Kolosej
Film distribucije Cinemania group

9 orgazmov

glasbena, erotična drama
Eno leto. Devet koncertov. Dva ljubimca.
Na sporedu od: 9.6.2005, Kolosej Ljubljana
1h 11min / 71min
Leto: 2004
Scenarij: Michael Winterbottom

Pred vsako predstavo filma 9 orgazmov si bodo lahko gledalci ogledali še slovenski kratki film z naslovom 46 minut.

Zgodba

9 orgazmov se odvija jeseni 2003 v Londonu. Lisa je ameriška študentka, ki pride za eno leto v Anglijo. Na koncertu glasbene skupine Black Rebel Motorcycle v Brixton Academy sreča Matta. Zaljubita se. Film spremlja njuno razmerje skozi glasbo. Skupaj obiščeta devet koncertov in sicer skupin Black Rebel Motorcycle Club, The Von Bondies, Elbow, Primal Scream, The Dandy Warhols, Super Furry Animals, Franz Ferdinand in Michael Nyman. Med glasbo in skupinami je v ospredju ljubljenje. Strastno ljubezensko zvezo spremljamo do božiča, ko se Lisa vrne v Ameriko.

O produkciji

Zamisli in navdih

Režiserja Michaela Winterbottoma ja navdihnil erotični roman Michela Houellebecqa Platform. "To je čudovita knjiga, polna seksa. Vprašal sem se, kako je to mogoče prikazati v knjigi, v filmu, ki naj bi bil tovrstni tematiki veliko bolj naklonjen, pa ne." Michael se je srečal s Houellebecqom, izkazalo pa se je, da je francoski romanopisec za knjigo že imel filmske načrte.

Film je prikazan kot spomin. Matt, ki se navdušuje nad Antarktiko, obišče belo celino in podoživlja svoje ljubezensko razmerje z Liso. Življenje na Antarktiki vidi kot "par v postelji - klavstrofobija in hkrati agorafobija". Posnetki ledu in neskončne pokrajine se učinkovito zlivajo s posnetki z natrpanih koncertov.

Film ni imel scenarija. Dialog se je oblikoval med snemanjem z improvizacijo in sporazumevanjem med igralci in režiserjem.

Izbor igralcev

Že od vsega začetka je bilo jasno, da bo potrebno najti posebneža, ki bosta privolila v spolne odnose v filmu. Iskanje se je začelo z javnimi avdicijami, a te niso bile uspešne in večina kandidatov je bilo moških. Moško vlogo je nato dobil Kieran O'Brien, ki je z režiserjem sodeloval že v filmskih projektih 24 Hour Party People in Cracker. Margo Stilley si je glavno vlogo priigrala prek casting agencije. Pred tem je v filmih nastopala le kot statistka, delala pa je predvsem kot model.

Med snemanjem je bila ključnega pomena sproščenost igralcev. Pred tem sta imela igralca priložnost, da se na vajah spoznata in se odločita, ali želita nadaljevati. Nekateri prizori z vaj so bili nato vključeni v končno različico filma.

Glasbene skupine

Michael je hotel snemati na koncertih skupin, ki so v Londonu nastopale v obdobju med novembrom 2003 in februarjem 2004. Večina skupin je bilo navdušenih nad filmom, oktobra pa jih bilo izbranih devet. Večina koncertov je gostila londonska dvorana Brixton Academy, prizorišče pa je bil tudi The Forum (The Dandy Warhols), Hammersmith Apollo (Primal Scream) in Hackney Empire (Michael Nyman).

Snemanje skupin je olajšala majhna filmska ekipa, poleg tega pa se je vse posnelo z ročnimi DV kamerami. Med koncertom so se režiser, direktor fotografije Marcel Zyskind in montažer Mat Whitecross z DV kamerami pomešali med občinstvo, snemalec zvoka Stuart Wilson pa je bil za glavno mešalno mizo.

Snemanje z DV kamerami

Film je posnet z največ tremi DV kamerami med občinstvom brez dodatne osvetljave. Filmska ekipa torej sploh ni bila opažena, zato se nam ob gledanju filma zdi, kot da bi gledali koncerte skozi oči likov. Preostali del filma je posnet v Londonu in Norfolku.

