Kolosej
Film distribucije 2i Film

Poročne priče 2

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 3.8.2017, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2017
Država: Avstralija
Jezik: angleščina
Scenarij: Dean Craig
Režija: Mark Lamprell
V drugem delu svetovno znane komedije Poročne priče, morajo David, Tom in Graham pripeljati prijateljevo truplo nazaj v London, po tem, ko z letalom prisilno pristanejo sredi avstralske puščave. Fantje so polni bolečine in krivde, a hkrati pod nenehnim pritiskom Lukovega norega sorodnika Henryja. Če ne uspejo dostaviti trupla do pogreba, jim grozi tako psihična, kot fizična kazen.

Ženin Luke doživi najprej nesrečen padec čez klif in čudežno preživi, vsi si oddahnejo, ko nanj pade še ogromna skala, ki je zanj žal usodna. Zdaj imajo njegove poročne priče David (Xavier Samuel), Tom (Kris Marshall) in Graham (Kevin Bishop) težko nalogo, saj morajo prijatelja nekako spraviti nazaj v London do pogreba. In tu se začne niz absurdno smešnih situacij, poleg tega jim za vrat diha še Lukov nori bratranec Henry (Ryan Corr). Ta jim grozi tako s psihično, kot fizično kaznijo, če ne dostavijo “paketa” pravočasno. Za tri poročne priče je naloga vse prej kot lahka, saj se jim letalo pokvari sredi puščave, zato morajo zasilno pristati, krsto pa nato vlečejo po vroči puščavi kar sami. Fantje, ki so polni bolečine in krivde, se morajo ukvarjati še s truplom in s skoraj nemogočimi situacijami, ki se jim dogajajo ob skrbi za prijatelja v krsti. Vse to so naloge poročnih prič, mar ne?

Film Poročne priče 2 je nadaljevanje prvega dela in je nastal pod taktirko ustvarjalcev podobnih črnih komedij, Poročne priče in Smrt na pogrebu, zagotavlja dozo smeha v nenavadnih situacijah. Pod režijo zgodbe, ki jo je napisal Dean Craig, se je podpisal Mark Lamprell.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.