Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Alvin in veverički: Velika Alvintura

animirana komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 4.2.2016, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Randi Mayem Singer in Adam Sztykiel
Režija: Walt Becker
Pojoči veveričji trio Alvin, Simon in Theodore živi lagodno življenje pri skrbniku Davu, dokler razposajeni bratje ne izvejo, da utegne Dave zaprositi za roko svoje novo dekle Samantho. Ker so prepričani, da jih bo zapeljiva zdravnica izrinila iz Davovega življenja, se odločijo odpotovati za njima v Miami in pokvariti zaročne načrte. Čeprav se ne razumejo z Samanthinim bahaškim sinom, so ga prisiljeni vzeti s seboj, kar povzroči številna nesoglasja in težave. Na zabavni poti preko ZDA, polni nesporazumov in veveričjega kaosa, si Alvin in veverički nabirajo novih življenjskih in glasbenih izkušenj.

Obvestilo:

  • V ponedeljek, 1.2.2016, akcija Super ponedeljek za predstavo filma Alvin in veverički: Velika Alvintura ob 16:20 ne velja, velja pa redna cena vstopnice za film, krajši od 120 minut.
  • V torek, 2.2.2016, akcija Kinodan za predstavo filma Alvin in veverički: Velika Alvintura ob 17:00 ne velja, velja pa redna cena vstopnice za film, krajši od 120 minut.

Alvin, Simon in Theodore (v izvirniku jim glasove posojajo Justin Long, Matthew Gray Gubler in Jesse McCartney, v slovenščini pa Miha Rodman, Predrag Lalič in Nino Ošlak) so zaradi verige nesporazumov prepričani, da bo Dave (igra ga Jason Lee, v slovenščini mu glas posoja Jernej Kuntner) v Miamiju za roko zaprosil svojo novo dekle, njih pa se bo rešil. Tri dni imajo, da mu to preprečijo in ne le ostanejo z Davom, temveč se izognejo tudi možnosti, da si nakopljejo groznega polbrata…

Novi film s priljubljenimi veveričkami je mešanica klasičnih elementov iz njihovih predhodnih dogodivščin – med ostalim nagajivi humor in prisrčni trenutki – ki ljubitelje franšize vedno znova privabijo v kinodvorane že od leta 2007, ko je igrani in računalniško animirani film Alvin in veverički obnorel ves svet. V uspešnici, ki je navrgla več kot 350 milijonov dolarjev, je Dave, avtor popevčic, iz pojočih veveričk Alvina, Simona in Theodora ustvaril popevkarsko senzacijo, medtem ko je neobvladljivi trio povsem razdejal njegov dom, domala uničil njegovo kariero in njegovo življenje povsem postavil na glavo.

Pa veveričke niso počivale na lovorikah prvega filma: sedeži v kinodvoranah se še niso ohladili, ko so že posneli nadaljevanje, v katerem Alvin, Simon in Theodore dobijo tekmece v podobi novega ženskega tria The Chipettes; film je navrgel 440 milijonov. Dve leti pozneje sta se obe skupinici v tretjem filmu kot brodolomci znašli na osamljenem otoku, ki pa ni bil tako zapuščen, kot se je zdelo…

Tokrat se fantje podajajo na svojo največjo pustolovščino doslej – na pot prek ZDA. Pri tem se morajo nenehno spopadati s težavami… ki si jih sproti povzročajo sami. Torej so še vedno veveričke, kakršne poznamo in jih imamo radi: Alvin s svojo očarljivostjo, glasbenim darom, neusahljivim navdušenjem in živalsko privlačnostjo; Simon, čigar inteligenčni kvocient presega Einsteinovega; in plahi, prijazni, ljubeči in občutljivi Theodore. Vendar pa so vsi skupaj od prejšnjih filmov precej napredovali. Kot pravi režiser Walt Becker, so »odrasli, saj ta film govori o tem, kako najti in ubrati lastno pot. Namenili smo se posneti film, v katerem bodo uživali tako otroci kot odrasli.« S pomočjo producentov Rossa Bagdasariana in Janice Karman, ki sta veveričke ustvarila, so s scenaristoma Randi Mayem Singer in Adamom Sztykielom za Alvina in druščino našli novo smer, ki ohranja zgodovino in osebnosti likov, a jih popelje v nove razsežnosti in filmu daje drugačen ton od predhodnih.

