Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ali G Indahouse

komedija, triler
Na sporedu od: 12.9.2002, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Sacha Baron Cohen, Dan Mazer
Režija: Mark Mylod

O vsebini

Ko direktor mladinskega centra v zahodnem Stainsu pove Aliju, da bodo zaradi pomanjkanja državnih subvencij center zaprli, Alija zaskrbi za njegovo skupinico skavtov, ki se redno zbira v centru. Zato se iz protesta in v želji, da bi rešil center, priklene na ograjo v središču mesta. Opazi ga podpredsednik vlade, ki ravno takrat išče mlade, sveže kandidate za lokalne volitve. Alija prepriča, da bo s političnim udejstvovanjem v njihovi stranki lahko rešil center in Ali mu verjame.

Ob podpori babice, stalne punce in najboljšega prijatelja zmaga na lokalnih volitvah in postane poslanec, nato pa še član kabineta in premierova desna roka. A ni vse tako lepo, kot je videti na prvi pogled. Podpredsednik vlade Carlton želi zlorabiti Alijevo naivnost in pomanjkanje izkušenj in zrušiti premiera ter prevzeti njegov položaj.

Alijev nenavadni, mladostni in sveži pristop pa stranko samo še okrepi in ji zagotovi krepko prednost pri volilcih. Spletkarski Carlton dobi novo priložnost, ko se Ali G in njegovo dekle Julie udeležita sprejema pred mirovno konferenco. Ali za šalo nadene premierov klobuk in v njegovi spalnici divje seksa s svojim dekletom, medtem ko vse dogajanje snemajo kamere.

Na mirovni konferenci naslednji dan stvari ne tečejo gladko, zato ali prisotnim delegatom postreže s svojo specialno mešanico čaja. Po skodelici ali dveh se mirovna konferenca spremeni v prijateljsko srečanje in se zelo prijazno zaključi. A mediji Alija obtožijo, da je zadrogiral svetovne voditelje. Zdi se, da se je Alijev svet naenkrat podrl. Zdi se celo, da bo izgubil Julie, ki jo neprestano osvaja vodja sovražne bande iz vzhodnega Stainsa.

A tudi premieru se slabo piše. Na dan so prišli posnetki Alijevega ljubljenja v premierovi spalnici in vsi so prepričani, da je to premier z neznano prostitutko. Zato je prisiljen odstopiti. Če hoče Ali oprati premierovo ime, mora dobiti sporno kaseto, kjer se dobro vidi, kdo je v resnici na posnetku.

Zato oživi svojo piratsko radijsko postajo, zbere vse bande iz okolice, celo iz vzhodnega Stainsa in vdre v premierovo počitniško rezidenco, kjer zdaj gospodari pokvarjeni nekdanji podpredsednik vlade, ki ima zdaj vso oblast v svojih rokah. Z nekaj iznajdljivosti jim uspe rešiti Staines, premiera in postaviti stvari na svoje mesto.

O igralcih

Sacha Baron Cohen (Ali G)

Ali G je zaživel v komični seriji The 11 O'Clock Show. Ker je lik postal izjemno priljubljen, je leta 2000 dobil svojo lastno oddajo, v kateri je Baron Cohen predstavil še svoj drugi alter ego - Borata, ki je leta 2001 prav tako dobil svojo oddajo. Baron Cohen je nedavno dobil BAFTO za najboljšo igro v komediji za lik Alija G-ja.

Kellie Bright (Julie)

Najbolj znana je po vlogi Joanne Burrows v nadaljevanki The Upper Hand, kjer je nastopala kar sedem sezon. Na televiziji je nastopala tudi v Nature Boy in the Ting About Vince, zdaj pa se redno pojavlja v seriji Bad Girls. Je tudi glas v dolgoletni radijski seriji The Archers. Nastopala je tudi v gledališču. Vloga Julie je njena prva vloga v celovečernem filmu.

Michael Gambon (premier)

Priznani igralec, ki se na odrih, televiziji in platnih pojavlja že pet desetletij, ima za sabo že filme kot so The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, Dancing At Lughnasa, The Last September, Plunkett and Macleane, The Insider, Sleepy Hollow... Nazadnje smo ga videli v filmih High Heels and Low Lifes, Charlotte Grey in Gosford Park. Med najbolj znanimi televizijskimi vlogami je zagotovo naslovna vloga v The Singing Detective, priznanja pa je prejemal tudi za nastope v Longitude in Wives and Daughters.

Charles Dance (Carlton)

V bogati karieri Charlesa Dancea najdemo filme, kot so Plenty, The Golden Child, White Mischief, Pascali's Island, Alien 3, The Last Action Hero, Hidden City, Century, Good Morning Babylon, Space Truckers, Michael Collins, Kabloonak, Hilary and Jackie, Dark Blue World in nazadnje Gosford Park. Bogata je tudi njegova televizijska in gledališka kariera.

O ustvarjalcih

Mark Mylod (režija)

Ali G Indahouse je Mylodov prvi celovečerni film, pred tem pa je intenzivno delal na televiziji, predvsem na BBC-ju. Njegove najbolj znane komedije so: The Fast Show, The Smell of Reeves and Mortimer, Shooting Stars, The Royle Family in Cold Feet.

Dan Mazer (scenarij)

Ali G Indahouse je prvi celovečerni film, pri katerem se preizkuša v vlogi producenta. Z Baron Cohenom je sodeloval že pri The 11 O'Cloch Showu kot scenarist in producent, nato pa je bil producent in koscenarist Da Ali G Showa, ki je nedavno dobil nagrado BAFTA za najboljšo zabavno oddajo.

Ashley Rowe (direktor fotografije)

V njegovi biografiji najdemo filme kot so A man of No Importance, A Room for Romeo Brass, Mad About Mambo, When Brendan met Trudy, The Woodlanders, The Governess, Still Crazy ...

Komentarji

12.9. 2004 ob 16:49

ful kul

— ali g indahouse
3.10. 2004 ob 1:35

ma ne vem...malo pretirava. ne morem tud preslišat, da se norčuje iz slovenk=)

— [meteora]
28.3. 2005 ob 14:45

film je super,morte ga gledat

— ali g
11.4. 2005 ob 14:15

film sem si ogledala,in je poln humorja,sexa(za moške vzburjajoče

— alexandra
31.5. 2005 ob 14:43

film je cist hud

— element
30.10. 2005 ob 8:56 zvezdica

sicer je že dolg tega, kar je bil ta film na sporedu, ampak vseeno mislim, da je super, veliko smeha. kar s epa tiče tega, da se norčuje iz slovenk... še čudn, da so nas sploh omenil, glede na to, da več kot pol sveta sploh ne ve, da obstajamo :P

— limeta
20.1. 2006 ob 15:52 zvezdica

BLJAK! Ta film je čist nezabaven in iz sranja se skuša rešiti s seksom in nesmešnim smešnicami. Prosim, filma si ne ogledati!

— Dejan
19.5. 2006 ob 20:42

film je carski

— ali g
30.10. 2006 ob 14:22

film je ful vreji :) vredno ogleda!!!;)

— *Kr EnA*
27.12. 2006 ob 19:49

mal(zlo) sm pozen. ampak film je carski carski carski... in tako dalje. vsi ga glejte...

— ok
7.3. 2007 ob 19:11

najbolši film kar jih lahk vidte

— predolgo nazaj
31.7. 2010 ob 14:03

Ja ka te vem ... sej ni neki pro film, ne, amaterski, pač ta igralc je še kr vrei v eni drugih, pred in po tem, .. ma mal je smešn, za ene nič za ene ful ..mogoče celo originalen :D

— uhh

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.