res.zakaj že ni v mb-ju če res ni?

— TnT
21.10. 2005 ob 19:41

Ey ful ql...sam mene ye blo ful strah...sam creapy ye k ves da je blo to res...kwa pa ce se se zgodi..lih teb?:S Jooo kok me je ze strah...

— Blody
22.10. 2005 ob 16:36 zvezdica

Srhljivka katero si je vsekakor vredno ogledati, najbolj srhljivo je to da je vsa zgodba popolnoma resnična, torej bazira na resničnih dogodkih kateri so se zgodili v Amytwillu. Skozi ves film se nekaj dogaja, ni nobenega dolgovezenja in to me je najbolj razveselilo. Efekti so res dobri a na žalost niso najbolj izvirni. Nekateri prizori v filmu malce spominjajo na Hide and Sike, predvsem zadeva z uro ki pokaže čas 3:15 pm,(čas ko so se umorili zgodili) in prizori z najmlajšo hčerko in njeno nevidno prijateljico (le da ta prijateljica tukaj res obstaja). Na kratko zgodba zelo dobra, efekti že malce oguljeni in veliko krat videni! Pojdite si ga ogledat, saj bo sedaj kar nekaj mesečna pavza dobrih grozljivk in srhljivk! Pozdrav zmagi

— Yany
22.10. 2005 ob 20:20 zvezdica

Dobr film, je kar nekaj trenutkov ko te strese, sam mal preveč je prikazni v obliki človeka.

— gašperček
23.10. 2005 ob 10:14 zvezdica

To je končno film, ki si zasluži nositi naslov grozljivka. Kaj naj rečem, še več takšnih.

— valentina
23.10. 2005 ob 11:35 zvezdica

Film je dokaj dober, sem ga že gledal pred mescem in je zelo dober, ga prioporočam. Sem pa gledal tudi že 2 del, in je zgodba enako, ista hiša...tako da.. če lahk osi ogledate oba, vam jih toplo priporočam

— čalpič
23.10. 2005 ob 16:19 zvezdica

Film ni poplnoma posnet po resničnih dogodki! Drži samo dejstvo, da je družina umrla v hiši vse ostalo je domišljija režiserja...moram priznati da hudičevo dobra :)

— OpraniMožgani
23.10. 2005 ob 22:28

ej caw prijatelji.ta movie je men ful usec.ful je tko napet.k sm ga gledu iz mojim frendom đurano sva se ful tko strahala.uglavnem film cisr strasn.ajde se ga vidmo grem zdej igrat fuzbal.

— vasić
26.10. 2005 ob 14:20

razocaran, je pogledat za doma, ne bi dal pa jurja za v kino...

— matjaz
26.10. 2005 ob 23:25 zvezdica

Bila na premieri, ni besed, samo pejte gledat s srčkom na mestu, k na konc ne vem kje bo.ZAKON!!

— me me :)
27.10. 2005 ob 14:18

ta filmcina je tKo cool* greva gledat*?*

— valentina
27.10. 2005 ob 14:19

mJegaa filmcek* gre kaku z manu gledat (sm iz kopra)?!

— ena malaaa
28.10. 2005 ob 15:36

Sicer ne berem komentarjev za vse grozljivke, ampak mislm, da je tale grozljivka prva, ki je dobla same pozitivne komentarje.. Folk, fajn se mejte, grem jz v kino! :)

— catty
28.10. 2005 ob 19:54 zvezdica

Grozljivko HIŠA GROZE sm vidla že v Španiji na počitnicah in morn rečt, da je do sedaj ena izmed najbolših grozljivk. Zgodba se zapleta vedno bolj in sploh ne veš kaj sledi... to je najbl razburljivo. Konec je presenetljiv. Tok je huda, da jo grem gledat še enkrat in še enkrat, ...

— Mar
28.10. 2005 ob 21:30

Film je totalna bedarija. Še ena od novih nezanimivih grozljivk. Lahko rečem samo BORING!!!

— jure
29.10. 2005 ob 8:55 zvezdica

ta film je res nekaj posebnega. Sama sem si ga ogledala in res moram ga pohvaliti. Sem ljubiteljica grozljivk in ta se mi je zdela ena najboljših. Ima zelo napete trenutke, ki si sledijo skozi ves film in obraze, ki strašijo. Edino kar je bilo in je grozno je to, da je po resničnem dogodku.