Seveda pa ključni element ostaja Dave, ki si v tem filmu naposled uspe ustvariti kariero. Ima tudi novo stranko – vzpenjajočo se pevko Ashley (Bella Thorne) in je nasploh grozno zaposlen, zato se odloči, da veveričke začasno potisne na stranski tir, hkrati pa postane bolj njihov starš kot zgolj varuh in si pri tem prizadeva za kar se da največjo »normalnost«. Kar pa je v takšni kombinaciji precejšen izziv. Veveričke pogrešajo status pop zvezdnikov in vse, kar ta prinaša, ter dajo Davu to tudi jasno vedeti… in ga pri tem neutrudno spravljajo ob živce.

Davovo življenje spremeni tudi Samantha (Kimberly Williams-Paisley) – raje ima, če jo kličete Sam – zdravnico z urgence; med njima vzcveti ljubezensko razmerje, ki postaja tako resno, da se veveričke sprašujejo, ali jo bo Dave morebiti celo zaprosil. Misel na to jim ne zbuja pretiranega veselja, saj to pomeni, da se jim bo povsem spremenilo življenje – morda se bodo morali preseliti… če ne celo iz Davovega doma! Zadeve še bolj otežuje Samin najstniški sin Miles (Josh Green), ki veveričk ne prenese. Čustvo je kajpak obojestransko… in kmalu se izkaže tudi, da je Miles precej zagrizen tekmec, saj je lahko še hujša pokora kot Alvin. »Kot Alvin na steroidih je,« zatrjuje režiser. »Prav tako je poln vragolij kot Alvin, a vedno korak pred njim.« In če se Dave res poroči s Sam, bo ta pokora njihov polbrat!

Zato se veveričke podajo na pot prek ZDA, da preprečijo katastrofo, in njihova pot je polna pustolovščin, smeha, glasbe in okusov različnih predelov prostrane dežele…

O igralcih

Jason Lee (Dave Seville) je sodeloval z režiserji, kot so Cameron Crowe, Lawrence Kasdan in Kevin Smith – debitiral je prav v filmu Mallrats slednjega in nato igral v njegovih Chasing Amy, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks II in Cop Out. Poleg v franšizi Alvin in veverički smo ga videli v Almost Famous, Vanilla Sky, Dreamcatcher, The Ballad of Jack and Rose, Enemy of the State, The Incredibles, Underdog… Na TV je igral v humoristični nanizanki My Name is Earl, ki jo je tudi produciral; za naslovno vlogo je bil v igri za dva zlata globusa in dve nagradi Ceha filmskih igralcev. Igral je tudi v serijah Memphis Beatin Up All Night ter produciral in režiral koncertni film Midlake: Live in Denton, TX.

Tony Hale (Scruggs) je nedavno prejel emmyja za vlogo v humoristični nanizanki Veep, sicer pa si je zveste oboževalce pridobil kot mamin sinko v seriji Arrested Development. Na TV je nastopil še v serijah Andy Barker, P.I., ER, The United States of Tara, Community, Justified, Numb3rs Law & Order, Sex and the City in The Sopranos. Glas je posodil likoma v seriji Good Vibes in v celovečerni risanki The Tale of Despereaux. Na velikih platnih smo ga videli v happythankyoumoreplease, The Informant!, The Goods: Live Hard, Sell Hard, The Answer Man, The Year of Getting to Know Us, Stranger than Fiction, RV, Because I Said So…

Kimberly Williams-Paisley (Samantha), ki trenutno igra v seriji Nashville, je na velikih platnih nase opozorila v filmih Father of the Bride in Father of the Bride Part II, videli pa smo jo še v filmih How to Eat Fried Worms po mladinskem romanu, We are Marshall in Undiscovered Gyrl. Na TV je igrala v serijah in filmih According to Jim ob Jimu Belushiju, Amish Grace, Lucky Seven, Theft, The Christmas Shoes, Relativity, The Tenth Kingdom in Follow the Stars Home. Spisala in režirala je dva kratka filma – z več nagradami okinčanega Shade, v katerem je zaigrala ob Patricku Dempseyju, in Numero dos. Poleg igralske kariere je tudi priznana kolumnistka in pisateljica: članke objavlja v revijah In Style, New You in Redbook, z očetom Gurneyjem Williamsom pa sta spisala mladinsko knjigo Henry and the Hidden Veggie Garden.

