Kolosej
Film distribucije Continental Film

Alieni proti predatorju: Rekviem

znanstveno-fantastični triler / grozljivka
Na zemlji vsi slišijo tvoje krike.
Podnapisi
Na sporedu od: 3.1.2008, Kolosej Ljubljana
1h 34min / 94min
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Shane Salerno
Po treh letih se najbolj ubijalski stvor, kar jih je kdaj živelo in najbolj spreten lovec tega vesolja, znova srečata, sredi krvavega obračuna pa se znajdejo nič hudega sluteči prebivalci mirnega ameriškega mesteca, kamor strmoglavi vesoljska ladja Predatorjev. Na njej so bili ujeti številni krvoločni Alieni, ki jim uspe pobegniti, edini preživeli Predator pa jih, oborožen z najnovejšimi orožji, skuša ustaviti, kar le še poveča število človeških žrtev.

V Alieni proti predatorju - Rekviem pošasti, ki so postale ikone v dveh najbolj srhljivih filmskih franšizah vseh časov, bojujejo najbolj brutalno bitko vseh časov - na naših lastnih dvoriščih.

Znanstvenofantastični akcijski triler zajema čarobnost stripov Alien vs. Predator, romanov in videoiger, ki so se uveljavili v okviru znamke AVP - hkrati pa je poklon prelomnima filmskima serija, ki sta bili njihovi predhodnici: Osmi potnik, mešanica grozljivke in znanstvene fantastike Ridleya Scotta, napeta akcijska mojstrovina Jamesa Camerona Osmi potnik 2, in triler Johna McTiernana o zunajzemeljskem bojevniku, ki v Predatorju povzroči kaos v pragozdu. Hkrati AVP-R predstavi zanimiv nov element franšize, saj se Alieni in Predator bojujejo v ameriškem mestecu.

Vse te elemente sta združila brata Strause, Colin in Greg, katerih hiša vizualnih učinkov Hydraulx je znana po računalniški čarovniji filmov, kot so 300, Možje X 3 ter Fantastični štirje.

Nobeno naključje ni, da brata Strause kot režiserja debitirata prav z zgodbo, v kateri nastopajo Alieni in Predatorji - sta velikanska oboževalca obeh filmskih serij. "Colin in Greg živita za Aliene in Predatorje," pravi John Davis, ki je producent tega filma kot tudi izvirnega Predatorja ter Aliena proti Predatorju iz leta 2005. "Vse te filme sta videla neštetokrat. Poznata stripe in sta igrala videoigre. Te like res razumeta." Dodaja scenarist AVP-R Shane Salerno: " Strausova živita, jesta in dihata te filme. Specifičnost, ki sta jo dala AVP-R, je izjemna. Strastno sta navdušena nad vsem skupaj."

Strastno sta se navdušila tudi nad zamislijo, da se pošasti spopadejo v majhnem ameriškem mestu. Zaradi tega je vse skupaj še bolj grozljivo in nevarno. "Kaj je bolj grozljivo - grožnja milijone kilometrov stran, ali grožnja na dvorišču za vašo hišo?" se sprašuje Greg Strause. "Seveda se nam je zdel skrajni čas, da Predatorja in Aliene pripeljemo sem. Vse postane zelo prvinsko; česa podobnega na filmu še niste videli. V tem filmu ni varen nihče."

"Bitja so dobesedno na naših ulicah," dodaja John Davis: "Zamisel, da dogajanje zgodbe postavimo v Kjerkoli, ZDA - v prijetno, prepoznavno mestece, ki se nenadoma znajde sredi epske bitke in utaplja v potokih krvi, sredi nepredstavljivega masakra." Oblegano mesto je Gunnison, ki se resnici nahaja v goratem predelu osrednjega Kolorada. "Je majhno, a ne premajhno," pravi Shane Salerno (film so dejansko posneli v Vancouvru v Britanski Kolumbiji) .

AVP-R obstaja v prepoznavnem svetu - v temačnih mestnih jarkih, od dežja namočenih ulicah, betonski džungli elektrarne in na porodnem oddelku bolnišnice - vse našteto postanejo bojna polja nočnih mor, kakršnih si nihče ni mogel niti predstavljati.