— hihi
29.10. 2005 ob 12:33

Film je zakonski res..vsakih tolko casa se tak vstrasis da joj.. od vseh grozljivk mi je ta se zdalec najboljsa! Res je zakon †

— L0ry
29.10. 2005 ob 14:26 zvezdica

res ful dobra grozljivka in je vredna ogleda! že nekaj časa ni bilo dobrih grozljivk! če želite da boste iz dvorane odšli prestrašeni, potem res morate pogledat ta film! je kar dosti strašnih efektov, so pa tudi nekateri ki vam bojo odmaknili pogled iz ekrana, npr. ko s sekiro ubije psa!

— anci
29.10. 2005 ob 14:55

res film je res krut kar priča naslov

— primoz
29.10. 2005 ob 15:03

Film je full dobr ,tk da priporočam ga vsakemu,smo kdor ma malo bol slabe živce,naj kr doma vstane;)

— Torq
29.10. 2005 ob 18:18

TA FILM JE BIL CARSKI:)

— LEPOTEC
30.10. 2005 ob 8:11

Film je zakon! Končno ena grozljivka v pravm pomenu besede. Po tem filmu zihr ne boš mogu zaspat. Res vredn ogleda. Lp:)

— milenca
30.10. 2005 ob 10:04 zvezdica

na začetku je blo par enih prizorov ko si se zlo prestašo, pol pa jih je blo vedno manj in zgodba je postala vedno manj zanimiva, meni osebno je blo na začetku ful dobro. res pa je, da je prekleta hiša in še druge stvari v filmu zlo običajno že za grozljivke, sploh zdaj jih je na slovenskih platnih nekaj npr. odklenjena skrivnost, tak da to ljudem sploh ni več strašljivo in zanimivo. si bodo mogli kaj novega zmislit če bodo hotli pritegnit navdušence grozljivk v kino. vsaj mene!!!

— L1z1k@
30.10. 2005 ob 12:23

No temu se pravi DOBRA grozljivka!:):):):)

— nanika***
30.10. 2005 ob 14:17

toti film je pa taki zakon ful je strašn pa ful dober zakon

— patricija
30.10. 2005 ob 18:49 zvezdica

Ja ta film glih ni za tiste, ki imajo slab želodec.Stranski učinki so res noro dobri, tud zgodba je dobr prikazana.Mogoče so nekatere scene že miljonkrat videne ampak tokrat v drugačni luči!Hiša groze je defenitivno po dolgem česu spet nekaj čemur res lahko rečemo grozljivka!!Priporoč am

— Sanja
30.10. 2005 ob 19:45 zvezdica

Bila sem prepričana da bo to samo še ena povprečna grozljivka (kot temačna voda, črni mož, hiša voščenih figur itd.) ampak ni. Hiša groze je res nekaj posebnega. Hollywood se je tokrat zares potrudil. Zgodba je izvrstna!!! Cel čas se nekaj dogaja in zgodba se počasi odvija in ima nek smiseln pomen. Tudi razplet je odličen. Ni mi žal da sem šla gledat in vam tudi ne bo. Ima veliko groznih prizorov in tokrat je za spremembo od drugih grozljivk moški tusti ki vidi duhove in ne ženska. "Prijetno" gledanje =)

— M|§§Y
30.10. 2005 ob 20:19

Res dobra grozljivka, ki je vredna ogleda!

— Marilyn
30.10. 2005 ob 20:40

Svaka čast,hud film.Edn boljših zadne čase

— f
30.10. 2005 ob 21:31 zvezdica

Meni je ful žal, da sem gledala film, ker me je sedaj ful strah. To pa zato, ker je res vse po resničnih dogodkih. Sem po internetu brskala in našla ogromno strani o tem. Dejansko sta ti dve družini obstajali oziroma druga živi še danes... V tej hiši pa tudi sedaj živi nekdo...