Igralska zasedba

Kieran O'Brien je zaigral v celovečercu Dona Boyda My Kingdom (2001), Michaela Winterbottoma 24 Hour Party People (2000) in Nicka Hurrana Virtual Sexuality (1999). Za seboj ima zelo uspešno gledališko kariero. Nastopil je v igrah Dantons Death (The Gate Theatre), Guiding Star (Royal National) in The Man Who Had All the Luck (The Sheffield Crucible).

Na televizijskih zaslonih je navdušil v seriji Burn It (BBC 3), Band Of Brothers, Hearts And Bones, Born To Run (vse BBC) in Jason And the Argonauts (C4). Poleg tega se je preizkusil v vlogi mlajšega brata Kena Stotta v odlično ocenjeni seriji Messiah, zaigral pa je tudi v serijah Cracker, Children's Ward, in A&E (vse ITV) ter Stig Of the Dump (Children's BBC).

Model Margo Stilley si je vlogo Lise prislužila prek londonske casting agencije. 9 orgazmov je njen filmski prvenec.

Filmska ekipa

Michael Winterbottom (režiser & producent)

Leta 1994 je režiral celovečerec Butterfly Kiss, naslednje leto pa si je s filmom Go Now že drugič prislužil nagrado Prix Europa. Ustvaril je uspešnico Jude, v kateri sta zaigrala Christopher Eccleston in Kate Winslet. Premierno se je zavrtela leta 1995 v Cannesu ter na filmskem festivalu v Edinburghu pobrala nagrado Michaela Powella za najboljši film in na festivalu v Dinardu nagrado Golden Hitchcock. Winterbottom je leto kasneje sodeloval v Cannesu z mojstrovino Welcome To Sarajevo, leta 1998 pa je v Berlinu predstavil I Want You. Po celovečercu With Or Without You je s projektom Wonderland znova navdušil v Cannesu in Edinburghu. Film mu je prinesel nagrado British Independence ter nominacijo za nagrado BAFTA v kategoriji najboljši britanski film. Leta 2001 se je podpisal pod The Claim, v Cannes pa se je vrnil naslednje leto s celovečercem 24 Hour Party People.

Z odlično sprejetim In This World (2002) je na berlinskem filmskem festivalu osvojil zlatega medveda, Ecumenical Jury Prize in Peace Prize. Film je bil nominiran še za evropske filmske nagrade v kategorijah najboljši film, najboljši režiser in najboljši direktor fotografije, ter prejel nagradi Independent Film za najboljše tehnične dosežke ter dosežke v produkciji. Na South Bank Show Awards je bil nominiran za najboljši film leta 2003, na Film Critics Circle Awards za najboljši britanski film in najboljšega britanskega režiserja, potegoval pa se je še za nagradi BAFTA in sicer v kategorijah za najboljši britanski film leta (nagrada Alexandra Korde) in najboljši film, ki ni v angleškem jeziku. Michael Winterbottom je leta 2003 režiral celovečerec Code 46.

Kot izvršni producent se je izkazal pri projektu Heartlands Damiena O'Donnella in režiserskem prvencu Stephena Fryja Bright Young Things.

Lani je prejel posebno nagrado Alexandra Walkerja na Evening Standard Film Awards.

Komentarji

6.4. 2005 ob 15:05

Film je erotičen hm hm hm

— Hudec
18.4. 2005 ob 19:17

ufff...to bom šla pa mogoče gledat!!! iiija! noro bo :D:D:D

— pickica
20.4. 2005 ob 18:49 zvezdica

Film je bil zelo pompozen, glavna igralka sprva ni hotela izdati svojega imena. A sedma sila ga je dobila :) Film sam ni nič posebnega, je seks z vmesnimi prekinitvami koncerta kjer sta se "zaljubljenca" tudi spoznala. Lahko da vam bo všeč, meni osebno ni navdušil a tu di ne razočaral. Je lepa popestritev.Pokaže vse kar se na ženskem telesu pokazati, vse s stališča umetnosti. Kaj več ni za povedati. Preberite si še kritike na imdb starni pa sami presodite. Tam pravijo, da čez film pluvajo samo tisti k nč ne "dobijo" in da je v resnici super. Kam spadate vi?