"Med pisanjem scenarija sem ves čas razmišljal, kako bi se povsem običajni ljudje odzvali v najbolj ekstremnih situacijah," nadaljuje Salerno. "Ogledoval sem si zadeve, kot so orkani in požari, ko običajni ljudje - gasilci, policisti, učitelji - postanejo junaki. Želeli smo raziskati, kako daleč ljudje gredo, da bi zaščitili svoje družine. Za koga bi se borili - in za koga umrli."

Drug nov element dolgoletne franšize je Predalien. Predalienov filmski prvenec v AVP-R skupaj z njegovim videzom je bil predmet ugibanja oboževalcev. Videz pošasti so skrbno varovali. Bitje ni ravno hibrid med Predatorjem in Alienom. Gre za Aliena, ki se je inkubiral v Predatorju in je prevzel nekaj karakteristik telesa gostitelja (je okrog 80 odstotkov Aliena in 20 odstotkov Predatorja.) Ima eksoskelet Aliena, kislinsko kri, škorpijonski rep in notranji jezik - gobec. Po Predarju ima spodnji del čeljusti in dreadlockse alienovskih velikosti. Kar je še pomembneje, Predatorjeva DNK je spremenila Alienov način razmnoževanja. Preskoči tradicionalen ciklus matica-jajce-pijavka, ki se prime obraza-bitje, ki skoči iz prsnega koša-odrasla doba. Predalien ima še bolj agresiven in učinkovit sistem razplojevanja.

Edina stvar, ki lahko prepreči silovit napad Alienov in Predatorje, je en sam Predator. Za razliko od lovca Predatorja, kakršnega smo videli v prejšnjih filmih, je različica v AVP-R "čistejša" - njegova edina naloga je uničiti kakršenkoli znak, da sta bila Alien ali Predator na Zemlji.

Na nek način Predator postane eko bojevnik. "Za seboj na Zemlji noče pustiti znakov pokola, ki bi uničili ravnovesje planeta," pravi Davis. "To daje liku določeno dostojanstvo." Vendar to ni prijaznejši, nežnejši Predator; pravzaprav je najbolj okruten predstavnik svoje vrste. Za razliko od čistilčevih predhodnikov ne sledi lovskemu kodeksu in zasleduje zgolj oboroženega plena; v AVP-R postanejo številni nedolžni žrtve njegovega neusmiljenega pregonu Alienov, ki so preplavili Gunnison.

Brata Strause sta se vrnila h grozljivejšim koreninam prvih dveh Osmih potnikov in Predatorja. Poleg tega sta želela spoštovati časovni linijo iz prejšnjih filmov. "AVP-R služi kot most med franšizo Predator in filmi o Osmem potniku," pravi Colin Strause. "Dogaja se po prvih dveh Predatorjih in pred dogodki v prvem delu Osmega potnika." Strause obljublja, da bo časovni okvir navdušil ljubitelje filmskih serij. "Njim je namenjenih nekaj posladkov, ko bodo videli, kako smo sploh prišli do Osmega potnika."

Brata sta nad Cameronovim Osmim potnikom tako navdušena, da sta Twentieth Century Fox prosila, če lahko digitalno obdelata izvirni posnetek bitij in zvok uporabila pri AVP-R.

Tudi pri podobi bitij sta Alec Gillis in Tom Woodruff, Jr. uporabila prvotne dizajne H.R. Gigerja za Scottov film ter dizajne Camerona in Stana Winstona za drugi del. Poleg tega sta brata Strause uporabila dizajn iz stripov in videoigric. "Stojimo na ramenih velikanov," pripomni Gillis.

O igralcih

Steven Pasquale (Dallas) nastopa v nadaljevanki Rescue Me. Posnel je tudi filme Aurora Borealis, The Last Run in Platinum. Pojavil se je tudi v nadaljevanki Pod rušo.

Reiko Aylesworth (Kelly) je nastopala v nadaljevankah Urgenca, 24, Ed, Zahodno krilo, Zakon in red: enota za posebne primere, The Dead Zone.