— Urška
30.10. 2005 ob 21:36 zvezdica

Hm, sicer se strinjam, da je v filmu nemalo zanimivih učinkov in so posamezni prizori dokaj okrutni, pa sta me zgodba in konec dokaj razočarala. Menim, da trditve o nepopustljivi napetosti skozi cel film ne držijo ravno preveč. Gre se bolj za posamezne srhljive prizore, kot za resnično napetost. Edinole na koncu se zadeva malce razburka. Razmišljanja ni potrebno veliko, da ugotovimo, kakšna sta rešitev in vzrok problemov, upal sem, da konec ne bo tako preprost, da se bo potem, ko odidejo kaj zgodilo, pa se ni. Skratka, zadeva se mi ne zdi nič posebnega, osebno mi je bil v tem žanru precej bolj všeč Krog. LP KL

— Klemen
31.10. 2005 ob 14:51 zvezdica

Lahko rečem,da je film kar soliden. Dandanes skoraj ni več groznih grozljivk, moram pa priznati,da sem se pri Hiši groze celo nekajkrat ustrašil. Posebej všeč mi je bila "temačna punčka", pa čeprav je v današnjih grozljivkah že skoraj kliše. Pa tudi legenda, iz katere izhaja dogajanje v filmu, mi je bila zelo dobra. Priporočam ogled predvsem tistim, ki imajo radi grozljivke.

— Klemen
31.10. 2005 ob 21:42

ljudje resnično poglejte si ta film če ste videli hišo voščenih lutk vam lahko povem da je ta film enako vznemerljiv in grozljiv...ne priporočam pa ga 12 letnim otrokom ki milsijo da lahko prenesejo na koncu pa jih vidiš kako se jih tresejo roke in komaj hodijo.peace and love ANGE

— ANGE
1.11. 2005 ob 10:34 zvezdica

Končno grozljivka, ob kateri sem se posral od strahu. To, kar sem občutil ob gledanju nove različice filma The Amityville Horror, nisem občutil že dolgo časa. Vse od leta 1999, ko me je strašila Hipnoza. Ali če hočete, vse od filmov Carrie in The Omen, ki sta me pribila na križ. Pa dodajmo še leto 1980, ko me je oče peljal gledat film Oblečena za obijanje, prizor iz grozljivke Petek trinajsti, kjer Jason na koncu skoči iz jezera, atmosfero prve Noči čarovnic, kjer je svoje seveda naredila tudi živce parajoča glasba, Hitchcockov pokol pod tušem iz klasike Psiho, drugi Krik, kjer žrtev leze čez nezavestnega morilca, Carpenterjevo mojstrovino In the Mouth of Madness ter Herzogovega Nosferatuja, ki me je prijel samo zaradi rosnih otroških let. In sedaj sem spet tam, kjer nisem bil že dolgo časa. Tam, kjer ne bom mogel spati vsaj kakšen teden. Tam, kjer me bo oblival hladni pot. Tam, kjer se mi bodo dogajali chills down my spine. Vsega je kriv The Amityville Horror, rimejk istoimenskega filma iz leta 1979, ki ga proglašam za enega najbolj srhljivih filmov vseh časov. Za najboljši film o zakletih hišah. Za film, ki ga nikakor ne smete gledati sami. In seveda za film, ki bi ga lahko uporabljali za mučenje ujetnikov. In tu je nič hudega sluteča familija Lutz, ki se naseli v sanjsko hiško. V še eno Rose Red, v še eno House, v še en Something Evil. V še eno zakleto hišo, kjer straši Poltergeist in kjer se je nekaj časa nazaj zgodil brutalni umor, v katerem je oče hladnokrvno postrelil ženo in otroke. In pozor, Lutzi za umore vedo, saj je hiša ravno zaradi tega cenejša. »Hiša ni zlobna, zlobni so ljudje,« zaključi George Lutz (Ryan Reynolds) in se skupaj z ženo Kathy (Melissa George) ter tremi otroci brezskrbno nastani v hiški. In potem se prične freak show. Šov prikazni, prividov, namišljenih prijateljev in demonov. Šov, ki vas bo razparal in vam spodnjice nafilal z drekom. Vsako noč ob treh in petnajst minut. Vse do osemindvajsetega dneva, ki je nesel prejšnjo družino. Dneva, ki bo nesel tudi naše Lutze. Družinico, ki jo useka briljantni Frailty Billa Paxtona iz leta 2001. Družinico, kjer se spet najbolj suče očetu, ki se spremeni po dolgem in počez. In ta oče je naš stari znanec Van Wilder, odbiti, zabavni in divji luzer, ki sedaj igra resno vlogo. Ravno zato je še bolj strašen. Ravno zato mu gre verjeti. Še bolj kot Jacku Nicholsonu iz klasike The Shining. To je namreč film, ki bi se ga ustrašili tudi zombiji.

