Kolosej
Film distribucije Continental Film

Alvin in veverički

animirano-igrana komedija
Ni treba biti velik, da bi postal slaven.
Sinhronizirano
Na sporedu od: 14.2.2008, Kolosej Ljubljana
14.2.2008, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 30min / 90min
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Don Rhymer in Jon Vitti po likih Rossa Bagdasariana
Režija: Tim Hill
Fiktivna glasbena skupina treh animiranih veveric, ki je od leta 1958 prodala več kot 43 milijonov albumov, osvojila pet glasbenih nagrad grammy in imela svojo nadaljevanko na televiziji, se letos seli na velika platna kinodvoran. Vodja tropa razigranih in pevsko nadarjenih veveric je prebrisani Alvin, nagajiv je tudi inteligentni Simon, debelušni Theodore pa prav tako ne zamudi nobene priložnosti povzročanja težav njihovemu človeškemu prijatelju in skrbniku Davidu. A prijatelje tokrat čaka velika pustolovščina, kjer bodo poleg pevskega znanja morali pokazati tudi obilico poguma in iznajdljivosti.

  Igrajo Slovenski glasovi
Dave Jason Lee Jernej Kuntner
Ian David Cross Jure Mastnak
Claire Cameron Richardson Tjaša Železnik
Gail Jane Lynch Mira Berginc
glas Alvina Justin Long Klemen Slakonja
glas Simona Matthew Gray Gubler Predrag Lalič
glas Theodorja Jesse McCartney Jure Godler

Alvin in veverički je v ZDA izjemno priljubljena risanka, svetovni fenomen generacije občudovalcev. Zdaj je dobila igrano-animirano filmsko verzijo, ki jo odlikuje sodobna humorna rahločutnost.

Skladatelj Dave Seville je pojoče veverice Alvina, Simona in Theodorja spremenil v pop senzacije – medtem ko trčena trojica uničuje Davov dom, ogrozi njegovo kariero in postavi na glavo nekoč urejeno Davovo življenje.

Alvin in veveričke nagajajo Davu Sevillu in razveseljujejo občinstvo po vsem svetu že skoraj petdeset let v različnih inkarnacijah. Od trenutka, ko so oživeli s pomočjo pevca in skladatelja Rossa Bagdasariana starejšega, njihove nalezljive skladbice razveseljujejo staro in mlado.

Po besedah Rossa Bagdasariana mlajšega so si že dolgo prizadevali veveričke spraviti na veliko platno. "[Producentka] Janice [Karman] in jaz sva več kot deset let razmišljala o tem. Ena od stvari, ki nama je bila zelo pomembna, je bila, da bi bil film všeč trem generacijam ljubiteljev veveričk. Pri veveričkah smo si vedno prizadevali za nekaj novega. Zdelo se nam je zabavno, da bi veveričke postavili v realni svet in si potem na novo zamislili videz likov, ki bi bili v tem okolju prepričljivi. Zdelo se nam je pomembno ohraniti bistvo likov, s katerimi so ljudje odrasli. Torej naj bi zdaj, ko bi Alvina videli tridimenzionalnega s pomočjo računalniške grafike, še vedno občutili duha izvirne kreacije."

Pod budnim očesom obeh producentov je "notranja veveričavost" priljubljenih likov - navihanega, a dobrohotnega Alvina, bistrega Simona in očarljivega Theodorja – ostala nedotaknjena.

Karman razlaga: "Z Rossom na veveričke nikoli nisva gledala kot na risanko. Imele so prava čustva. Čeprav je bil Alvin vihrav, je bilo pomembno, da je bi ranljiv. Simon je najstarejši in ker veveričke nimajo staršev, je Simon roditelj, ki skrbi za otroka, Theodorja, in skuša umiriti zaletavega Alvina."

Kot poudarja režiser Tim Hill, so veveričke za prvenec na velikem platnu precej stilistično in vedenjsko dodelali. "To niso veveričke vaših očetov," se smeje Hill. "Imajo sodobno ostrino in odnos do stvari. NJihov videz in gibanje je precej drugačno od prejšnjih verzij. So srboriti in zabavni, pojejo in plešejo. So superzvezde… z dlako."

Alvin, Simon, Theodore in Dave so tudi bolj čustveni. "Hoteli smo povedati toplo zgodbo o nastajanju nove družine," razlaga Hill. "Dave, čeprav dvomi vase in v svoje nove naloge, vzljubi Alvina, Simona in Theodorja."

Tri veveričke pobesnijo

Na začetku filma tri veveričke, Alvin, Simon in Theodore, opazujejo, kako jim njihov dom poseka podjetje za prodajo božičnih dreves. Trije fantje so še v deblu, ko drevo dostavijo v center Los Angelesa, v avlo prestižnega podjetja Jett Records, ki ga vodi spletkarski Ian Hawk (David Cross). Ian je nekdanji sostanovalec iz študentskega doma Dava Sevilla (Jason Lee), glasbenika, ki ga je sreča pustila na cedilu, ki pa ni nikoli nehal upati, da bo s svojo odštekano glasbo nekoč uspel.

Ko Dave obišče Jett Records, da bi Ianu predstavil novo skladbo, ga nesramno vržejo iz pisarn. Za tolažbo vzame košaro kolačkov in odtava mimo božičnega drevesa, ki ga postavljajo v veži. Veveričke, ki zavohajo slastne kolačke, skočijo v košaro, ne da bi Dave to vedel. Tako jih odpelje domov, kjer se hitro ugnezdijo. In kot bi mignil, v svojem novem domu ustvarijo kaos. Šokirani Dave odkrije ne le, da ti trije glodavci govorijo, ampak celo pojejo.

Malce oklevajoč se Dave vseeno odloči izkoristiti svojevrstni talent veveričk. Njihovo prvo sodelovanje - Veveričja pesem (Božič, ne zamujaj) - čez noč postane uspešnica, veveričke pa super zvezdnice. Uživajo v sladkostih, ki jih prinaša rock zvezdništvo. Izdajo album, vozijo se v limuzinah, ves čas jih fotografirajo, intervjujajo in zasledujejo občudovalci.

