Kolosej

Amen

drama
2h 12min / 132min
Scenarij: Costa-Gavras, Jean-Claude Grumberg, Rolfa Hochhutha
Dva sistema: nacistični stroj, Vatikan in zavezniška diplomacija. Znotraj obeh se borita dva posameznika. na prvi strani je Kurt, kemik in SS-ovski oficir, ki je nemška koncentracijska taborišča oskrboval s ciklonom B. Ko je izvedel, za kaj uporabljajo njegov izdelek, je na genocid skušal opozoriti tako zaveznike, papeža kot Nemce, vendar se nihče ni odzval. Na drugi strani je mladi jezuit Riccardo, ki je kot eden redkih imel srce za boj proti nacistični moriji in cerkveni

Komentarji

17.6. 2006 ob 9:20

ta film je ful cool oglejte si ga še vi

— vojo14
13.1. 2007 ob 8:48

kako je za film star

— erik
24.7. 2007 ob 13:12 zvezdica

Film je zelo ganljiv, z lahkoto večkrat gledljiv, prikazuje temeljna človekova čustva in strahove. Izpostavlja nasprotje med brezbrižnostjo Vatikana in ostalega sveta ter med sočustvovanjem in gorečnostjo dveh posameznikov, ki želita rešiti nedolžna življenja. Meni je film pustil grenak priokus, ker nazorno prikaže da življenje ni tako, kot mislimo da je.

— natasha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.