— iztok gartner
1.11. 2005 ob 15:26 zvezdica

Kjub temu, da nisem ravno ljubiteljica grozljivk, tale film je enkraten... Zgodba- zelo dobra, še bolj kruto je, ker je resnična, igralci - fenomenalni, specialni efekti - grozljivi... Film je vsekakor vreden svojega denarja, časa in ogleda... SUPER!

— EvA
1.11. 2005 ob 19:58 zvezdica

hmm,tudi meni je bil všeč, čeprav sem pričakovala glede na vaše kritike še bolj grozljiv film, vendar pa moram priznati,da sem cel čas filma uživala in, da sem po koncu filma tudi sama bila malo "trda". Film je dober ni kaj :).

— lucija_
1.11. 2005 ob 22:43 zvezdica

Ni slabo, sploh ni slabo, je pa res da je že nekoliko oguljeno vse skupaj, vendar - koliko novega pa si še lahko zmislijo konec koncev? Nekateri prizori so res orto hudi, ampak vse skupaj le ni tako zelo grozno kot obljublja trailer. Zanimivo pa bi bilo vedeti, koliko je v tej zgodbi resničnih dogodkov in koliko jih je bilo dodanih za smetano povrh. Vem da se nekoč davno videla tudi original, vendar se ga sploh ne spomnim več, zato ju niti ne morem primerjati. Kakorkoli, film je vreden ogleda!

— Lenča
2.11. 2005 ob 15:07

enostavno cool

— johan_sex
3.11. 2005 ob 9:24 zvezdica

ah men pa sploh ni nč tok groznga (sploh ne znajo več dobrih grozljivk delat)...nevem no, usaj zame ne. Sj ne rečm d je ta tok bedna, sam nevem kaj pa spet ni.

— mateja
3.11. 2005 ob 14:36

Ena izmed najboljših grozljivk!!! Že dolgo me ni blo tak strah. Edino nevem zakaj more v vsaki grozljivki otrok najt namišljenega prijatelja. To mi je šlo rahlo na živce kaj drugega me pa ni motlo. =D

— amy
3.11. 2005 ob 15:13

ta film je tak dober da sm kr brez besed! povem vam lahko samo to,da takoj odfrčite v kolosej in kupite vstopnco. ter se lepo vsedete in.osupnete... grozljivka prevzame vse,tudi tiste najbolj neustrašne! hiša groze je ZAKON!

— čukičoki
3.11. 2005 ob 20:15

ta film je naj bol no0o0or.swetawnnn

— patek
3.11. 2005 ob 21:07

neom rekla da film ni slab ni pa nevem kak grozljiv vsep oistem kopitu družina se vseli v neko bajto po možnosti prekleto njena hčerka se pogovarja z neko deklico ki bi naj bla mrtva al ji vidi kakorkoli isto kar je blo v krog in isto kaj je v temačni vodi lahko bi bil še bol srhljiv drugač pa ni slab le malo srhljivosti manjka za tiste ki mamo radi srhljivost :) :P

— BaUCiKaaa
3.11. 2005 ob 22:51

ej ta filem najbolša grozlivka do zdej to morte it gledat sam si s sabo blanice uzamte :P:P(joke) ej groza in strah kr naprej se strašiš the best!

— Tadej
4.11. 2005 ob 11:32

Ta film sem si tudi sama ogledala in je bil zelo strašen.Včasih sem kar poskočila od strahu.Drugače pa je film zelo zanimiv in grozen.Zelo rada gledam vse grozljivke,ta pa mi je bila od zdaj še skoraj najbolj všeč. Lea,10 let

— GROZLJIVO
4.11. 2005 ob 11:40

ja, ta film je kr dobr. sm bil u četrtk u koloseju pa sm gledu ta film pa je res kr dobr. ni tko ful strašn, mal je ampak ne prov preveč. Drgač pa priporočam ogled. Aja, pa men se zdi, da ni glih use po resničnih dogodkih!!!:)P Kr dost hud film sploh će ga gledaš s svojo najdražjo osebo. Ha ha. Mejte se folk. Ajde

— en
4.11. 2005 ob 14:53

joo...to je tak svetovni film.morte si ga ogledat!

