Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

24 ur do smrti

24 Hours to Live
triler
Podnapisi
Na sporedu od: 30.11.2017, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2017
Jezik: angleščina
Scenarij: Zach Dean, Jim McClain, Ron Mita
Režija: Brian Smrz
Medtem ko nekdanji vojak Travis Conrad (Ethan Hawke) žaluje po smrti žene in sina, se nanj s ponudbo, ki je ne more zavrniti, obrne prijatelj iz vojaških vrst Jim Morrow (Paul Anderson), ki zdaj dela za skrivno vojaško organizacijo Red Mountain. Conrad postane plačani morilec, vendar se situacija zaplete, ko ga, ravno ko locira tarčo, ustreli in ubije enako izurjena agentka Interpola Lin Bisset (Xu Qin). Ko je že videti, da je vsega konec, se zbudi v operacijski dvorani, kjer njegovo telo s pomočjo visoko tehnološkega medicinskega postopka za 24 ur obudijo nazaj v življenje. Conrad ima zdaj ravno dovolj časa, da izvede nalogo …

Kaj bi storili, če bi se po smrti lahko za en dan vrnili v življenje?

Igralec, ki nam je sicer bolj znan po vlogah v (romantičnih) dramah (Pred zoro, 1995; Pred mrakom, 2004; Fantovska leta, 2014), čeprav smo ga že gledali tudi v trilerjih (Dan za trening, 2001), nas bo tokrat presenetil v vlogi plačanca Travisa Conrada, ki ga okoliščine pripeljejo do tega, da ima za izvršitev svoje naloge le en sam dan časa. Skozi napetih zadnjih štiriindvajset ur, kolikor mu jih je zaradi nenavadnega medicinskega eksperimenta še ostalo, ga vodi maščevanje smrti žene in sina.

Plačanca Travisa Conrada (Ethan Hawke), okoliščine pripeljejo do tega, da ima za izvršitev naloge, ki mu jo naloži skrivnostna vojaška organizacija, le en sam dan časa. Skozi napetih zadnjih štiriindvajset ur, kolikor mu jih je zaradi nenavadnega medicinskega eksperimenta preostalo, ga vodi maščevanje smrti žene in sina. Se mu bo v tem kratkem času uspelo spopasti z izzivi in si priboriti vstopnico za življenje?

Čakajo nas osupljivi kaskaderski vložki, vratolomne dirke s hitrimi avtomobili, strelski obračuni in prizori, ki od igralcev zahtevajo neverjetno fizično spretnost …


ZANIMIVOSTI:

  • 24 ur do smrti je prvi film, ki ga je režiral Brian Smrz, ki je sicer bolj znan kot kaskader v filmskih uspešnicah Možje X: apokalipsa, Iron Man 3, Vzpon planeta opic in Umri pokončno 4.
  • Film so posneli v Južnoafriški republiki, največ v njenem glavnem mestu Cape Town, ki zaradi raznolikosti in ugodne vremenske klime postaja vedno bolj priljubljena lokacija za snemanje Hollywoodskih filmov.
  • Ethana Hawka smo na filmskih platnih prvič videli davnega leta 1989, ko je komaj osemnajstleten zaigral v danes kultnem filmu Društvo mrtvih pesnikov.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.