Hkrati se Alvin, Simon in Theodore odločajo igrati Kupida in skušajo ponovno zbližati Dava in nekdanje dekle Claire (Cameron Richardson). Dave z grozo ugotovi, da so veveričke boljši pevci kot ženitni posredniki.

Dave nima težav samo na ljubezenskem področju. Ianov pohlep in Davova nezmožnost da bi se čemurkoli zavezal, pripeljeta do nesoglasij med Davom in njegovimi prikupnimi prijateljčki. Alvin, Simon in Theodore se ponovno podajo v svet in treščijo v Ianov sprijeni svet sodobne pop glasbe. Ko jih Ian privede na rob zloma, začno fantje spoznavati pravi pomen zvestobe, družine in prijateljstva. A mar je za njih prepozno, da bi se izmuznili iz Ianovih krempljev in se vrnili k Davu?

Kratka zgodovina veveričk

Leta 1958 je bil Ross Bagdasarian starejši glasbenik, ki ga je sreča pustila na cedilu in ki je moral nahraniti družino. Podpisal je pogodbo z Liberty Records, glasbeno hišo, ki ji je šlo slabo in je nujno potrebovala uspešnico. V slogu pravega umetnika je bil Bagdasarian starejši pripravljen tvegati. Porabil je vse družinske prihranke in kupil vrhunski snemalnik, nato pa sedel predenj in skušal pogruntati, kaj bi storil z njim. Ko se je razgledal po mizi, je videl izvod knjige Duel with the Witch Doctor. To je bil navdih za uspešnico Witch Doctor, ki je osvojila vrh lestvic in postala takojšnja uspešnica.

Bagdasarian je na Witch Doctor (Vrač). uporabil preprosto tehniko. Upočasnil je hitrost snemalne naprave, znižal glas, potem pa to znova predvajal pri normalni hitrosti. Ta tehnika je kmalu definirala glasove Alvina, Simona in Theodorja.

Prodali so več kot milijon izvodov Witch Doctor. Liberty Records je spet imela veliko denarja, a ne dovolj, da bi se obdržala nad vodo, zato so potrebovali še eno uspešnico… in tako so spet poklicali Bagdasariana.

Za navdih se je ponovno ozrl po svojem okolju in prisluhnil svojemu štiriletnemu sinu, ki je želel vedeti, kdaj bo Božič — bilo je sredi poletja 1958 - in tako je nastala zimzelena božična skladba The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late), vendar je ni tako imenoval, ker Veveričke takrat še niso obstajale.

Bagdasarianu je bil všeč glas, ki ga je ustvaril za Vrača, a hotel ga je popeljati nekam drugam, dal mu je osebnost, le vedel ni, na kakšen način. Nekega dne, ko se je peljal skozi Yosemitski narodni park, je pred njegovim avtom tekla veverička, se povzpela na tačke in videti je bilo, da ga izziva, naj gre mimo njega. Vse ostalo je zgodovina… tista mala veverička je bil Alvin.

Bagdasarian je ustvaril še dva njegova prijateljčka, pametnega in praktičnega Simona ter crkljivega, krotkega Theodorja. Skupaj so postali Alvin and the Chipmunks. Imena so jim posodili trije vodilni možje Libertyja: Al Bennett, Si Waronker in Theodore Keep. Takrat je Bagdasrian prevzel ime David Seville.

Čeprav je bilo na začetku težko doseči, da bi radijske postaje začele predvajati The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late), je Liberty našel majhno postajo v Minneapolisu, ki je bila pripravljena predvajati skladbo še pred uradnim začetkom božične sezone. Glas o spevni skladbi se je hitro razširil in plošča je šla za med: v sedmih tednih so prodali več kot štiri milijone kopij (šele Beatlom je leta 1964 uspelo podreti ta record z I Want to Hold Your Hand).

Veveričke so na televiziji debitirale kot lutke in nastopile z Davom Sevillom (Bagdasarianom) na The Ed Sullivan Show. Spet so postale takojšnja uspešnica. Ljudje so zahtevali še več veveričk in zamislili so si videz, ki je bil zelo drugačen od tistega, ki je sčasoma postal tako prepoznaven. Na začetku so bile veveričke, no, podobne veveričkam. Na tržišču so se pojavile igračke, spominki in seveda plošče.

Veveričke so bile velikanska uspešnica. Ljudje se jih niso naveličali. Leta 1960 so izdali skladbo Alvin for President in Bagdasarian je dobil podporno pismo takratnega senatorja Johna F. Kennedyja. Njihovi priljubljenosti ni bilo videti konca. V treh kratkih letih so Veveričke prodale 16 milijonov plošč, ogromno igračk, dobile več grammyjev in tako je napočil čas, da oživijo tudi v bolj dinamičnem, vizualnem mediju.

The Alvin Show so premierno prikazali na televiziji leta 1961 in s tem novi videz Alvina, Simona in Theodorja — in Bagdasariana, saj se je tudi Dave Seville rodil v svetu animacije.

