Kolosej
Film distribucije Cankarjev dom

24-urni žurerji

glasbeni dokumentarec
Na sporedu od: 20.6.2002, Kolosej Ljubljana
1h 57min / 117min
Leto: 2002
Scenarij: Frank Cottrell Boyce
Izdelek priznanega režiserja Michaela Winterbottoma je dinamična avtobiografija panka, osredotočena na dogajanje na Manchesterski glasbeni sceni leta v drugi polovici sedemdesetih. Manchester 1976 - rojstvo pank roka. Tony Wilson je diplomiral v Cambridgeu in ima radijsko oddajo o sodobni glasbi. Po naključju vidi prvi javni nastop Sex Pistols in od takrat je prepričan, da je to umetnost časa. Odloči se, da jo bo podpiral, vendar ne zgolj kot novinar: ustanovi popolnoma neodvisno in legendarno založbo Factory Records in pankovsko skupino, pravzaprav kar nekaj pankovskih skupin, ki pa še zdaleč ne dosegajo uspeha skupine Sex Pistols. Priča smo tudi ustanovitvi prvega nočnega kluba na svetu - Haciende in obilici črnega humorja, zabave, norih razmerij ter značajev, ki jim eno življenje ni dovolj. Dinamična režija in duhovit prikaz mlade zgodovine sta glavna atributa tega filma.

Komentarji

7.4. 2008 ob 11:34

ja men se zdi ful uredu

— mare

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.