Posnela je filme Gospod Brooks, Nemirna srca, The Killing Floor, Fathers and Sons, Crazy Love.

John Ortiz (Morales) je posnel filme Ameriški gangster, Carlitova vojna, Odkupnina, Miami Vice, El Cantante, Pride and Glory, Amistad, Narc, Riot, Side Streets, Sgt. Bilko, Before Night Falls, The Opportunists in The Last Marshall.

Na televiziji je nastopil v Clubhouse, The Job, Lush Life, The Handler, Hope Against Hope.

O režiserjih

Brata Strause, Greg in Colin, z AVP-R debitirata kot filmska režiserja Od leta 1996 vodita svoje podjetje za vizualne učinke Hydraulx. Sodelovala sta pri filmi 300, Možje X: zadnji spopad, Superman se vrača, Poseidon, Misja: Nemogoče 3, Dan po jutrišnjem.

Na Grega in Colina s so imeli velik vpliv filmi, ki so bili mešanica spektakla in ganljive zgodbe, filmi, kot so Osmi potnik 2, Brezno in Terminator 2.

Kariero sta začela pri Dosjejih X leta 1995, pri katerih sta delala posebne učinke. Potem sta presedlala k celovečercem s Trčenim profesorjem in Vulkanom. Leta 1996 sta delala z Jamesom Cameronom pri Titanicu.

Brata Strause sta leta 2000 začela režirati glasbene videospote, med drugim za Linkin Park in Nickelback. Leta 2002 sta režirala Dwayna "The Rock" Johnsona in Kelly Hu v videospotu I Stand Alone skupine Godsmack, skladba se pojavlja v filmu Kralj škorpijonov. Njuni videospoti za Staind, Taproot in A Perfect Circle so vizualno zelo realistični.

Leta 2001 sta posnela prvo reklamo za Toyoto. Posnela sta tudi dva kratka filma, Mute in 16mm Mystery.

Komentarji

4.12. 2007 ob 17:44

komaj ta film, upam da bo dosti boljši in zanimivejši od enke.po insertu iz filma gre to pričakovati, se takoj pozna da sta druga režiserja.

— Predator
10.12. 2007 ob 20:06

Komaj čakam! :) Že prvi del mi je bil zakon, sploh nisem mogla verjet ko sem vidla reklamo za drugi del! :) Obvezno grem gledat! ;)

— Eillen
15.12. 2007 ob 14:46

ta film je bomba

— neo
17.12. 2007 ob 15:57 zvezdica

Jeeej..Alien pa Predator se vračata..kukr sm slišu bo alien isti kot v prvem delu alien vs. predator..mislm na tistega aliena, ki je na koncu pogledav vn iz predatorja.
Zgledal je mal čudn, ker je ubistvu ta alien ena mešanica z predatorjem..zanimivo! Moti me le to, k postaja predator kot nek heroj. No, tko je bilo saj v prvem filmu, kjer so se mogli ljudje povezat z predatorjem in skupi ubijat aliene. To ni fer da nrdijo tko da je alien večji "bad guy" kukr predator..sam useen..jz bom šou na predpremiero 100% gledat avp, ki bo na silvestrovo!!
Mi bo saj malo obudilo spomin, ko sem igral pred petimi leti AvP igro na računalniku! :)

Osebno ga priporočam vsem, ki imajo radi grozljivke in tudi tistem, ki jih nimajo radi, na kratko rečeno: VSEM!!
Spet se bosta dve vrsti nezemljanov bojevali med seboj na planetu Zemlja!!
How Cool Is That!!!

— DeKay
19.12. 2007 ob 12:52

Ok no..mogoče ne bom šou ta film gledat glih na silvestrovo, bom pa 150% ga šel gledat tretjega januarja, ko pride na velika platna tudi v sloveniji!!