Veveričkografija:

1958 - Izdajo Witch Doctor
Izdajo The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)
1959 - The Chipmunk Song je nominiran za 4 grammyje in dobi tri
Chipmunks izdajo prvi album Let’s All Sing with the Chipmunks
Chipmunks se kot lutke prvič pojavijo na The Ed Sullivan Show
Začnejo prodajati različne izdelke Chipmunk
1960 - Alvin’s Harmonica dobi grammyja
Izdajo Alvin for President; JFK piše Bagdasarianu starejšemu
1961 - The Alvin Show debitira na televizijski mreži CBS v najbolj gledanem terminu
Let’s Sing with the Chipmunks dobi grammyja
Alvin for President je nominiran za dva grammyja
1962 - album The Alvin Show je nominiran za grammyja
1963 - The Chipmunk Songbook je nominiran za dva grammyja
1964 - Izdajo The Chipmunks Sing the Beatles, album postane večkrat platinast
1966 - Supercalifragilisticexpialidocious je nominiran za grammyja
1969 - V kino pride The Chipmunks Go to the Movies
1972 - Ross Bagdasarian, Sr. umre zaradi srčnega napada
1978 - Ross Bagdasarian, Jr. & Janice Karman se začneta pogovarjati o ponovnem rojstvu Veveričk
1980 - Izdajo Chipmunk Punk, album postane platinast in dobi nagrado NARM za najbolje prodajani otroški album
1981 - na NBC-ju predvajajo animirano oddajo A Chipmunk Christmas. Spremljevalni album postane platinast.
Izdajo Urban Chipmunk, album postane platinast in dobi nagrado NARM za najboljši otroški album.
1982 - izdajo Chipmunk Rock ter Chipmunks Go Hollywood
1983 - Alvin and the Chipmunks premierno prikažejo na televizijski mreži NBC.
Prvič nastopijo The Chipettes
1984 - izdajo Songs from Our TV Shows
1985 - Alvin and the Chipmunks je nominiran za emmyja
1987 - v kino pride animirani The Chipmunk Adventure
Alvin and the Chipmunks je nominiran za drugega emmyja
Alvin and the Chipmunks je nominiran za nagrado Young Artist
1988 - Alvin and the Chipmunks je nominiran za tretjega emmyja
The Chipmunk Adventure je nominiran za nagrado Young Artist
1990 - Na NBC-ju predvajajo Rockin’ with the Chipmunks z Willom Smithom.
1992 - Izdajo Chipmunks In Low Places, album postane platinast. Na njem se pojavijo Alan Jackson, Charlie Daniels, Waylon Jennings, Tammy Wynette, Aaron Tippin in Billy Ray Cyrus.
1994 - Izdajo A Very Merry Chipmunk, na albumu pojejo Celine Dion, Alan Jackson, Kenny G, Gene Autry in Patty Loveless.
1995 - Izdajo When You Wish Upon A Chipmunk
1996 - Izdajo Club Chipmunk: The Dance Mixes
1998 - Izdajo The A-Files: Alien Songs
1999 - Izdajo Greatest Hits: Still Squeaky After All These Years
Izdajo video Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein
2000 - Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein dobi nagrado Golden Reel
Izdajo video Alvin and the Chipmunks Meet the Wolfman
2007 - ALVIN AND THE CHIPMUNKS igrani film
2008 - petdeseta obletnica Veveričk

O igralcih

Jason Lee (Dave Seville) je posnel filme Chasing Amy, Underdog, Krater, Syndrome, The Incredibles (Neverjetni), Monster House (Hiša pošast), Mallrats, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks II, Almost Famous, Vanilla Sky, Mumford, Dreamcatcher, The Ballad of Jack and Rose, Big Trouble, Enemy of the State, Kissing a Fool, The White Door. Nastopa tudi v nadaljevanki Ime mi je Earl.

Lee je tudi fotograf in zbira umetnine.

Cameron Richardson (Claire) nastopa v nadaljevanki 12 Miles of Bad Road.

Posnela je filme Rise, Adrift, Pretzels & Pills, nadaljevanke Skin, Point Pleasant, If You Lived Here You’d be Home Now, Cover Me: The True Story of an FBI Family.

Justin Long (Voice of Alvin) posnel filme Umri pokončno 4, Greva narazen, Herbie: s polnim gasom, Dodgeball: zgube med dvema ognjema, Več kot dekle, Accepted, Idiocracy, The Sasquatch Dumpling Gang,Dreamland, Strange Wilderness, One Part Sugar, The Tale of Despereaux, Waiting, Hair High, Jeepers Creepers, Happy Campers, Galaxy Quest, Raising Genius. Na televiziji je nastopal v nadaljevanki Ed..

O režiserju

Tim Hill (Director) je kariero začel na televiziji pri Nickelodeonu in Disneyju. Sodeloval je pri uspešni seriji SpongeBob SquarePants ter pri filmu The SpongeBob SquarePants.

Kot filmski režiser je debitiral z Muppets from Space. Sledili so Max Keeble’s Big Move, Garfield 2. Režiral je tudi nadaljevanki Skeeter in Welcome Freshmen.

Komentarji

18.1. 2008 ob 2:00

Haj, zanima me ali bodo tudi pesmi sinhronizirane????

— xmen
26.1. 2008 ob 17:51

najbolši film na svetu!!!!!!!

— scrat
4.2. 2008 ob 15:31

Neeeeeeee, ne smejo sinhronizirati!! Dajte še verzijo s podnapisi! Prosim! PROSIM!!!

— Tina
5.2. 2008 ob 17:33 zvezdica

ce se zelite sprostiti in pozabiti na vsakdanji natrpan urnik vam priporocam da si film ogledate je poln dogodivscin in raznihe vragolije zganjajo ti mali lumpi res si ga oglejte ne bo vam zal obljubim vam da se boste prav dobrio nasmejali

— bisa
6.2. 2008 ob 17:20 zvezdica

Jaz sem preprosto užival...ni potrebno odklopit možgane,samo vsesti se morate in se prepustiti.Film naredi ostalo.

Ja,treba je povedat,da so glasovi veveričk povsem računalniško narejeni in da zgodba ni najbolj obdelana,toda simpatičnost teh veveričk je nekaj izjemnega.Tudi sam sem mislil,da gre spet za eno otroško zadevico in to natanko je,toda vrnil sem se v čas mojega odraščanja in nikoli ne bom pozabil Alvinovih norčij,ki so mi krajšale popoldanske proste urice.