— ??
22.5. 2005 ob 12:53

kr sm gay mi film ni bil vsec

— erik
8.6. 2005 ob 10:17 zvezdica

film sm si ogledu in mislm da sta morala imet oba igralca kr dost poguma da sta to vse posnela. Film je kr dost konkreten, ker pokaže vse spolne organe in kšne nove poze za začetnike pri sexu. Če imate radi erotiko si ga poglejte in film ni priporočen za otroke mlajsih od 18 let.

— noname
8.6. 2005 ob 14:35

POGLEJ SI GA ORGAZMČKA FILEM JE FUL FUKAŠKI ZATO TISTI KI IMATE RADI SEX VABLJENI K OGLEDU MWA

— SEX
10.6. 2005 ob 9:01

nevem kak lahko predvajajo taki film,

— popy
10.6. 2005 ob 19:01

ej ti popy strinjava se s tabo.kako lahk vratijo kej tazga!velik dobrih ucen pa uživite!

— u&m
11.6. 2005 ob 10:05 zvezdica

Dober film, v katerem so pojmi kot so ljubezen, strast, poželenje, razmerja, težave... prikazani na drugačen, čisto nič "pocukran" način. Ob gledanju lahko začutimo!!!

— kate
11.6. 2005 ob 21:16

ja ka zaj pravite da se vidi tolko nage koze, ko ce bi en pornic gledal?? res me zanima, da vijim ce se splaca it gledat--reklame zanmive--samo prealo pokazejo.Toraj ali je celi film taki al je to samo zato kr tv gleja dost folka tuji pod 18 let. prosim za odgovor

— kr en
12.6. 2005 ob 1:03 zvezdica

Pornič z malo več zgodbe. Umetnost v tem, da si nikoli ne bi pričakoval od filma, ki je "glasbena, erotična drama" in se normalno predvaja v kinodvoranah tako khm...globokega konca ;) p.s. "Film ni imel scenarija...improviz acija" (glej pod O Produkciji) !

— Anny
12.6. 2005 ob 1:06

ce reklame pokazejo premalo, te film ne bo razocaral ;) pa ne bom prevec povedala...

— Anny
12.6. 2005 ob 13:34 zvezdica

Soliden film, čist fino se gleda, kljub prav dokumentarnim posnetkom seksa človek ne dobi občutka da gleda pornografijo, ampak se seks lepo uklaplja v celoto filma. Odličen je izbor glasbe in posnetki koncertov. Vsekakor ne boste razočarani. Če primerjam pa se mi je zdela Kurejshijeva Intimnost boljša.

— Jure
12.6. 2005 ob 17:38

zlo lpo posneti koncerti, zamerm da mi fejkerajo sex na mizi u 10. minuti, podpovprečne sexualne sposobnosti tipa k mu vedn prehitr pride pa zto upočasnjuje in n more zadovoljit jako potrebne ženske.. vibrator logična posledica an.. pa tiste dlake bi loh skinili.. antarktika.. eh bezveze mešat.. pa ni mi ušeč ta ženska.. isto neki performance licking pussy k se zihr potrudu zarad kamer... pa pou q*** ni užitka zanjo.. drgač pa ajde.. summer quick simpl edition movie. must seen pa itq :D

— hrcEk
13.6. 2005 ob 10:47

Kar ne morem se odločit:je bil to film,ali reportaža nekega para v začetku odnosa.Če je bil film,je polomija.Za reportažo dam več točk. Skupno vzeto:apn.

— Andromeda
14.6. 2005 ob 2:35 zvezdica

podobnost z Intimnostjo ? Smo gledal isti film? Dopuščam možnost povprečnega okusa in zadovoljstva z absolutno predolgimi, posiljenimi britpop koncerti z mizernim zvokom, ne razumem pa navdušenja nad erotiko v tem filmu. Pokažejo res (pre)več, igralca gresta zelo daleč, ampak kakšno funkcijo to ima znotraj zgodbe in pri kateri sceni se začne vse skupaj obupno ponavljati? Pri tretji, peti morda sedmi ? Mora danes vsak evropski film , ki poskuša biti arty pokazat tiča in muco? Kaj to doda filmu? Lahkoten moški pogled na razmerje?