— uršy
4.11. 2005 ob 18:41

Pohvalno, vredno ogleda!

— Mark
5.11. 2005 ob 15:22

film je the best. priporočam da tisti ki si ga še niste šči pogledat da si ga pogledate, ker je col.

— MONY
6.11. 2005 ob 9:37

hud film.ena redkikih grozljivk k me lahko posede na stol pa me prestrasi.sound, efekti, VSE je noro.se splača it gledat...

— tjasika
6.11. 2005 ob 11:47

oiiLa Ludii!!! jas bi šLa fuuL gLedat toti fiLm pa newem ce mi bo zaL in ce se spLoh spLaca..mi Lahko gdo powe prosim! hwaLaa=*** Maaja

— litlee_freak
6.11. 2005 ob 12:10 zvezdica

film me ni navdusil s prav nicemer.Vse je bilo ze videno.Tudi to, da se dogaja po resnicnih dogodkih, ni nic novega.Zgodba ni nic posebnega, tudi posebni efekti ne.je bilo ze veliko grozljivk boljsih.Skratka negativne kritike.

— natasa
6.11. 2005 ob 12:24

ta grozlivka je taka legenda!!!ej yooo!! jas sn se tak fajn mela ko smo s frendi ti leali ne Yo!! pa priporocam jo vsem ko mayo radi grozlivke njihovo klasiko!! zaklete bayte, čudne stvari na snemanju.., vsi wemo kay sem misla s te!! haha !! ayde (S)mejte se ko bote to leali!! by*mwa**

— nikky
6.11. 2005 ob 13:22

še sam slike tle so tok zakon d sm ga mogla gledat SAM TO VAM POVEM PEEJTE GA GLEDAT ČE NE VAM BO ŽOU! ČAWČ UŽIVITE

— mary kaytka
6.11. 2005 ob 15:58

ta grozljivka je ful vredi.vredno si jo je ogledati.je ena boljših grozljivk

— ravser
6.11. 2005 ob 16:57

odklop grozn To pa vrjemte k pou filma nism ogla niti ledat ne WO grozn NA FUL!!!

— sasShe
6.11. 2005 ob 21:09 zvezdica

jaz res nevem kaj vidite na tem filmu izvirnega in strašansko dobrega.očitno še niste videli dobre grozljivke,ker tole se je meni zdela totalna polomija od filma.drugače obožujem grozljivke,ampak to kar prihaja zadnje čase na naša platna ni vredno 100 tolarjev,kaj šele jurja.

— massha
9.11. 2005 ob 11:01 zvezdica

Film sem si sicer že ogledala pred nekaj meseci in moram reči, da me je film kar potegnil vase. Bilo je kar nekaj grozljivih efektov in me je bilo še potem ponoči pošteno strah. Drugače pa, ker je to remake filma Amityville horror iz leta 1979 nikakor ne more biti podoben filmu Hide and seek in podobnim novejšim, kvečjemu je Hide and seek lahko podoben temu. Za mene je to ena boljših grozljivk zadnje čase, tako da priporočam vsem ljubiteljem grozljivk z dobrimi želodci.

— Laury
9.11. 2005 ob 17:29 zvezdica

film je kr neki.scenarij in rezija sta ful povprecna.pa tut ni nobenga feelinga da bi gledu grozljivko

— neli
11.11. 2005 ob 22:54

grozlivka je totalno bedna. kr ena kri, kr ene muhe.. ne it gledat, res ne, ni vredno svojga dnarja. se krog2 je bil boljsi kot tole

— Nime
11.11. 2005 ob 23:10

MEN OSEBNO NI BIU KJ PREVEČ UŠEČ,MA NEWEM NO NČ POSEBNEGA

— pIkICA
12.11. 2005 ob 15:08

nisem še gledal tega filma in me zanima ali je srhljiv.pošljite na moj naslovpopovic.luka@g mail.com in mi povejte resnico!