Scena v kateri Teodor vpraša "Ali si še jezen na nas",mi je pustila globok pečat,predvsem zaradi tona glasu,ki ga je Teo uporabil in njegovega obraza,ko vpraša,ali lahko pri njem spi,ker je imel nočno moro...skratka,če imate še kaj otroške nedolžnosti v sebi,pojdite si ga ogledat in kdor jo že davno nima več,naj poskusi ostat nemočen...ker ne bo lahko...

— Dario
7.2. 2008 ob 0:00

Definitivno vreden ogleda!!!!tok cute in smesen!!!

— Nina
7.2. 2008 ob 0:00

Spoštovani Kolosej,

Ali v Sloveniji res ni druge možnosti videti originala kot da se dobi piratska verzija???

Z vsem dolžnim spoštovanjem do najmlajših gledalcev, ki jih sinhronizacija olajša razumevanje, obstajamo tudi starejši, ki bi želeli videti oz. slišati originalne glasove.

— Andrej
7.2. 2008 ob 20:46

Zanima me, a bodo tudi PODNAPISI? Vsi ne maramo sinhroniziranih filmov, rajši gledamo originale. Torej, bo kaj?

— Doktor Živago
8.2. 2008 ob 13:44

ful so dobri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ftftftftftftftftftftftftftftft
10.2. 2008 ob 15:45

ta film je specjalka

— dom
11.2. 2008 ob 0:00

mislim da je kar v redu film malo me pa moti klasičnost pri takih filmih da nekdo ki je prijatel postane nakoncu sovražnik.

— nejc
12.2. 2008 ob 17:16

film, ki je ponovno oživil že skoraj pozabljene veveričke iz pred dobrih 50 let, ko so po svetu enaostavno rulale. zadeva je bila videna tudi kot risanka ipd.... za pogledat, tako za stare kot mlade ;)

— liones
14.2. 2008 ob 0:00

komaj čakam da ga grem gledat

— kaj te briga
14.2. 2008 ob 0:00

Hvala, da predvajate sam sinhronizirano različico filma... BEDAKI

— Grom
14.2. 2008 ob 22:29 zvezdica

film je odličen, chipmunksi so ful zabavni, ampak sinhronizacija je pa prava polomija... sinhronizacija chipmunksov je še kar uspela, ampak sinhronizacija ostalih, pravih igralcev pa kr neki, k da bi gledal kakšen poljski oglas na national geographicu; totalno neusklajena z izgovorjavo (premikom ust), nasploh so pa glasovi, k so jih slovenski igralci posodili, čist mem originalnih, tko da je kle bila sinhronizacija čist po nepotrebnem... če hočte gledat ta film, rajš pejte gledat v koloseja original (če se le predvaja), ker tud spec. učinki v xpandu so čist neusklajeni (prvo te sedež fajn rukne, po 10 sekundah pa šele nekdo pade v filmu)...

— pedzo
15.2. 2008 ob 0:00

Distributerje vljudno prosim, da naj odpustijo Kuntnerja, ker ga imamo že vsi dosti. Vsaka risanka nosi njegov glas in smo ga siti do vrh glave. tako dober pa spet ni.

— Miha
15.2. 2008 ob 0:00

KUL FILM EJ RES THE BEST

— KUKURUS
15.2. 2008 ob 15:06

15.2.2008 Alvin in veverički je krasen film.Saj v nje nastopajo veveričke ki so zelo zabavne to so ALVIN,SIMON in THEDOR. TO JE NAJBOLJŠI FILM KAR SEM JIH KDAJ GLEDALA.

— ema
16.2. 2008 ob 0:00

Živjo!

upam da mi bo film zelo všeč

— kristina
16.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

ja film je preprosto odličen ...super in fajn...ampak so s sinhronizacijo čist mimo usekal. glasovi veveričk so v originalu velik bolši pa tud glasovi ostalih igralcev. tok da če ga greste gledat (kar vam zlo priporočam) ga pejte gledat v originalu...ne sinhorniziranega.
super film je za otroke...zloo primeren in fajn. tko da se jih splača pelat v kino na ogled tega filma...pa če bodo pol kakšne norčije zganjal...boste starši vse vedel kje so se tega naučil.
:)

— pika
16.2. 2008 ob 14:45

Dajte no. Chipmunks so zakon, komaj čakam, da bo v kinu, zdaj pa vidim, da so samo sinhronizirani.
Hvala lepa za rožice. Bom raje na dvd pogledala.

— Aandreya
17.2. 2008 ob 0:00

čuj toti film ja za crknt smešn, ful zabavn pa tuji ful cjus

— anomimno
17.2. 2008 ob 0:00

k mora res bit v vsaki sinhronizaciji Kuntner? men je že bedno, da je enkrat želva, pa robot, čebela....
sej je še fulll velik drugih igralcev.

— anja
17.2. 2008 ob 15:01

ola..
u glavn je res hud film....full dobr za vse starosti..r se skoz smejis!!!!!

— darch
18.2. 2008 ob 0:00

Super risanka oz. film! Res vredno ogleda. =)

— Samy
18.2. 2008 ob 0:00

a bi mi lahko kdo povedu se kei vec o stranskih ucinkih.pa film .a si film lahko ogledas film v xpan samo sinhroniziran? prosim ce cim prej odgovorte.
film si pa sicer nameravam ogledati danes.

LP in prosim za hitre odgovore.

— LuKeC
18.2. 2008 ob 0:00

Ali se v xpandu splača vzeti sedeže s posebnimi učinki?

— Taja
19.2. 2008 ob 0:00

živjo.Alvin in veverički je na izgled res kul.bomo videli ali bodo se izkazali tudi v kinu.danes grem gledat. bay

Grega Colnarič.

— grega
20.2. 2008 ob 0:01

to je eden izmed najboljših filmov,kar sem jih do zdaj gledala!!!!!

— Karmen
20.2. 2008 ob 0:01

zlo dobro.