— klaus
15.6. 2005 ob 17:06

kaj v mariboru je toti film že bil na sporedu?

— tadeja
16.6. 2005 ob 14:12

Mene pa moti, da moraš gledat tistih 46 minut slo filma, js nism dal keša da bom gledu naše amaterje, hočm gledat FILM ne pa neki našga, koga to briga, nej to vrtijo na koncu filma, če te znaima, js mam rajš bistvo kt pa ta crap na začetku. lp

— eden
17.6. 2005 ob 12:42 zvezdica

S kolegi smo sli za foro cisto slucajno gledat ta film in na koncu se je izkazal za odlicno zadevo!! Socno! :) Priporocam! Pohvalit moram tudi slovenski predfilm '46 minut', dobra akcija!!

— Toni
18.6. 2005 ob 13:59

to pa je tako carski film. Kr vstal se mi je poleg,.. Vse je blo belo.. hehe

— Kr en kmet..
24.6. 2005 ob 12:48

vsebina: rock, droge sex =D

— zofi
25.6. 2005 ob 19:36

glede na to da nisem usmerjen u to glsbeno zvrst,so mi bili koncerti dolgočasni,prizori nategovanja pa tut nič posebnega... zgodbe pa milo rečeno nič.vsega skupaj le eno eno uro.tisti ki ga ne vidite, ne boste nič zamudili,tisti pa ki vas zanima erotičen del si raj nabavite en pornič :)

— ah
26.6. 2005 ob 0:03 zvezdica

Ljubezen je eno najbolj silnih in hkrati najbolj lepih človeških čustev, ki pride najbolj do izraza prav s fizično združitvijo dveh teles, ki zahteva popolno predanost, zaupanje in strast, brez pretvarjanj ali skrivnosti. Toda gredo čustva lahko tudi v drugo smer? Film 9 orgazmov odkriva najbolj intimne trenutke mladega para in skuša ugotoviti ali je lahko že dober seks tisto, kar vodi v brezpogojno ljubezen? 9 orgazmov premore vse tisto, kar nima skoraj noben hollywoodski film, namreč resnicoljuben in necenzuriran prikaz seksa, ki ga puritanski Hollywood izvaja zgolj maksimalno zakrito ali skoraj povsem oblečeno, pa še to zelo na hitro in skoraj kot nujni greh, brez katerega pač ne gre. Skoraj paradoksalno pa v prej omenjenih filmih najdemo neskončno število namigovanj na seks in zapeljevanj, ko pridemo do končnega dejanja, pa se očitno vsem omehčajo kolena (ali pa nemara kakšen drug ud?). Že samo iz tega stališča si 9 orgazmov zasluži pohvalo, saj brez obotavljanj prikaže seks, kot ga pač poznamo iz naših spalnic (in drugih krajev), v jezo vseh tistih, ki mislijo, da je to nekaj preveč "nenaravnega" za veliko platno. Seveda pa 9 orgazmov ni pornografski film, saj tu ni bližnjih posnetkov spolovil, brezduševnega nabijanja ali divjega brizganja, ki kot po pravilu zaključi kadre "filmov za odrasle" (ženska pa prej nekajkrat zavzdihne in to je to?!?). 9 orgazmov namreč vsebuje tudi čustva - pravzaprav je seks na nek način posledica trenutnih občutkov mladega para in je zato tudi vedno nekoliko drugačen. Jasno, da ob tem po zraku zabinglja tudi kakšen nabrekel ud ali pa se vidi kakšna sramna dlaka, toda če lahko na kino platnih mirno gledamo "faširano" človeško meso, je povsem nerazumljivo, zakaj bi bili spolni organi nekaj tako nemoralnega. Hej, če bi imeli na izbiro seks ali smrt, kaj bi izbrali? A morda slovenski prevod filma tudi nekoliko zavaja, saj so orgazmi na nek način zgolj simbol čustvovanja glavnih junakov, prav tako kot pesmi oziroma koncerti, ki jih obiskujeta. Zato je bolj logično obratno sosledje, kot pa ga narekuje slovenski prevod, torej: 9 pesmi, 9 čustvovanj, 9 orgazmov. Hkrati pa je treba tudi priznati, da film glede same vsebine zgodbe ne ponuja nekih dokončnih epohalnih spoznanj, oziroma daje občutek, kot da za vsem skupaj ni neke skupne misli ali logičnega zaključka. Poanta filma je tako prepuščena razumevanju vsakega posameznika, ki pa je v prvi vrsti pogojeno predvsem z njegovimi lastnimi izkušnjami na področju ljubezenskega čustvovanja. To pa seveda pomeni, da ne samo, da si vsakdo lahko po svoje interpretira pomen filma, temveč marsikdo v filmu morda sploh ne bo našel nekega izziva. A kljub temu je 9 orgazmov pogumen film, ki brez dlake na jeziku (razen kakšne sramne, če smo malce zlobni) analizira čustveno-seksualno razmerje, od njegovega strastnega začetka, pa do hladnega zaključka, prav tako, kot se to velikokrat zgodi tudi v resničnem življenju. Morda pa utegne film podreti tudi kakšen tabu ali pa vsaj pokazati, da ni razloga za sramovanje, ko stopite do blagajničarke in rečete: "9 orgazmov, prosim!". Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
27.6. 2005 ob 2:37 zvezdica