— luka
12.11. 2005 ob 16:08 zvezdica

Film mi je totalno najbolša grozljivka vseh cajtov. Res nori efekti pa film je res PROFESIONALEN! Ta film morate gledat! GREMO V KINO :)

— scaaary
12.11. 2005 ob 18:49

sploh ni grozn

— MARUSA
12.11. 2005 ob 18:54

sploh ni grozn cista beda lah spet recm spet ne znajo delat grozlivk pa se tist k se je to spomnu je .se kksn slo film je bolsi

— MARUSA
13.11. 2005 ob 12:11

ej pomojem je film full hud sama ga se nism gledala ampak ga bom gotovo sla. mojo best frendica ga je ze gledala in je rekla d j kumad hud an! 3.15"! spookey Lp, Nika

— NiKa
14.11. 2005 ob 12:39 zvezdica

Čeprav je film že skoraj ven iz sporeda bi vseeno dodala moj komentar. Prvo polovico filma sem opazovala Reynolds-ove mišice, druga polovica me je pa skoz mal na krog spominjala. Drugač pa kar luštkan filmček.

— anci
15.11. 2005 ob 10:53 zvezdica

ma shrljivka je zakon!nekateri prizori te dobesedno vržejo iz stola :) :).

— missy
15.11. 2005 ob 16:21 zvezdica

edino zacetek je ql. potem pa se vlece in vlece. groznih prizorov skorajda ni (razen na zacetku s tisto puncko). se strinjam z massho ki pravi da se niste gledali dobre grozljivke!

— poluks
15.11. 2005 ob 17:51

pa tut ni nobenga feelinga da bi gledu grozljivko! NELI: OBRAZLOŽI NAM TO! kaj je zate "DOBRA" groziuka? men je fim res hud... en izmed najbolših do zdj. dons grem gledat hudič v emily rose, pa da vidm kaj je bolš. hiša groze je res uda, jo priporočam usm k mate radi grozne filme, napete... mene je prestrašu do kosti :D

— polonca
15.11. 2005 ob 21:32 zvezdica

Film je res odlicen, dalec najboljsa grozljivka po dolgem casu. Napetost ne popusca niti za trenutek.. Za vse ljubitelje tega zanra A must see movie...

— Great movie
17.11. 2005 ob 20:26

Kaj se nebi dalo premestiti Amityvile Hiša groze v petek ob 19.00 uri

— blaž
18.11. 2005 ob 21:06

in dobra grozljivka za vas je?

— gds
21.11. 2005 ob 10:58

Po branju vaših komentarjev sm že mislu da je končno ena dobra grozljivka v kinu. sam sem se zmotu. DEJTE FOK NE PRETIRAVAJTE, film sploh ni tuk strašn.

— Sani
21.11. 2005 ob 17:04

filem je bil ful hud

— kr ena
23.11. 2005 ob 6:22

Fim grem gledat danes,gledal sem prvi in drugi del.Kul.Bi pa rad vprašal kaj je bolšega od tega kar vidimo oz. kaj nam ponujajo.

— MD
24.11. 2005 ob 18:10

toti film je res ql!!! morte ga it gled!! je odličn!! čez cel film je napeto ozračje, mn je biu ful grozliv, so taki prizori k te kr strese mau.. v glavnem super!!! zraun vam priporočam kako družbo adf s ebote skupi stiskali pa stokali od strahu ---> JoKe! pejte gled toti film.ne bo vam žau...vam garantiram! pa velikoo srtahu pr ogledu!! heh! uživijte!!! =)

— kr tk ena
25.11. 2005 ob 17:16

mislim hudoo od filma res ,zakon!! mislim da ta film vsebuje use kr en film rabi tko uno grozno!! jp sej to je zabava hehe mislim da film bom kr šla gledat ne morm kis m full neodločna hiša groze alipa harry potter ne ma ja no mislim da hiše groze je meni bul cool kot pa harry ne ma sj folk pridite na blagajno hote zvečer plačate 1100 ma se zabawate ki ponči da te prime kap od straha je hudoo mene je že no ala papa lpo se mejte ob filmup.s pa kokic ne pozabit

— -raperka-
25.11. 2005 ob 20:29 zvezdica

ta film je res specialen. pred filmom sem mislil da bo bolj dolgocasen. drugace je pa res dober!odlicen!

— jure
26.11. 2005 ob 19:17

mislim da si jo je treba pogledat. kr je ful dobra. to je komaj prava grozljivka.res...nev em več kaj še naj rečem kr če bi, bi lahko celo stran napisala pa še malo več...

