Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

355

The 355
akcijski
Na sporedu od: 6.1.2022, Kolosej Ljubljana
Leto: 2022
Država: ZDA
Scenarij: Theresa Rebeck, Simon Kinberg, Bek Smith
Režija: Simon Kinberg
Sanjska ekipa vrhunskih ženskih igralk se je združila v napetem in izvirnem pristopu k žanru vohunjenja v akciji z naslovom 355.

Ko tajno orožje pade v roke plačancev, mora agentka CIE, Mason »Mace« Brown združiti moči z nemško konkurenčno agentko Marie, z nekdanjo zaveznico MI6 in vrhunsko poznavalko računalništva Khadijah, ter usposobljeno kolumbijsko psihologinjo Gracielo v smrtonosni in vratolomni nalogi, da pridobijo nazaj tajno orožje in hkrati ostanejo korak pred skrivnostno žensko, Lin Mi Sheng, ki budno spremlja vsak njihov korak.


Filmski ustvarjelec Simon Kinberg, ki je zaznamoval žanr blockbusterjev s filmi, kot so Marsovec, Logan: Wolverine, Fantastični štirje in Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, prinaša drzen, akcijski vohunski triler 355, ki bo združil sanjsko ekipo največjih filmskih igralk.

Ko najbolj skrivnostno in uničujoče orožje pade v roke pohlepnega plačanca, mora drzna CIA agentka Mason »Mace« Brown (z oskarjem nominirana JESSICA CHASTAIN) združiti moči s konkurenčno nemško agentko Marie (Diane Kruger), bivšo MI6 zaveznico in računalniško specialistko Khadijah (dobitnica oskarja LUPITA NYONG'O) in poklicno kolumbijsko psihologinjo Gracielo (dobitnica oskarja PENÉLOPE CRUZ) ter se podati na usodno misijo, s katero bi orožje dobila nazaj, med tem pa jim je ves čas za petami skrivnostna Lin Mi Sheng (BINGBING FAN), ki sledi vsak njihov korak.

Ko se akcija razprostira preko celotnega sveta, od lokalov na ulicah Pariza do tržnic Maroka in razkošnih hiš Shanghaia, četverica žensk med seboj splete zvestobo, ki bo lahko rešila svet, ali vse štiri stala življenja.

Film 355 je režiral Simon Kinberg, prav tako pa je skupaj s Thereso Rebeck spisal tudi scenarij po zgodbi, ki jo je ustvarila Theresa Rebeck.

NEVIDNE ŽENSKE – POMEN NASLOVA 355

Kot ena zadnjih preostalih skrivnosti Ameriške osamosvojitvene vojne ostaja identiteta skrivnostne vohunke, ki je znana le pod kodnim imenom 355. Ta operativka in agentka iz resnične zgodovine je igrala ključno vlogo pri posredovanju informacij o premikanju britanskih čet ameriškim generalom. Stoletje po dogajanju je ime agentke še vedno neznano, vendar pa njeni prelomni dosežki nikoli niso bili pozabljeni. Ženske, ki v današnjih časih delajo kot obveščevalne profesionalke, se včasih imenujejo 355. In ravno zato se je številka 355 izkazala kot popoln naslov za film, kjer imajo glavno vlogo mednarodne igralke, združene v izjemno ekipo profesionalnih vohunk.

»Naslov je zares pomemben, saj naslavlja in se pokloni vsem ženskam, ki so delovale v ozadjih in na kocko postavljale svoja življenja, nikoli pa niso dobile priznanja za delovanje na svojem področju,« pravi producentka in ena izmed glavnih zvezdnic filma Jessica Chastain. »Tudi, ko brskate po zgodovinskih knjigah, zelo redko najdete zgodbe ženskih agentk in tega, kaj so dosegle. To, da se film imenuje 355 je poklon vsem ženkam, ki so ostale neprepoznavne. Klanja se njihovi moči in njihovim dosežkom, za kar sem izjemno hvaležna.«

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.