Dragi slovenčki in slovenke,gosped Košiček je imel še kako prav,ko je napisal,da smo slovenčki in slovenke v večini seksualni in čustveni invalidi.Žalosti me vsaka primerjava filma 9orgazmov z navadnim porničem.Ne najdem prav nobene povezave med tem filmom in porniči.Le kje ste pozabili oči,ušeša,da domišljije sploh ne omenim.Govoriti o estetiki,bi bilo pa za vas tako ali tako too much.Prav nič boljši niste od telet,ki trapasto zijajo v nova vrata. Hvala bogu,da se je pojavilo na velikih platnih zopet nekaj slovenskega,kar bi jaz osebno težko rekel,da je sploh slovensko,predvsem zato ker ni nobenega mučenja z nekimi predolgimi kadri,ki zvočno premorejo le zvok ambienta z izjemo filma Tu pa tam,ki je za spremembo zvokovno bolj pester a kaj,ko dobiš občutek,da ves čas poslušaš en in isti komad. Hvala distribuciji,da mi je dala možnost za nekaj svežine 46minut+ 9orgazmov+ P.S.ta tekst je namenjen tistim,ki svoje komentarje primitivno obarvajo,

— moudi
30.6. 2005 ob 16:55

povej svoj komentar o filmu ne pa govorit čez ostala mnenja. a si ti najbol pameten?

— samo to
1.7. 2005 ob 9:48

Kaj te niso naučili dosledno brati besedil?Razmišljati o tem kaj prebereš je pa naslednja stopnja,do katere bo treba še priti,a ne nn.? Če ti ne najdeš bistva mojega KOMENTARJA,ti žal ne morem pomagati.Ker imam pravico izraziti svoje mnenje,če hočeš dodati KOMENTAR,sem to pravico izkoristil. Še enkrat sem si prebral KOMENTAR,ki je bil zapisan dne 27.06.2005;nikjer nisem napisal,da sem najbolj pameten.

— moudi
3.7. 2005 ob 23:03

Z enim stavkom bi rekel, da je to dober soft pornič.

— triton
6.7. 2005 ob 17:09

damn ker prevod!!