— tinika
26.11. 2005 ob 21:37 zvezdica

Ali res ne obstajajo grozljivke pri katerih se ti naježi koža? Moje mnenje je, da so za vedno izginile z našega ljubega planeta. Tema otrok, ki tako ali drugače po smrti prihajajo nazaj je že izžeta. Ne zatiskajmo si oči. Nasploh se film zelo dobro začpne, a razplet razočara še tako vnetega gledalca. Če so vam bili všeč filmi kot The Others in podobni, vam svetujem, da si ga ogledate. Sicer pa se obrnite in raje porabite denar za vstopnico za kateri drug film ;))).

— galiex
27.11. 2005 ob 11:44

uglaunem d apovem da ta film je cool nekateri mislijo ja to ni uredu je uno pa to,bla bla bla sploh ni res usak ma svoje ukuse to povedano še s ponosom !1meni je ta fil hudoo res ma nekatere prizore ki kr te cap!!! maša če tebi film ni cool ga ne rabiš gledat in komentirat ke palle in ke palle tko ne _!!! msilim da to je miljon posto bolše od the-ring sej ubistvu so 3 filmi ki so povezani emily rose,the-ring in hiša groze majo punčko kis e pojavlja strašljive face in hišo!! jst ne wem kj powedat skratka powedano da hooliwood se je tokrat res izkazaw definitivno!!! čepraw jst mam full rada tko rap filme pa akcije (grozljiwke)to itq no folk hote gledat to je vredno tega keša tko da btw se wiđamo!!

— m1§§y_k4
27.11. 2005 ob 11:53

da povem da ta film se lahko kliče(gRoZlJIvKa) ker ima use kj film rabi !!zakon !!!mislim d apo dougem času so se izkazali kj je groza!!!

— Ł1z1_k@
27.11. 2005 ob 12:59

KUMI ČAKAM DA GA VIDIM

— DARKNESS
27.11. 2005 ob 14:32

ta film je zelo grozen čeprav je ponekod nerazumljiv...v glavnem vredno ogleda!!

— kaja kompare
27.11. 2005 ob 18:56 zvezdica

Film je hotel zreciklirati originalni film, ki je bil ena od najgroznejših. A mu to ne uspe. Zreciklira samo efekte zgodba pa je preveč klišejska, prežvečena in nenapeta. Recimo vedno ko je ura 3 in 15 se prikaže nekakšna butasta punčka, je čisti kliše iz Srhljivih skrivalnic. Skratka film si ni primerno ogledati.

— Dejan
28.11. 2005 ob 15:29

najbolša grozlivka kaj sem jih kdaj vidla

— amadea
29.11. 2005 ob 19:16 zvezdica

Grozljivka je pune vrei, čeprav sem jo tu pa tam gledala čez prste...res ti dvigne adrenalin..ni mi blo žal da sem jo šla gledat.

— Jolanda
21.12. 2005 ob 18:29 zvezdica

film je super!!! nisem še videla tako dobre grozljivke. moram priznat da sem se pri enem dogodku res prestrašila,ampak drugače pa res NORO.film priporočam vsem ki radi gledate grozljivke in srhljivke.RES JE FILM, KI JE VREDEN OGLEDA.

— lina
27.12. 2005 ob 22:08

najbolsa je varuska, kwa bi ji delou :)))

— joco
8.2. 2006 ob 19:00

to je najbolša grozljivka vseh časov. Po trm ko sem jo gledla, celo noč nism nič spala ker me je blo strah da se bom ob 3.15 zbudila. GROZNO.

— blackgirl
18.2. 2006 ob 17:30

film mi je biu sicer ok sam konc mi ni biu prevec usec!pa to da je posnet po resnicni zgodbi močno dvomm u nekaterih prizorih sploh bl nakonc!

— :)
21.2. 2006 ob 17:22

ja grozljivka je spunega vrei ,tak čist na izi ena najboljših kar sem jih gledala. zanimivo je tui to da je film posnet po resnični zgodbi

— opasnycA
4.3. 2006 ob 20:10 zvezdica

Film daje neko grozo v nas, vendar so tehnika in prizori precej obrabljeni. zelo mi je bila všeč kamera, ki se je skozi pomikala v pravih kotih in pripomogla k res ql efektom. Mogoče so karakterje in nekatere stvari pobrali iz filmov Hide and Seek in Ring 1,2,3 je dokaj izviren najbolj všeč pa mi je bil stavek na začetku: Based up on a true story. Film bi ocenil z 7,1 od deset. Film, ki je vreden ogleda, vendar obstaja še veliko boljših grozljivk kot so Hostel, Death Birds,The dark hours in tako dalje ampak teh še ni v Sloveniji in jih tudi dolgo časa nebo!!