— DeKay
19.12. 2007 ob 22:04

ta film je ful zakon

— garfield
19.12. 2007 ob 22:36

komaj čakam ta film pa upam da bo zmagu predator

— garfield
21.12. 2007 ob 10:37 zvezdica

O..super! Nov del alienov in predatorjev.
Že vsi deli osmega potnika in filma od predatorja sta bila zlo kreativna z vsemi efekti, čeprav je vse skupaj zelo staro.
Zdaj, ko pa so Aliene in Predatorje postavili v isti film je vse skupaj noro boljše in bolj zanimivo.
Če filma ne bom gledal na predpremieri ali premieri, mi ne uide predstava takoj po premieri.
Po mojem mnenju so režiserji ponovno pokazali, da je še vedno možno posneti dobro znanstveno fantastiko=)

— LeeWice
22.12. 2007 ob 12:27

upam, da se bodo sesuli svet ;)

— ert
27.12. 2007 ob 17:53 zvezdica

Naj povem da je ta film bistveno boljši kot prvi AVP in veliko vec akcije je v njem..Sodec po tem pa se s tem konca saga predatorjev in alienov ampak nikoli ne ves ce bodo posneli se kaksen kulten AVP 3!:) Film je vreden ogleda ampak ce nisi SCI-FI manijak z rezervo potem se ga ne trudite gledat!

— Uroš
27.12. 2007 ob 18:36

ma v prvem delu so predatore naredli preveč švoh. V AVP-R pa zgleda toti Predator cool že v traileru je tolko klanja. Komaj čakam!!!!

— DELIJA
30.12. 2007 ob 21:04

Cool

— Alex
31.12. 2007 ob 14:29

ql ql ql

— dexter
2.1. 2008 ob 10:38

ti si pa cist not padu dej spust se na realna tla noob tlae filk je sam se ena fantastika vec k je folku vsec zarad raznih zgodbic pa spilov. FOlk sploh ne zna vec filmov delat vec k je fantastike rajs folk gledat alo kej je tle logika

— j4gr
2.1. 2008 ob 15:40

upam da bo film dobr
in ga komi čakam

— looooliš
2.1. 2008 ob 20:49 zvezdica

Filem je odličen dosti več klanja kot v prevem delu.
Čeprau konec je malo beden se grdo konča.
Edino kar me moti je da so predatorji tisti ki vedno nastradajo.
Raketa strmoglavi na zemljo usi umrejo razen predaliena!
Smeh pa je ki pokažejo planet od predatorjou in ki pride na zemljo nek predator cel oborožen z orožjem kot da bi bil rambo
za ubit predaliena in preprečiti invazijo aliensou saj ta predalien ima možnost za proizvajat druge aliense kot alien queen.
Prakatnično predator je v tem filmu prikazan kot nek junak ki skuša rešit človeštvo pred invazijo aliensou!
Dober filem po eni strani boljši od prvega dela prvi del mi je bla zgodba boljša drugi del mi je boljši ker je več klanja aliensou ne kot v prevem delu ki v 10 minutah umrejo dva predatorja zaradi enega aliensa.Jeres da alien je hitrejši ampak proti predatorju nima kej praksat!!!!...................... alien je neka žival ki dela samo na nagon predator pa razmišlja uporablja orožja taktizira ni kot aliens ki samo neki skače sem pa tja!
V tem filmu je res predator prikazan
kot močnejši od aliensa to mi je ušeč!!!!!!

— S&S
2.1. 2008 ob 21:47 zvezdica

Vsekakor 1001% vredno ogleda in denarja.
Popolnoma nad mojimi pričakovanji (sem drgač ljubitelj tega žanra, ampak počasi postane dolgočasno), ampak tokrat so res ustvarili NE-tipično in vrhunsko mojstrovino =D

vsekakor sem užival.
No, vsekakor čakam na nadaljevanje ;)

Uživajte

— Sašo
3.1. 2008 ob 19:26

Ja film sem gledau in je zelo vredu. Moti me le to, da se dogaja ves čas ponoči in je včasih kar težko videt kaj se dogaja. Da ne bo pomote film sm gledu k koloseju in je slika preveč temna.

— bujaka
4.1. 2008 ob 11:13

DEJMO PREDATORR!!!!!

— PREDATORRRRR
4.1. 2008 ob 11:13

Prvi AVP je bil katastrofa. Brezvezno spajanje dveh uspešnih serij filmov, ki sta se sami pravi čas zaključili. Po telih komentarij zgleda da se tegale sploh ne splača pogledat

— SF maniak
4.1. 2008 ob 11:41 zvezdica

Film je zelo dobr in res je da od kar delajo alien vs predator namesto samo Alien ali samo Predator, je velik več publike in zanimanja.
Upam, da bo tudi igrca za računalnik s tem naslovom in vsebino.
Vredno ogleda!