— Missyz
7.7. 2005 ob 20:28

Škoda časa

— tako brezveznega filma pa še ne
8.7. 2005 ob 16:17

zdej sem si ogledu ta film in zažiga

— george bush
9.7. 2005 ob 16:00 zvezdica

Film sem si sla ogledat zato, ker naj bi baje slo za seks, ki predstavlja krono poglobljenega odnosa med moskim in zensko, zal pa sem bila rahlo presunjena, saj nisem med glavnima osebama uspela zaslediti nobene globine in povezanosti. Povezanost ne izhaja iz tega, da moski tisci zenski glavo v mednozje in mu tako ni potrebno iskati kontakta z njenimi ocmi, ko pa ze naposled umakne glavo od njene muce, pa ona zamizi... Hmmm... ? Mogoce je bilo nekaj ljubezni zaslediti na zacetku, kasneje pa sta se oba zacela kar precej dolgocasiti in sta zato posegala po raznih metodah, ki naj bi znova prinesle razburjenje v njuno posteljo. Glasbeni vlozki so se meni zdeli prevec razvleceni in rahlo moteci, na slabo kakovost slike se da hitro privaditi, ker pripomore k avtenticnosti med rjuhami, ljubljenje pa je res prikazano na zelo pristen nacin. Ampak zgolj s fizicne plati, mentalna pa ostane rahlo nezadovoljena, razburkana... Rdeca nit, ki bi film lahko povezala, kljub temu da je brez scenarija, bi morala biti poleg strasti tudi povezanost, ker se zdi, da ta moski in zenska nimata v zivljenju nicesar skupnega kot to, da se dajeta dol ob vsaki priliki. Ko se recimo znajdeta skupaj ob mizi in pijeta caj, se skorajda zapleteta v prepir, ker se sploh ne poznata - on ne ve, da dekle ne mara sladkorja v caju... Rahlo banalno, se vam ne zdi? Simbolika njune praznine utegne biti ravno antarktika, kjer je vse hladno in prazno, kjer je clovek kljub nenehnemu gibanju snezink, vetra in ledenih plosc se kako osamljen. Film pusti pecat. Ko se clovek naslednjic ljubi, ga ves cas spreletavajo izseki kadrov iz filma, sprasuje se, ali tudi v njegovem razmerju vlada taksna praznina, oz. ali je to predpogoj za strasten "fuk". Zdi se, kot da bi film namigoval na to, da je strasten seks posledica puhlosti in izgubljenosti dveh begajocih dus, ki se skrivata za lazjo in utvarami, ces, da jima prav dobro gre. Ce je seks dober, je pa kar vse v redu. V realnem zivljenju pa snifata, kuhata in hodita na koncerte, ter si izmenjujeta puhle redkobesedne dialoge... Film verjetno tudi vam ne bo pustil spati, ko se boste slednjic odlocili, da si ga boste ogledali. Mogoce pa boste eden izmed tistih, ki je bil sokiran, ko se je na platnu pokazal lulcek, in boste po dvajsetih minutah odsli ven, ker vam bo preprosto slabo ali pa se boste otrocje spakovali in smejali, da boste s tem motili vzdusje v dvorani. Lahko pa se zgodi, da seks vseeno imate za lepo stvar in vam ob vseh prizorih, ki so res avtenticni, ne bo slabo, temvec vas bo le prijetno zgeckalo in mrazilo v trebuhu, pa se kje drugje. Obilo uzitkov ob gledanju filma, Analiticarka

— Analiticarka
11.7. 2005 ob 12:50

moudi:Prav nič boljši niste od telet,ki trapasto zijajo v nova vrata. Malo me je zmedlo. A to je komentar filma, ali kam to spada?

— jap
13.7. 2005 ob 9:09 zvezdica

Primerjava filma Intimnost s tem "skropucalom" je bogokletna. Film Intimnost je, po mojem mnenju, zanimiv in nežen film, ki ima neko vsebino in sporočilnost; 9 orgazmov pa je popolnoma "neorgazmičen" film, ki se mu vidi, da ni imel scenarija. Improvizacija v filmu je lahko dobra le, če ima režiser dodelano idejo o tem, kaj hoče od filma in, če je obdan z igralci, ki se "ujamejo" in premorejo malo domišljije in igralskih sposobnosti. Odnos in seksualna vročina med igralcema sta nižja kot dnevna temperatura na Antarktiki, fotografija temačna, glasba pa je, če sem malo cinična, v filmu samo zato, da zbudi gledalce, ki slučajno padejo v komo med dolgočasnimi spolnimi (ne)igricami glavnih igralcev.Michael Winterbottom je verjetno hotel na filmski trak v imenu umetnosti prenesti svoje seksualne frustracije, dosegel pa je, da nas je kar nekaj ljubih Slovenceljev odšlo iz dvorane raje na pijačo, kot pa da bi trpeli čez njegovih 9 (ne)orgazmov. (In verjemite, da nismo odšli zaradi "čustvene oz. seksualne invalidnosti", ampak zato, ker se je bolj erotično in seksualno "čohati" po nohtu na nogi, kot pa gledati ta dolgčas na velikem platnu.) Če ima slučajno še kdo željo, da si ogleda film, mu predlagam, da si ga naloži z interneta in predvaja, ko ga daje nespečnost. Žal ogled filma ne bo vodil k dobremu seksu, bo pa priklical hiter in osvežujoč spanec.