— Mitja
5.3. 2006 ob 20:16

men je ta film ful carski tko ful se dugaja u njem pa ni tko dougučasn k kkšn drug

— tjaška
10.5. 2006 ob 19:20

res cool film edn mojih naj. filmov

— tinka
31.5. 2006 ob 15:22

Mitja, Hostel je v slovenska kina prišel dva dni pre tvojim komentarjem tko da.mrtve ptice pa itak nebodo pršle v slo kina ker so že pred letom dni ble na dvd-ju

— edn
11.6. 2006 ob 19:36

meni je to zelo dobra grozljivka

— lucija
11.6. 2006 ob 22:49

men je film kul k u njem igra nabl sexi tip kr jih je na hollywoodki estradi!

— Anja
27.6. 2006 ob 12:12

full dobr film! ryan reynolds je tui full dobr

— kittyka
26.7. 2006 ob 0:37

kot ljubitelj grozljivk je ta grozljivka povsem navadna a je na trenutke zelo napeta podobna je drugi ampak je boljsa koncno po dolgem casu! megga

— aleksander
16.8. 2006 ob 14:04

noro dobra grozljivka. Najbolj je dober tisti del ko si neka mala punčka ftakne v glavo prst od neke nore varuške...No film je coll

— dado
17.3. 2007 ob 10:16

Milsim da je po resnični zgodbi posnet film...glede an to je res grozno in dobro. Fajn in napeta zgodba, vse OK

— Samy
21.7. 2007 ob 22:12

ja grozlivka mi je bla kr dost huda res dobr k je bla po resnicni zgodbi posneta !

— štrudl
13.6. 2008 ob 16:33

hud film

— nina
21.6. 2008 ob 2:00

kako je ime tej deklici ki ima luknjo skozi glavo..aja pa se to.. je res to zgodba ki se je nekaterim zgodilo..ker ni normalno da vidijo njo.. hvala..cao

— jas
18.10. 2008 ob 2:00

odlicno

— lara
29.11. 2008 ob 0:00

A morda gdo ve kko je nasLou knjigi, po kjeri je posnet film, pa gdo je pisatelj ? HuaLa.

— tian
9.3. 2009 ob 16:46

zelo kul film Amityville groze ( hiša groze).Gledal sem trikrat pa mi je zelo dober posnet film.Dobra grozlivka.Me pa zanima kdaj bo še drugi del v kinu ali na dvd.

— erik
9.9. 2009 ob 18:55

ta igralc ryan je sssssuuuuuuuupppppppppppeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!! fuuuulllllllll fain igra pa s srčkan je! učeri sm šla gleat njhegov film snubitev. razjokala sem se!!!! komi čakam nov film! love u ryan**************

— ljubiteljica ryan reyolds
23.9. 2009 ob 21:00

film je kar uredu, saj je napet skozi celotno dogajanje.sicer pa ni tako grozen!!

— aaa
18.3. 2011 ob 21:16

film je ful dobr tak da vreden je pogleda :)

— nina ilic
17.7. 2011 ob 10:20

amityvilleje zeloooo dobr horror film jst osebno rad gledam take grozljivke k so posnete po resničnih dogodkih in tko vse

— miha
3.5. 2012 ob 18:56

Ta film je najboljši na celem svetu. Boljše grozljivke še nisem videla. Videla sem že 10000 grozljivk pa ta noro dobra zgodba ni podobna drugim. Nekako boljša. Kot bi predse postavil 1000 odličnih plavalcev pa bi videl enega , ki izstopa , ki je poseben.
Zato vam povem , film je film. Ampak ta film izstopa iz vsega izstopa iz vsega sveta. Grozljivka , ki je naj naj boljša. To je grozljivka ob kateri se lahko polulaš.

— Princeska
14.7. 2014 ob 12:22

grozljivka full dobra . nadaljevanje pride te grozljivke 2015

— 2014

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.