— dejan
21.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Film priporočam vsem ,ki bi se radi otresli vseh neprijetnih stvari in pozabili na vse.Film je zelo smešen sigurno vas ne bo razočaral.Res še enkrat film je vreden ogleda.Mogoče še eno pripombo nad Kolosejem:

Razumem, da otroci radi gledajo sinhronizirane filme vendar lahko bi poskrmeli še za nas starejše.

Lepo se imejte ,
Ana banana

— ana banana
22.2. 2008 ob 0:00

Morem rečti,da je film zelo slabo narejen in,da je hkrati zelo dolgočasen ne priporočam ogleda ker je enostavno škoda denarja.

— katarina
22.2. 2008 ob 0:00

ja film je odličen in res vreden ogleda....ne vem pa sicer, kako izpade vse skupaj v iks pendu.... pomoje je še bolj zakon... če se odločate men alvinom in še kakim drugim filmom, zberite tega!!!!

poznavalka filmov: Katarina P. Moden

— snow white quenn
22.2. 2008 ob 15:23

ta film je fuull dobr

— vevericka
23.2. 2008 ob 0:00

ooi =) jz sm gledala ta film.in se res posteno nasmejes.ce mate radi take filme al ne si ga morte ogledat ker vm bo drgac zou.

mam pa eno prosno.a mogoce kdo ve kko je naslou komada k se je vrteu v filmu cist na konc.tak bl dance komad je.
uzivite!

— chipmunk ×D
23.2. 2008 ob 0:00

ta film je neki najbolšga k sm ga šla s sestrično gledat full hudo!!!!!!!!!!!!!!!!1jej moja sestrična k je stara 4 leta se je full smejala haha jst tut hahaaaaaa

— katarina
25.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Ob gledanju filma pozabiš na čas in skrbi.Super film,četudi nisi otrok.

— Darja
25.2. 2008 ob 16:24

alvin in veverički je ful dobr film in si ga je vredno it ugledat v areno al pa v kolosej v ljubljani.

— neža10
26.2. 2008 ob 0:00

ej fil je ful ZAKON-ZAKON
res mi je bil ful všeč pa ful dobr pojejo
komi čakam da pride na dvd
edin fuuuuul škoda da je sinhroniziran

no fsm vsi

— Đr€kł-p€Ki@car
26.2. 2008 ob 0:00

naihuiiiiii

res zažiga

loooooooolllllllll

— cool girl
26.2. 2008 ob 0:00

dans grem gledat. upam da bo je res smesn. pa saj tuk kokr ratatulie. xD

— hudooo
26.2. 2008 ob 17:03

pojdi te si ogledat ta film je zelo zabaven in navihan!.

— anonn
27.2. 2008 ob 0:00

sm že gledu ta film in mi je bil kul!!!!!!!!!!

— blaže
27.2. 2008 ob 0:00

ta film je carski

— emanuel
28.2. 2008 ob 0:00

zlo so coooooooooooooooooooooooooool

— sara
29.2. 2008 ob 15:39

film ni samo za otroke...gledala sva ga s prjatlco in sva res uživala

— mićo
1.3. 2008 ob 0:00

KR EN FILM.... ne ga gledat rezn če ste 6 letni otrok

— ßeiißiii
1.3. 2008 ob 0:00

ta film je res dober,ker so veverice tako smešne!

— žan
2.3. 2008 ob 17:06

ej ta film je ful dbest

— neyko
3.3. 2008 ob 0:00

film sem si ogledal tudi sam moram rect da je res zelo smesen! film je res za sprostitev:)v filmo pa tudi cisto na zacetku opozarja na sekanje gozdov.skoda ker so ga predvajali samo v sihronizaciji ki mi ni prevec uredo:(drugace pa je film zelo lep in smesen.priporocam ogled f

— tadej
4.3. 2008 ob 0:00

Cool film.Res morte si ga ogledat.Dober je tut za mlajše otroke saj je sinhroniziran.Edino kar me moti je da je sinhroniziran in da piše alvin in veverički namesto da bi pisalo alvin in veverička.pohvala za ta film pa oglejte si ga.

— Ana
4.3. 2008 ob 17:28

lej men je film uredu ampak zakaj se prtožujete nad glasovi kaj če sploh ne bi bilo sinhronizacije za ns otroke k ne znamo se brat p
odnapisov je to groza iz moje strani

lp meta

— meta
5.3. 2008 ob 0:00

film se mi zdi zelo smešen,pa tudi ko je glasbeno obarvana

— raša
5.3. 2008 ob 17:32

Mhm...film je bil kar vredu, ampak sem zelo razočaran z posebnimi učinki. Gledal sem v XpanD in sem pričakoval veliko več. Bil sem prvič in bil kar nestrpen, ampak potem razočaran.Tak da res ne vem če je XpanD vreden tega denarja. Res da so imeli neke tehnične težave, tak da se tolažim da je mogoče bilo to krivo.

— Nekdo
6.3. 2008 ob 16:44 zvezdica

film je zelo smešen,pa tudi priporočam tudi starejšim ni samo za otroke

— raša
7.3. 2008 ob 0:00

hud film tazga pa že doooooooooug nisssm gledala uuuuuuuaaauuuuu
upam da bo še mal igrau v kinu šla sm ga že 4 gledat. res hud film na fertik.

— zoja
8.3. 2008 ob 0:00

mogu sm it 2x gledat u kino! zakon je..nimas kj..

— hudooo
9.3. 2008 ob 15:14

ta film mi je bil zelo všeč še posebej pesem.