— Frajla
31.7. 2005 ob 11:06

No Ja.MiSlIm, Da Bi Se Kar SpLAčAlo, Da gA PoGlEJaTE.ErOtIkA PaČ.SvaKa ČasT iGrAlCeMa, Ki StA To vSe PosNeLA

— YoK€r
3.8. 2005 ob 11:23

Bolj brezveznega filma še vidla nisem!naslov privlačn, sam film, ki pa sploh ni imel pointa razen srečanja tega para,spomini na srečanje in koncerti...pa med sabo ni blo nobene povezave!film je bil za bolj primitivno, na sexulno nagnjeno vrsto ljudi, oni so zagotovi uživali, maloverjetno tudi izvajali!=) =) =) Ni vredn ogleda! Lp Ana

— Ana
3.8. 2005 ob 18:53

Kako to da filma 9 orgazmov ni bilo v Kopru?Škoda, da moremo namesto novih filmov gledat stare npr:pirati s karibov ali troja.brezveze... Lepo bi bilo, da bi filme objavili vsepovsod, če jih že napoveste v napovedniku na pop tv!! Lep dan še naprej:::(((

— tamy
4.8. 2005 ob 22:49 zvezdica

Od tega filma sem veliko pričakovala, na koncu pa se je izkazalo, da je samo pornič, ki se obupano trudi bit nekaj več kot to. In si ne prizna, da je samo to in se ovija v kvazi artistično kamero in fotografijo, podprto z nekaj bendi. Winterbottom ima očitno rad glasbo, umetnost in porniče, združit pa mu tega ravno ni uspelo. In ne vem, odkod vam primerjave z Intimnostjo. Očitno je seks v filmu dovolj za primerjavo al kaj? Intimnost je po mojem mnenju odličen film in še bolj odlična knjiga, 9 orgazmov pa žal ne prepriča. Ne o ljubezni, ne o seksu, ne o zgodbi ali čemerkoli. Mogoče jim pa scenarij le ne bi škodil.

— Lillith
7.8. 2005 ob 1:24 zvezdica

Sex, drugs and rock 'n' roll. Filmi Michaela Winterbottoma so bili vedno polni seksa. Zelo vročih, direktnih in popolnoma golih prizorov, kjer sta se brez sramu slekli tudi Kate Winslet in Rachel Weisz. Toda tokrat je drugače. Tokrat gre za čisto pravi pornič, za številne sila eksplicitne prizore seksa, tistega pravega fuka, ki ga 24 ur na dan izvajata Matt (Kieran O'Brien) in Lisa (Margo Stilley). Strastna zaljubljenca, ki med orgazmi hodita na koncerte in potem spet jahata. Dan in noč. Noč in dan. Okej, toda kaj, ko so to pred njima počeli že Francozi in Danci. In kaj, ko to veliko bolje počnejo prave porno zvezde. Napaka je na dlani. Če hočeš posneti porno film in ga zapakirati v mainstream, moraš v posteljo spraviti znane igralce. Anonimne face namreč izgledajo dolgočasno. Kot eden izmed porazno slabih porničev iz zbirke Amaterji. Ali kot pornič, ki bi ga režiral Maks Modic. Povedano drugače, ko fukajo Pamela Anderson, Paris Hilton in Severina, je stvar zanimiva, ko fukata Kieran O'Brien in Margo Stilley pa gre le za kliše, ki ga skušajo rešiti porno prizori.

