Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Absolutnih 100

Apsolutnih 100
akcijski, drama
Na sporedu od: 12.12.2002, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Scenarij: Đorđe Milosavljević, Srdan Golubović, Biljana Maksić

Zgodba

Igor Gordič je do nedavnega slovel kot olimpijski prvak v streljanju, danes pa tone v pozabo in se vdaja mamilom. Njegov mlajši brat Saša, ki nadaljuje Igorjevo športno kariero, ga skuša izvleči iz brezihodne situacije, saj nad bratovo glavo preži mafija. Obenem pa se vneto pripravlja na svetovno prvenstvo. Kljub njegovi izjemni nadarjenosti mu nov mafijski lastnik kluba omeji treninge v dvorani, zato Saša, jezen in razočaran nad svetom, stvari vzame v svoje roke. Edina možnost, da reši brata izpod mafijskih krempljev, je streljanje v živo tarčo.

Srdan Golubović, režiser

Rojen je leta 1972 v Beogradu. Za svoj prvi kratki igrani film Trojka je osvojil zlato medaljo Beograda za najboljši debitantski film na Festivalu dokumentarnega in kratkometražnega filma v Beogradu leta 1994.

Z istim filmom je osvojil tudi nagrado zlati vitez na Festivalu slovanskih in pravoslavnih držav v Moldaviji, gostoval pa je tudi na festivalih v Tel Avivu, Birminghamu, Lionu in Chicagu.

Leta 1995 je režiral tretjo zgodbo iz omnibusa Paket Aranžma z naslovom Herz minuta. Gre za generacijski rock'n'roll film, ki je v Srbiji požel velik uspeh.

Režiral je videospote znanih glasbenih skupin in pevcev (Ana Stanić, Negativ, Playboy, Eva Braun, Knez, Sunshine...) in številne reklamne oglase.

Film Absolutnih 100 je njegov celovečerni

Komentarji

3.11. 2005 ob 20:45

Verjetno film ni slab tud, če je srbski, ker ja bil dvakrat po TV.

— Jakob-Strelec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.