— alvin
12.3. 2008 ob 16:54

haha najbolši film...ful sm se nasmejala :)

— &&
16.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

ste nori na komedije? se radi smejite? potem so alvin in veverički pravi za vas!
ko prisrčni trije veverički ostanejo brez doma se zatečejo h glasbeniku davu. dave jim pusti ostati, če bodo peli njegove pesmi. veveričkom ne preostane drugega, kot da ponudbo sprejmejo. tako postanejo svetovne zvezde. vendar jim dave ne pusti, da bi delali vse kar hočejo, zato se veverički zatečejo h njihovemu producentu ianu. sprva se imajo izjemno lepo, nato pa jih ian pelje po svetu, kjer kar naprej brez prestanka nastopajo. kaj kmalu ugotovijo, da ianovo načelo ni zabava, ampak slava. tako po enem od številnih nastopov pobegnejo nazaj h davu.
film mi je bil zelo všeč ravno zaradi številnih smešnih reči, zaradi nagajivih veveričk, ki jih je dave težko skrival pred ostalimi. torej, če imate radi smešne filme za vso družino, so alvin in veverički pravi za vas!

— maja
17.3. 2008 ob 0:00

Jaz sem že videla vilm ALVIN IN VEVERIČKI.
ZELO MI JE BIL VŠEČ.
ČE BI SE RADI SPROSTILI IN ZABAVALI >> TAKOJ V KINO<<!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— EVA
17.3. 2008 ob 18:14 zvezdica

Mah tipični ameriški film, brez neke posebne globine, predvsem pa predvidljiv. Tako tako...

— TeA :)
19.3. 2008 ob 0:00 zvezdica

e se Želite sprostiti in pozabiti na vsakdanji natrpan urnik vam priporočam da si film ogledate je poln dogodivščin in raze vragolije zganjajo ti mali lumpi. Scena v kateri Teodor vpraša "Ali si še jezen na nas", mi je pustila globok pečat, predvsem zaradi tona glasu, ki ga je Teo uporabil in njegovega obraza, ko vpraša, ali lahko pri njem spi, ker je imel nočno moro...skratka, če imate še kaj otroške nedolžnosti v sebi, pojdite si ga ogledat. Potrebno je tudi dodati, da so glasovi veveričk povsem računalniško narejeni in da zgodba ni najbolj obdelana, toda simpatičnost teh veveričk je nekaj izjemnega.

— miha
20.3. 2008 ob 0:00

Alvin in veveričke so res dobre veveričke.Najbolj ušeč mi je blo pa takrat ko se je Alvin kopal v stroju za posodo.Alvina,Simona in Theodorja bi mela kr doma sj bi uživala v njihovih sesmah.Prit te še daj v kolosej v Lubljano.Lepo se mjte pa mav tut ubogjte sam čist mav da ne bi gdo prveč ubogov.Ajt lepo se mejta dijo!!!!

— Tajda Benedičič
21.3. 2008 ob 16:47

film je smešen zabaven super in zelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllll

— urška
22.3. 2008 ob 14:16

privoščite si in pojdite gledati alvin in veverički zelo je cool

— iris
22.3. 2008 ob 14:16

super film. priporocam ogled.

— gogo
23.3. 2008 ob 16:23

Full so mi cool.Gledala sem ga v Xpandu v Koloseju pa sem se komaj zmigala iz dvorane!Jaz bi še kar naprej neprestano gledaa!

— Sara
29.3. 2008 ob 0:00

To je najboljši film na svetu

— Urška
30.3. 2008 ob 19:37

film je mega veverički so take face najboljši pa je alvin

— kosta94
2.4. 2008 ob 2:00

gledu gledu gledu norrrrrrr film res

— ddddddddd
2.4. 2008 ob 2:01

to je svetavna risanka

— poter
4.4. 2008 ob 14:44 zvezdica

nism še gledala ampak komi čakam da ga gledam ker se mi zdi ful dobr film. ta alvin je prava faca. pejte gledat ker je ful hudo. sej jst bom tud šla gledat.aja pa še to, ful dobr pojejo še posebej pa alvin.

— lara
5.4. 2008 ob 2:00

film je zelo dobr priporočam ga

— alex
8.4. 2008 ob 18:37

nism ga še gledala ampak upam da mi bo všeč.

— zajček
11.4. 2008 ob 17:36

Hello!!
I just wondered if you could put the movie also in English because here is really many international familys in Ljubljana! <33

— svea!!
11.4. 2008 ob 17:36 zvezdica

Super ste bili.najbolj mi je všeč,ko so veverički peli(med delom,na štoru in med nastopi).Samo prekratek je bil.

— vid 9 let
13.4. 2008 ob 2:00

Alvin mi je bil zelo všeč

— Tina Strehovec
13.4. 2008 ob 2:00

to je kul risanka

— ninja
13.4. 2008 ob 2:00

kul filmmmmmmmmmmmm

— nnninjaaaaaaa
14.4. 2008 ob 21:21

totiiiiiiiiiiiii fiiiilm je kuuuuuuuuuuuuul!!!!!!poglejte si ga,nebo vam žau!!!

— alvin in veverički
16.4. 2008 ob 20:15

Veveričke k sreči niso imune na strihnin.

— Daniel Plainview
18.4. 2008 ob 2:00 zvezdica

Eden od boljših filmov za mlade in one malo starejše, vreden ogleda.

— IGY
21.4. 2008 ob 2:00

TO JE PA ZELO ZELO DOBER FILM ZELO JE SMEŠEN TE MALE VEVERIČKE SO ZELO SMEŠNE RES JE NAJBOLJŠI FILM KAR SEM JIH KDAJ GLEDALA
JEEEEEJ=>

— ANKA
22.4. 2008 ob 2:00

ful dobr

— anže
29.4. 2008 ob 14:31

Obožujem vaš filem.

— Lucija
2.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Ta film je pravkar postal eden mojih najljubših. Veveričke so navihane in razigrane. :) Veveričke so zelo dobro animirane, skoraj se ne opazi da niso resnične. Ceuu film sem se smejala ker veveričke tako smešno govorijo. Največja faca pa je bi najmanjši Theodore. :p Ko boste gledali film se mu boste nasmejali do solz. Ocena: 10/10

— incha
7.5. 2008 ob 2:00

včasih sem celo imel rad veveričke. vsekakor so mi bile ljubše od... ljudi. potem pa mi jih je trailer za ta film (ne morem si predstavljati, kdo bi ob zdravi pameti šel to gledat) priskutil. sploh še obstaja kakšna žival, ki jo v teh trapastih risankah še niso obdelali? (vprašanje je žal bolj retorične narave.)