— iztok gartner
7.8. 2005 ob 1:31 zvezdica

Tudi po ogledu filma, nam ni bilo jasno, kaj je vsebina ali sporočilo filma. Skupek slabega seksa, slabe glasbe in malo (dobre) antarktike je pač premalo, da bi si film zaslužil, da se v kinu sploh vrti. Ogleda pa si sploh ne zasluži. Za tiste, ki še premišljujete, ali bi si film Devet orgazmov ogledali še informacija: do konca filma je v dvorani ostalo še približno ena petina gledalcev, kolikor jih je bilo na začetku. Vsi ostali so dvorano predčasno zapustili - prvi že po cca. desetih minutah filma. Pohvalimo pa lahko slovenski film - 46 minut. Vsaj vemo, kaj je bilo sporočilo, pristop pa je bil tudi inovativen.

— ire-ale
9.8. 2005 ob 23:17 zvezdica

Ni mi ravno jasno kako lahko posameznik nezanimivo porivanje in trdost sexa označi za ljubezen, izliv čustev ipd. Poglejmo resnici v oči. Tega filma pač nihče ni šel gledati zaradi želje po romantičnih scenah, ljubezenskih izlivig temveč zaradi orgazma in tistega, ki te do tega pripelje. Sexa. Sex kot sam zanimiv vendar po moje premalo domišljije. Sceno, glasbo, zgodbo, bistvo filma pa bi bilo potrebno dodobra dodelati, kar pa v tem primeru ni bilo. Različni porno filmi, ki krožijo po videotekah, internetnih straneh in televiziskih kanalih premorejo več spolnega užitka, fantazije, domišljije, več zgodbe in bistva kot tale. Je pa tudi nekaj res, da vse ženske smo vsaj enkrat lahko bile priče nepopolnim oblinam kot smo jih vajene v večini filmov v kinodvoranah. Če iščete sex, obline, direktnost, domišljijo in fantazije v videoteke.

— Tokrat 0
16.8. 2005 ob 13:49

V filmu se res nč ne dogaja taPRAV dolgčas ane gledov sm ga sam ene 25 minut pol sm šu pa vn ker je bil čist brez vezn film sam eni pa pravjo da je dobr - tko da je nejbolš da ga greste gledat sami pa boste vidl kašn je!

— Jure
15.10. 2005 ob 22:21

waaa ker dober film:D sem si ga ogledala z fantom pa je res too much dober;) fajn prizorčki pa to:P res ni kaj=) niste mimo fsekali tokrat :P

— sladka pupa
28.10. 2005 ob 21:08

do konca filma je 3/4 folka odšlo iz dvorane... :)) bi pa pohvalila slovenski predfilm, ta pa je bil zakon...

— suzy
11.11. 2005 ob 22:56

ZELO LEP FILM,POLN LJUBEZNI IN STRASTI!

— PiKca
28.2. 2006 ob 18:19

Naslou je cist mem tko kor pr masriketerem filmu drgac pa vrtite dobre filme

— ja
1.3. 2006 ob 17:17

To je zelo super in za majhne hkrati nesmiselno in nezabavno. Prosim da to malo preuredite. hvala lepa!!! špela 66 let

— špela
13.3. 2006 ob 21:38 zvezdica

Prvi preblisk ob koncu filma je bil: "A to je vse?".. sam nisem zasledil kaksne posebne rdece niti vsebine, kar pa se tice seksualni del, pa mi je vsec da ni ostalo le pri erotiki, saj je zanimivo videti koncno nek film, ki ni pornic, ki razkrije vse detajle brez sramu. Film bi lahko raztegnili na daljse obdobje, vnesli malce zgodbe s kaksno akcijsko ali romanticno vsebino, ter ohranili te skoraj "porno detajle". Ogled priporocen za relaksacijske namene..

— lody
28.6. 2007 ob 11:57

zdravo mene pa zanima ce bo ta film se kdaj v koloseju?

— lidija
11.10. 2007 ob 1:18

ta film je pa slabo posnet pornič...kr neki

— slabo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.