Bella Thorne (Ashley) je nazadnje igrala v seriji Scream in v filmu The Duff. Kariero je začela v mladinski seriji Shake It Up in je krasila naslovnice revij, kot so Teen Vogue, Seventeen, Nylon Mexicoin Elle Canada. Trenutno je obraz kozmetične znamke Neutrogena in na velika platna prihaja v grozljivki Amityville: The Awakening. Snema že pilotsko epizodo za serijo po romanu Famous in Love. Videli smo jo tudi v celovečercih Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, Midnight Sun.

O ustvarjalcih

Walt Becker (režija) je režiral komediji Wild Hogs s Timom Allenom in Johnom Travolto ter Old Dogs s Travolto in Robinom Williamsom; produciral je komedijo Zookeeper s Kevinom Jamesom.

Randi Mayem Singer (scenarij) je najbolj znana po scenariju za uspešnico Mrs. Doubtfire z Robinom Williamsom. Prvi scenarij sicer diplomirane politologinje in televizijske novinarke A 22¢ Romance ni nikdar doživel ekranizacije, čeprav ga je po hudi bitki studiev za odkup uspešno prodala, ji je pa priskrbel ponudbo, da priredi scenarij po knjigi Alias Madame Doubtfire za že omenjeno komedijo Mrs. Doubtfire. Poleg tega je izvršno producirala humoristično nanizanko Hudson Street, ustvarila in izvršno producirala serijo Jack & Jill in spisala celovečerno komedijo Tooth Fairy z Dwaynom Johnsonom in Julie Andrews. Scenaristično pisanje je poučevala na univerzi UCLA in ga kot gostujoča profesorica predavala na Šoli filmskih umetnosti na USC, na Scenaristični delavnici in na AFI.

Adam Sztykiel (scenarij) se je z Billom Lawrenceom domislil in izvršno produciral serijo Undateable; je tudi soscenarist celovečercev Due Datein Made of Honor.

Komentarji

8.1. 2016 ob 18:33

Komaj čakam da pridejo Alvin in veverčke v kino

L.p. Oooootaaaaaammaaaaarrrr

— Alvin in veverčke
31.1. 2016 ob 13:58

to je pa tako ljupko je čist pav da se nadaljuje..
alvin

— alvin
2.2. 2016 ob 19:49

Komaj čakam da pridejo v kino najbolj pa se veselim njihovih novih lumpari.

— ****
4.2. 2016 ob 14:17

film je super. eden boljših

— aaaaaallllvvvvvvvviiiiiiinnn
6.2. 2016 ob 13:29

komi cakam da spet vidm nove scene prav carski so...

— katja
6.2. 2016 ob 18:23

Imam 5 let staro vnukinjo pa me zanima, če je film primeren za njeno starost. Hvala za odgovor! Babica

— Babica
7.2. 2016 ob 11:59

Coooool

— Jndkx dlx dxkn
8.2. 2016 ob 11:58

Komi Čakam

— Anže
13.2. 2016 ob 16:07

kull filem

— pia
14.2. 2016 ob 18:41

kako dober film . vse je ful kull

— marjan
14.2. 2016 ob 18:55

jaz bi raje 3D ampak film je kkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllll !

— hokkejsf 90
14.2. 2016 ob 19:13

OH komi cakwm jutr grem jeeeeeeeeeeeee

— Mass
15.2. 2016 ob 12:06

komaj cakam baje je carski film omg s prjatlcami grem

— britni
15.2. 2016 ob 13:32

Priporočam!Filem je zelo smešen in nagajiv.

— Tiana
4.3. 2016 ob 10:56

filem???

— Slovar
13.3. 2016 ob 22:06

A ke primern za 3,5 let stare?

— kess
14.3. 2016 ob 20:27

Alvin in veverički si zakon.Komaj čakam naslednje Viktorje.Ta animirana risanka bo
zagodovo zmagala ker si zasluži.
BABICA , ki si vprašala ali je animirana risanka primerna za petletno deklico.
Odgovor je JA.Samo so lahko kakšni trenutki ,ki so glasni ali pa tudi grozni
za majhne otroke.FULL JE DOBR MORATE IT JIH GLEDAT.

LEP POZDRAV hvala poljubček

— poljubček
25.3. 2016 ob 20:34

komi čakam da grem gledat.me prov zanima kva bo Alvin že spet ušpiču
lp jakob aaaaaaaaalllllllllllllllvvvvvvvvvvvviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— jakob
18.4. 2016 ob 10:34

Odličen film ;) primeren tudi za otroke ;)

— Nataša
1.8. 2016 ob 18:02

zelo kul še posebej za otroke
zelo pustolovsko in zabavno

— marjanca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.