— Luka
4.1. 2008 ob 16:38 zvezdica

Tudi sam sem ljubitelj o Alienih (prevod osmi potnik mi gre tako na k...), pa tudi prvega dela o predatorju - zakon osemdesetih sta oba.
In kot fen... Alien ni kar neka žival, ki jo vodi samo nagon. Iz filmov smo se lahko naučili, da so alieni samci lepo sposobni koordinirati napade, načrtno pobegniti iz ječe, predvideti nasprotnikove poteze, itd. Je tudi mogočen bojevnik z veliko ''orožja'', ki ga spretno uporablja. Med tem ko je predator seveda inteligentnejši, saj je očitno sposoben vesoljnega potovanja, je verjetno na račun svoje inteligence skozi evolucijo izgubil nekoliko na fizični moči. Sploh pa je videti okornejši od človeka, kaj šele od aliena. Po mojem, bi morala v spopadu 1vs1 biti dokaj enakovredna in bi o zmagi odločala sreča - prva poteza, kot je prikazano v prvem delu.
Heh. Kakorkoli pač že, če pride rambo predator na Zemljo reševati, se tudi ne bom pritoževal, saj kateri drugi ni zmožen te naloge. Ripleyeva se še ni rodila, Schwarzenegger pa nima več časa, saj je v politiki ;)

— Navdušenec
4.1. 2008 ob 16:51 zvezdica

Sem končno gledu avp 2 in nisem niti presenečen, niti razočaran!
Film je bil takšen, kot sem si ga predstavljav!!
To je bil sigurno eden mojih najlubših filmov. Konec pri avp 2 pa mi je takoj naredil občutek, kot da to še ni konec! Ne vem zakaj, ampak mislim, da so že splaniral, da se bo ta film še nadaljeval! Aja..pa še to: Nevem zakaj ljudje tako debatirate kateri film je boljši, avp ali avp2. Lahko rečemo kateri film ima boljše efekte (to je seveda avp2), zgodbe pa nemorš primerjat, če se to nadaljuje iz prvega dela v drugi del. Če prvi del avp-ja ne bi imel takšne odlične zgodbe, potem tudi avp2 ne bi mogli narediti!!! Ta dva filma pašeta skupi in če še kdo ni gledal prvega dela, ga mora OBVEZNO gledati, ker drugače bo razumel le polovico filma!!!

V januarju najbolj priporočam ogled AVP 2. Komaj pa čakam tudi na I AM LEGEND in film CLOVERFIELD !!

Uživite!!

— DeKay
5.1. 2008 ob 17:04

Uroš kaj pomeni SCI-FI, ok naj se lotim komentarja, film je bil dober, mogoče je blo malo preveč klanja, ampak ok, samo tam ko pa je oni alien prišo v porodnišnico pa tam ubijal one bodoče mamice, se pa zažnem spraševat kje je etika in ali je jo dnar čisto izpodrinil etiko, LP

— LEPOTEC
5.1. 2008 ob 17:23

no jaz pa si grem film danes pogledat in upam da bo zanimiv...predvem da bo mal boljši od prvega;) kasneje ga bom tudi ocenla

— bucika
6.1. 2008 ob 5:51

men osebno bedarija od filma... zgodba cist mim... film se wlece.. po 30min filma sm hotu wn iz dworane...

— jan
6.1. 2008 ob 5:51 zvezdica

Film ni slab,mogoče bi lahko naredili boljši scenarij.Z igralci sem zadovoljen.Motilo me je to,da je film prekratek,moral bi trajati vsaj 2h.
Zelo neokusno se mi je pa zdelo,da v filmu pobijajo otroke in nenazadnje nosečnice,tista scena ko v nosečnico nafila z alienovimin mladiči,pa ko se potem ven skotijo,tist je pa malo preveč.Vem da je ta film namenjen odraslim,toda svojim otrokom tega filma ne bi pustil gledati.Poleg vsega je film brez konkretne zgodbe,preveč pobijanja...

