Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

47. ronin

akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 16.1.2014, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Chris Morgan, Hossein Amini in Walter Hamada
Režija: Carl Rinsch
Vizualna poslastica, osnovana na starodavni japonski legendi, sledi izgnanemu bojevniku Kaiju, ki se pridruži skupini 47 roninov pod vodstvom odločnega Oishija. Želijo maščevati smrt svojega učitelja, ki jo je povzročil tiranski gospodar vojne Kira. S pomočjo osupljivih spretnosti mečevanja, borilnih veščin in prikrivanja uničujejo sovražnikove horde, vendar kmalu spoznajo, da se bodo morali spopasti tudi z zlobnimi silami magije in miselnih prevar.

Ko izdajalski vladar ubije njihovega gospodarja in jih izžene, 47 samurajev brez gospodarja priseže, da se bodo maščevali in povrnili čast svojemu klanu. Pregnani z domov in raztreseni po deželi morajo poiskati pomoč Kaia, mešanca, ki so ga nekoč zavračali, in se prebiti skozi divji svet mitoloških bitij, čarovnije in groze.

Ko ta izgnani zasužnjeni izobčenec postane njihovo najbolj smrtonosno orožje, se preobrazi v junaka, ki to skupinico upornikov navdihne za spopad z zlom, ki zaseda njihovo deželo, in seže po večnosti.

Ta izjemna zgodba o neverjetnem pogumu temelji na epski zgodbi, ki je postala ena najtrajnejših japonskih legend in izvira iz 18. stoletja, ko je 47 samurajev počastilo prezgodnjo smrt svojega gospodarja tako, da so ga maščevali.

V tej novi predelavi nacionalne legende Japonske, osupljive zgodbe, ki je prehajala iz roda v rod in skozi stoletja doživljala dodelave in različne interpretacije, je legenda o najvišjji žrtvi in večni časti roninov znova rojena za novo generacijo.

O produkciji

Snemanje je potekalo v ateljeju v Budimpešti, kjer so postavili kulise za dvorišče v Akupu, otoku Dejima in Tengujskem gozdu, na zemljišču studia Shepperton v Angliji pa eksterier za Aku in Kirovo trdnjavo za veliki finale filma. Za film so ročno izdelali približno 400 samurajskih oklepov iz plastike, da so omogočili lahkotno gibanje. Pri vseh vidikih, od scenografije do kostumov in učinkov, so upoštevali japonsko tradicijo, ki je bila temelj za razvoj celotne podobe filma in njegove fantastične elemente.

O igralcih

Keanu Reeves (Kai) je nase opozoril s filmom River's Edge in nadaljeval z vlogami v Permanent Record, The Prince of Pennsylvania, Dangerous Liaisons, Parenthood, I Love You to Death, Johnny Mnemonic, Chain Reaction, Feeling Minnesota, The Gift, A Walk in the Clouds, Devil's Advocate, Little Buddha, Dracula, My Own Private Idaho, Point Break, trilogiji The Matrix, Something’s Gotta Give in številnih drugih.

Hiroyuki Sanada (Oishi), eden najbolj nadarjenih in spoštovanih igralcev svoje generacije, je pritegnil pozornost ameriške in svetovne javnosti z več kot 50 vlogami in japonskim oskarjem. Igralsko kariero je začel že s petimi leti in si kasneje z vlogo v filmu The Twilight Samurai prislužil japonskega oskarja. Film je bil nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film. To mu je prineslo vlogo v filmu The Last Samurai, kasneje pa še v vThe City of Your Final Destination, The White Countess, Speed Racer, Rush Hour 3, grozljivi seriji Ringu, The Wolverine in številnih drugih.

Tadanobu Asano (Kira) je doma in v tujini cenjeni igralec, ki ga lahko vidimo v filmih Ichi the Killer, The Blind Swordsman: Zatoichi, Last Life in the Universe, Mongol: The Rise of Genghis Khan, ki je bil nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film. V Hoolywoodu je debitiral z vlogo v filmu Thor in nadaljeval z Battleship in Thor: The Dark World.

Rinko Kikuchi (Čarovnica) je igralsko kariero začela s filmom Ikitai in nadaljevala s priznanimi filmi Hole in the Sky in The Taste of Tea. Mednarodno javnost je opozorila nase z vlogo v filmu Babel, ki ji je prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo stransko igralko. Nadaljevala je z vlogami v filmih The Brothers Bloom, Map of the Sounds of Tokyo, Shanghai, Norwegian Wood, Pacific Rim in številnih drugih.

Ko Shibasaki (Mika) , dolgoletna zvezda japonske glasbene scene, je uspešno zaigrala v filmih Battle Royale, Go, Yomigaeri, Japan Sinks, Shaolin Girl, The Lady Shogun and Her Ma in številnih drugih. 47 Ronin je njen hollywoodski debi.

O ustvarjalcih

Carl Rinsch (režija) je režijsko znanje leta pilil v svetu oglasov, za katere je prejel številne nagrade, 47 Ronin pa je njegov režijski prvenec.

Komentarji

2.1. 2014 ob 18:00

I think that movie will be awesome.
Probably won´t regret it.

— ME
12.1. 2014 ob 13:21

Vredno ogleda.

— SIMONA
16.1. 2014 ob 17:00

škoda ker ta film ni tudi v 3D ...

— nina
18.1. 2014 ob 10:02

ta film je najboljši na svetu kmalu si ga grem ogledat v kinu komaj čakam!!!!:-) takšni filmi bi morali biti nostop v kinu:-) lep pozdrav klara:-)

— klara
18.1. 2014 ob 11:22

Film je zelo dober in bo verjetno pristal tudi v domači kinoteki

— dragobabi
18.1. 2014 ob 16:30

Definitivno razočaranje od filma. Po trailerju sodeč smo pričakovali več... Tisti pirat s pištolo in tatuji se pojavi 2x al 3x v celem filmu po par sekund je pa na naslovnici filma...
Eden tistih filmov ko je zavajujoč trailer, ki objljuba več. Na žalost.

— ronin
26.1. 2014 ob 6:13

odličen film!!!

— filip
26.1. 2014 ob 13:31

dbest

— erw
8.2. 2014 ob 14:06

Definitivno razočaranje. Nad trailerjem sem bila popolnoma navdušena v pričakovanju zanimivega filma, vendar je film totalni let down. Komentar, ki ga je napisal - ronin - pove vse.

— Ines

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.