— Daniel Plainview
10.5. 2008 ob 19:49 zvezdica

Komedija, ki me je nasmejala, kot že dolgo ne. Odpičena, pa čeprav risanka- priporočam vsem, da si jo pogledate.

— pilica
21.5. 2008 ob 2:00

cool

— Alvin
21.5. 2008 ob 2:00

To je ful cool film. pa vevericke lepo pojej. torej ce se zelite zabavati si morte fiolm ogledat ziher se bote nasmejali ker je ful faca. ne odlašajte filma kmalu vec ne bo v kino dugo.

— PUPA
31.5. 2008 ob 2:00

to je najboljši film na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!ful je dorrooooooooo!!!

— alvin
10.6. 2008 ob 2:00

ta filem je zakon =)

— nooone
14.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

film sem si ogledala že dalj časa nazaj in zdi se mi čudovit, smešen, skratka fantastičen!!! Veveričke so zakon!!!!<3

— teia
18.6. 2008 ob 19:17

alvin ,simon in theodore so coooooooooooool film pa je noooooooro fantastičen.

— Naja
23.6. 2008 ob 2:00

the best
;)
pa čeprav sem samo še 23 star sem mojster za igerce in filme=)

— hmm.pozabo heh
29.6. 2008 ob 2:00

ful kulski film sam mal prekratek pa najbolš je ko veveričke pojejo!!!!!no vul je dobr pejte ga gledat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anahi!!!

— *anahi*
5.7. 2008 ob 2:00

Samo eno besedo imam za ta filem: OMG

— Jure
15.7. 2008 ob 2:00

To je film za tiste, ki imajo radi komedije.. je za odrasle in za otroke.. super film in res je vreden ogledaa. Če mate potrebo po smejanju pol šibejte u kino si odgledatt veveričke ker je res super, pa še potrebo po smejanju boste odpravili.. TOPLO PRIPOROČAM:)

— Nati
3.8. 2008 ob 2:00

Nama je ful huda ta risanka!!ALVIN IN VEVERIČKI!!!!!!V tej risanki so res ql usebe

— LANA&TAJA
22.8. 2008 ob 16:08

ta film je kul ful je smešen pa tudi zanimiv dejte še ker tak film kokr je bil alvin in veveričke tak zanimiv,kulski,smešen pa tudi kaj bl strašnega ali žalostnega dodajte upam da boste res naredili takšen film ki si ga želim lep pozdrav vida

— vida
29.8. 2008 ob 19:40

FULLLLLL DOBR FILM RES PEJTE GA GLEDAT RES JE ZAKONNN PA SMEŠN PEJTE RES!!!

— PATRICIA
21.9. 2008 ob 2:00

film je totalno coll!

— ema
4.10. 2008 ob 2:00

film je njbolj cool.

— ena punca
5.10. 2008 ob 2:00

kkkkkkkkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

— katarina
11.10. 2008 ob 2:00

ta film je ful dober .men je bil zlo všeč ker je zelo smešen.

— Neža
20.10. 2008 ob 9:02

naj do mije dlo všeč ko se letele po sraku

— katja marko
30.10. 2008 ob 12:36

alvin in veverički je najboljši film na svetu film je najboljši na svetu

— ajda
26.12. 2008 ob 0:00

Film mi je bil všeč. Najboljši mi je Theodorja.Komaj čakam da bo na televiziji.Film priporočam vsakemu.

— larisa
26.12. 2008 ob 0:00

Je najboljši film na svetu.
Boljšega še nisem gledal.Najboljši mi je Alvin.

— alen
27.2. 2009 ob 14:30

veveričke zo ful zanimive in hecne

— tjaša
5.3. 2009 ob 0:00

zelo dober film

— selma.........
21.5. 2009 ob 2:00

je zelo lep film ubožujem ga zato upam da ga boste še kdaj snemali

— patricija
5.6. 2009 ob 21:08

zakooooooooooooooooooooon<33333333

rees predlagaM

— klara
11.6. 2009 ob 20:19

MENI JE FILM ZLO DOBR.VEVERČKI SO LEPI IN POJEJO TUD ZLO LEPO AMPAK KUNTNER JE V VSAKI RISANKI NEKI.ZA DEJVA BI MORAL GOVORIT GDO DRUG

— IVY
11.6. 2009 ob 20:35

FILM MI JE ZELO ZANIMIV.ALVIN SIMON IN TEODOR ZELO DOBRO POJEJO IN SO TUDI ZELO LUŠKANI.
TO JE NAJBOLJŠI FILM NA SVETU!!!

— AMY
22.6. 2009 ob 18:58

kdaj bo se kkašen film

— klemi
21.8. 2009 ob 12:16

najboljši film kaj sem jih kda gledala!
in cool muzke!:D

— Hana
17.9. 2009 ob 20:20

ja pri meni je isto tak da je najboljši film v sloveniji
nevem kak je pa drugim

— lina
18.9. 2009 ob 20:27

to je od moje mame tudi naj boljši film v

slovenijiiiiiiiiiiiiiiiiiii

— lina
16.10. 2009 ob 17:45

alvin je faca.upam da bo še kakšen del.

čao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— mitja
25.10. 2009 ob 12:19

film je bil božanski!! zelo lepo pojejo !!!! vendar tudi meni že preseda ta kuntner !!!
zdaj alvin in veverički lahko pojejo vsako pesem ,kar se sliši zelo carsko !!!nek gospod mi je povedal kako se ta zvok naredi!!! dobra taktika!!!!! res si želim da bi obstajal še alvin in veverički 2 in 3 !!! z veliko smeha še naprej !!!

lep pozdrav

— tjaša
1.12. 2009 ob 18:18

Film je RES dober. Priporočam ga vsem. Ob njem se sprostite, pozabite na skrbi in... UŽIVATE!!!