PS: ni mi jasno kako se lahko v predatorjevi ladji reši alien,kaj ne
predstavlja predator nekega pametnega bojevnika,ki se zdi da ima
na lastni vesoljski ladji vse pod kontrolo.

Kar sem napisal ne pomeni,da je film poden,samo da to ZF rinejo na
okrutnejši nivo,ki se mi zdi nepotreben.

— Mare
6.1. 2008 ob 14:18

to je ful kulsko tA FILEM JE BNAJBOLJŠI OD VSEH

— matteo
9.1. 2008 ob 14:01

misl beda ker triler čak a če je to triler kakšne so šele grozljivke haha mislm da je beda ojla pa ker naslov AVP-R ajde sej je dobr

— kaki
9.1. 2008 ob 14:08

film vreden ogleda

— lotmershki21
10.1. 2008 ob 1:01 zvezdica

Definitivno bi lahko blo boljše, sicer je film malo boljši od prvega dela, kar že govori ocena na IMDb,vendar še vedno ne sega niti priblizno v filmski vrh.Pravzaprav če gledaš predhodnike tega kao združenega filma pričakuješ veliko več kot pa dobiš na koncu.Že samo to da je predator predstavjen kot desetkrat bolj spretnen in pameten ,alien pa kot ena zabita žival ki napade v vsaki priložnosti,kar seveda ni res.Če bi se ustvarjalci filma zgledovali po prvotnih alienih bi bil plen predator in ne alien, ker dejansko rambota že imamo tri dele in še en pride januarja letos, zato ne rabimo še vesoljskega johna ramba..

— Zombie
11.1. 2008 ob 10:18

če imate srčni spodbujevalnik ne priporočam gledanje tega filma!! sam še vedno spim pri prižgani luči z nožom pod powštrom in močim posteljo. Probal sem s planicami, vendar zaman. S&S prosim mal mn filozofiri.

— The nightmare
13.1. 2008 ob 13:02

no ja....solidn film sicr mal več sm pričakovou......poleg tega se bl slabo vid k je vse v temi sneman..........ampak nj jim bo........vredn je ogleda zarad dveh number one karikatur iz filmov ALIEN-a in PREDATOR-ja.......solidni efekti ;)

— miro
13.1. 2008 ob 19:22 zvezdica

Pišete o "filem -u" in hkrati o mojstrovini. Še le ena izmed komercialnih izvedb v letu '07.

— Poznavalec
18.1. 2008 ob 2:31 zvezdica

Film je izrazito slab, nevreden ogleda. Vozi predvsem na mešanico filozofije šokerjev in manipulacije s čustvi povprečnega funkcionalno polpismenega Johna (ali Mici). Zelo redko viden (ali celo nikoli) pa je prizor v porodnišnici, zdi se mi vrhunec odvratnosti, pritlehnosti in zlorabe prizorov nosečnic in dojenčkov. Gre za to, da v klasični komercialni filmski produkciji še vedno in navzlic vsemu obstajajo določena nepisana pravila, eno od njih je gotovo nesprejemljivost zlorabe rojevanja, rojstev in dojenčkov za neke debilne horor prizore. To, da od vseh forumistov (razen ene izjeme) to nikogar ne zmoti, je vsaj tako obžalovanja vredno, kot sama izvedba tega kadra. Ampak filmi so vedno taki, kot si jih občinstvo zasluži in jih je sposobno dojemati. No pa dober tek, grem na enega flambiranega aliena oz. predatorja, za prilogo bom pa pohrustal eno restano maternico, poplaknil pa s porodno vodo...njam!

— Direktor
20.1. 2008 ob 13:51

Luka, zdej ne vem, saj igre aliens vs. predator so že zunaj, za 1 in 2 vem, če je pa že trojka pa ne vem...so pa kr dobtre igre tko da se splača igrat...

— avp
20.1. 2008 ob 13:57

ja meni je tudi film bil zelo dober, edina kritika je za slabo vidljivost v določenih trenutkih...drugače pa lastnosti in orožja ter zvoki predatorja so fenomenalni...prav zaradi njega sem si šel ta film ogledat ker sem velik fan prav predatorja

— Predator
20.1. 2008 ob 14:04

ja meni je tudi film bil zelo dober, edina kritika je za slabo vidljivost v določenih trenutkih...drugače pa lastnosti in orožja ter zvoki predatorja so fenomenalni...prav zaradi njega sem si šel ta film ogledat ker sem velik fan prav predatorja

— Predator
25.1. 2008 ob 15:49

Film je za bruhat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sploh ni grozen! Če niste vidli Vikenda, ma 1 samo zvezdico!
In verjemte mi al ne, jst sm med filmom zaspala. Govorim resnico. Ej, ne gledat škoda časa, denarja in skratka vsega.

— kakare
25.1. 2008 ob 15:52

film je men ful ful vreji bolši nea more bit.......

— rene
26.1. 2008 ob 0:00

Kul film vreden ogleda =)

— weirdo
27.1. 2008 ob 15:25

kul film!!!!!!priporočam!!!!

— shark
29.1. 2008 ob 0:00

Film me je dosti razočaral -- tisti del z nosečnico, oram priznati, je bil res grozljiv, vse ostalo pa mi je sama kopija prejšnjih filmov (vrže masko, premikanje kamere gor po okrvavljenem drevesu, kričanje pri zdravljenju rane...). Slika se preveč trese in premalo scene se vidi.
Predator pa se drugače izkaže tu kot dober tip (uničuje ostanke za Alieni), to pa je prijetna sprememba.

— sis
29.1. 2008 ob 17:12 zvezdica

Scenarija nebi preveč komentiral kajti zgodba se skrije proti prvem delu le to da je blo pač dogajanje postavljeno bližje ljudem. Akcije je res veliko ampak nekako film ni potešil vseh mojih pričakovanj. Nekako se mi je zdelo kot da dejansko gledam rambota, 1(predator) vs 10+(aliens). ok upam da bi in to čimhitreje posnet 3 del in upam da se bodo bolje potrudil s scenarijem ker kakor sem zdaj razumel konec filma se definitivno nadaljuje. Vsaj če sklepamo po tem da ima zdaj človeštvo orožje predatorja in se lahko pripravi na naslednjo invazijo, kajti ženska iz prvega dela, edina preživela in edina ki se je držala teorije "sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj" (iz prvega avp) in zato preživela, ve s čem imamo opravka in zato pač reče da na to tehnologijo še nismo pripravljeni, ampak zdaj imamo čas da se pripravimo. Zato mislim da bi moral biti avp3 postavljen v prihodnost ko so se ljudje pripravili na prihod predatorjev in bi tako bil film bolj podoben rač. igri ko so ubistvu vse tri strani takorekoč enakovredne. Za ta film bi dal pa oceno 3-4 (od 5)

— Ni slab film
1.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

Film je odličen, motilo me je samo da je bilo preveč ALIENov in en predator. V primerjavi s prejšnjimi filmi ko je bilo Alienov dosti manj, pa so vseeno vse poklali :). Akcija je pa zihr bla!

— niky
2.2. 2008 ob 0:01

tole je PODN OD PODNA!!!!!!!!!
začetek je kr OK, po pa skor skos KR NEKI...režiserja pojma nimata....prvi del mi je en boljših filmov na splošno in tale mu ne seže niti do tiča!
eden slabših filmov v kinu

— greg
3.2. 2008 ob 0:01

muvi sucks... ne gledat, skoda dnarja

— bojan
6.2. 2008 ob 0:00

to je tak dobr film.....tako je kreativno naret in zl0o zanimiv
vreden je ogleda in denarja 1000 %

— es5
14.2. 2008 ob 15:19

nevem no?film me je malo razocaral.film naj bi bil grozlijka kot se vidi po slikah ampak niti znastveno fantasticen ni nevem kako.v filmo sta tudi dva smesna prizora.

— y
10.4. 2008 ob 19:32

Kopija filma Osmi potnik 2

— Hudson
14.5. 2010 ob 13:24

kumi čakam da pride film predators k bo na nihovem planetu

— predator

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.