— Neysha
12.12. 2009 ob 15:56

obvezno

— kevin
13.12. 2009 ob 9:35

FILM ALVIN IN VEVERIČKI JE SUPER. FILM MI JE VŠEČ KER JE V NJEM VELIKO GLASBE,SMEHA,LUMPARIJ IN DRUGIH ZANIMIVOSTI.

— ALEN
18.12. 2009 ob 19:41

men je zelo kul

— milan
21.12. 2009 ob 20:23

komičakam 2

— en tm
26.12. 2009 ob 11:31

film je fffffffuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllll cooooooooooooooooolllllllllllllllllllll

— maša
26.12. 2009 ob 12:15

ccccccccccccooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllll

— a špela
29.12. 2009 ob 13:46

carsk film pa itak in itak smešen hehehe

— eva
31.12. 2009 ob 19:25

Kulski film.

— 3<
9.1. 2010 ob 21:29

BEDNI FILM

— KUJ NEKDO
10.1. 2010 ob 12:51

to je res carski film takih filmov bi moralo biti še pa še....

....komej čakam na alvin i veverički 2...to bo zihr kul....

— miki
11.1. 2010 ob 15:01

ful dober filem.Dober zeeeeeeeelo

— vid
24.1. 2010 ob 15:43

eni govorite da je carski a ste ga že gledal??

— hihi
30.1. 2010 ob 11:48

ful cool

— žan
5.2. 2010 ob 13:38

FILM JE CARSKI! FOOL JE COOL!JEEEEEEEEE!

— -KOKICA
11.2. 2010 ob 17:06

nisam še gledal a ču sam da je dobar
lp is sarajeva(FBI)

— preda kaka zada lula
24.2. 2010 ob 19:07

kako smešen je ta film

— lina
1.3. 2010 ob 15:34

cool!!! hudo full dobr ej full zanimiv dobra muska pa vse itak ma nemorš vrjet kwa dobr je to

(")_(")
( ˙ . ˙)

— seš
5.3. 2010 ob 10:44

kul film

— alvin in veveričke
8.3. 2010 ob 15:28

vevericke lpe

— mimimi
27.3. 2010 ob 12:58

nič ne bom rekel.
tudi zdaj nič ne bom rekel.
zdaj pa bom rekel:
alvinnnnnnnnnnnnnn!

— urši
4.5. 2010 ob 15:57

alvina in veverički
in plakat od barbi
in zvezetau
in sestaulanko
in knigo

— ula
7.5. 2010 ob 18:30

cokk!!!!!!!!!!!!!!!!

— ursa novak
8.7. 2010 ob 12:13

hye kak smo kaj dons ja sem hrvat e samo a lahko izvam ka to pomni da je dolgočasno ma menj je bu film ful ušeč ma čeprav sem malu razumo a ve kaj veste

— luli + pičko
31.7. 2010 ob 14:09

zdaj moram od začetka, tko da bom skrajšal, vse se je zrušl ):
ja z incho se sploh ne strinjam, ful se vidi da so animirane (dajte fotko veverice zravn al pa na koncu tisto poglejte k hoče un tip navadne naučit)
Igralci so še kr ..nc posebnega.

ocena: 45%
ocena za dvojkico: 20%

— Mariborčan
22.8. 2010 ob 11:40

cool

— jesi
25.11. 2010 ob 18:34

film je carski , smešen , zabaven inše kaj drugega.sm ga že 10 krat gledala

— valentina
9.12. 2010 ob 13:48

film "Alvin in veverički" je preprosto čudovit! Najlepše je to, da veveričke uganjajo norčije in pojejo najbolj hecne in izvirne pesmi.Film Alvin in veverički priporočam vsem, ki še niso gledali filma. Pa tudi tistim, ki so film že gledali, jim ne bo škodilo ga pogledati še enkrat.
Najbrž si mislite, da delam reklamo. Povem vam, da jaz govorim samo resnico.

— alvin22
23.11. 2011 ob 19:36

Lahko verjamete ali ne, ta film je nora uspešnica! Prepričajte starše naj vas peljejo v kino kjer predvajajo filme iz leta 2009 in ne boste razočarani!Jaz sem hotela ta film gledati namesto ,da...:
....bi dobila hrčka(potlej sm ga).........
........dobila mobi........
.....šla gledat kaj drugega......
Za ta film se morate žrtvovati!
Res je zdravilo za slabo voljo!
Smeh je res največje zdravilo!

— Manca Kepa
24.7. 2012 ob 16:43

Filem je ful dobr res dobr

— Bor
24.7. 2013 ob 21:08

film Alvin in veverički 3 je zelo zabaven in zanimiv. ta film bi gledala vsak dan, v filmu je veliko pustolovščine , kar pa je meni zelo všeč.

— sara
10.9. 2013 ob 18:20 zvezdica

Kultne veveričke.
Njihovi v višave povzeti glasovi, dobra animirana oblika pa tudi sama "igra" resničnih igralcev iz mesa in kosti ni slaba.
Prednost je tudi to, da zgodba govori o slavi, ki pa se na koncu izkaže kot neka napačna stvar, stvar ki je v življenju minljiva, vendar (skoraj) vedno zataji, kar lahko spoznajo tudi otroci, ki lahko za razliko od drugih "obetajočih" filmov od tega res kaj odnesejo, zraven pa se tudi zabavajo.
Čeprav odrasli s svojega vidika doživimo precej manj salv smeha kot naši najmlajši se obstajajo salve nasmeškov, ko vidiš, kako lepo se je vračati v svoje otroštvo in se spomniti naših kultnih likov, s katerimi smo vedno odraščali.

— -
4.7. 2022 ob 18:14

meni je film zelo vsec

— Rok

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.