Kolosej
Film distribucije A.G. Market

100 deklet

komedija
Na sporedu od: 23.8.2001, Kolosej Ljubljana
Scenarij: Michael Davis
Režija: Michael Davis

100 DEKLET je najstniška seksi komedija o brucu Matthewu, ki v pokvarjenem dvigalu spozna dekle svojih sanj in se zaljubi 'na prvi pogled', čeprav je niti videl ni saj je bila noč, v dvigalu pa ni bilo elektrike. Po burni noči se Matthew zbudi sam in se takoj odpravi iskat misteriozno dekle o katerem ve le to, da stanuje v bližnjem dekliškem domu - 'deviški trdnjavi', kot mu pravijo lokalni fantje. Ona je ena izmed 100 DEKLET.

Zgodba

Film 100 Deklet je najstniška seksi komedija o Matthewu (Jonathan Tucker), študentu, ki najde dekle svojih sanj v dvigalu. Težava je edinole v tem, da je zaradi izpada električnega toka ni videl. Ko se Matthew po noči intimnega srečanja zbudi, je elektrika spet tu, dekle je pa izginilo. Zaljubil se je vanjo, čeprav je še ni videl. Edino, kar ve o tem skrivnostnem dekletu je, da je ena izmed stotih deklet v dekliškem internatu.

Naš romantični junak se poda na semester dolgo raziskavo dekliškega internata, da bi našel svojo resnično ljubezen med stotimi osumljenkami. Matthewu pri tem pomaga cimer Rod (James De Bello), ki cele dneve igra video igrice, gleda porno filme in ugotavlja, kako povečati svoj libido. Matthew in njegov pomočnik sestavita načrt, kako se infiltrirati v dekliški internat, dom 100 deklet in njegove resnične ljubezni.

Matthew se sooči s petimi glavnimi osumljenkami: Wendy, sosedovo dekle, spolno izkušeno Patsy, popolno lepotico Cynthio, tekmovalno možačo Arlene in Doro, preprosto punco, ki misli, da odbija nasprotni spol.

Matthewo iskanje vodi v brezplodna prijateljstva z dekleti in naznači konec njegovega 'romantičnega nazadovanja'. Vsako dekle predstavlja drugo stran ženskosti in vseh pet osumljenk se do konca zgodbe spremeni, tako kot se spremeni Matthewjevo dojemanje deklet. Matthew tako spozna razlike in presenetljive podobnosti med pripadnicami nasprotnega spola in mu pomaga videti, kar je imel ves čas pred nosom.

Scenarij za 100 deklet je napisal Michael Davis, ki je film tudi režiral. Producenti filma so Ehud Bleiberg, Terence Michael, Yitzhak Ginsberg in Richard Finney.

O produkciji

100 deklet prihaja iz prvih bojnih vrst vojne med spoloma, ki poteka v študentskih domovih.

Film je histeričen a prisrčen pogled na razlike med fanti in dekleti, med samimi fanti in med samimi dekleti. Scenarist in režiser Michael Davis želi pokazati na smešne a resnične osebnostne značilnosti moških in žensk in način komunikacije med njimi. Davisa naj bi za ta film navdihnila ljubezen do žensk. "Rad imam njihove globoke poglede, njihove dolge lase, ki te med poljubom pokrijejo kot zavesa. Obožujem njihovo mehko kožo in celo grobost njihovih obritih podpazduh." Davis poskuša to svojo ljubezen izraziti s tem, da jih v filmu upodobi kar sto, česar se ni lotilo prav veliko režiserjev.

Davidov celovečerni prvenec Eight Days a Week (Osem dni v tednu), v katerem igra glavno vlogo Keri Russell (iz teve serije Felicity), je dobil nagrado za najboljši film na filmskem festivalu v Park Cityju. Tam je bil njegov talent prvič deležen hvale kritikov, kot je Rober Ebert (Daily Variety) in pritegnil pozornost producentov 100 deklet.

Producent Ehud Bleiberg pravi: "Ko sem prvič videl Eight Days a Week, sem Yitzaku rekel, da že imamo zmagovalca. Scenarij je bil krasen, zgodba o Pepelki in zdelo se mi je, da bo všečen občinstvu po celem svetu.

O izbiranju igralcev

Davis in produkcijska ekipa so ustvarili skupino ekstremnih likov, oblikovanih po Davisovih življenjskih izkušnjah.

Ko so Davisa vprašali, ali se identificira s katerim izmed likov, je rekel: "Marsikateri lik je drobec mene. Nekaj Mattovega dialoga vsebuje moje besede in čustva. Celo Rod je del moje temne strani in njegove misli in nazori se mi zdijo nekaj, ob čemer se je potrebno ustaviti."

Poiskati dobro igralsko zasedbo je najpomembnejši del ustvarjanja filma, kajti 90 % režije so igralci. Režiser se moti, če misli, da bo lahko kaj potegnil iz igralca, ki ni primeren za vlogo. Igralci dajo režiserju vse. V dar. In zato so imeli precej dela, da so izbrali 100 deklet in nekaj fantov.

Prva je bila izbrana pri vseh priljubljena Larisa Oleynik. Srca gledalcev je najprej osvojila v Disneyjevem hitu Ten Things I hate About You in kot igralka v humoristični seriji Tretji kamen od sonca ima ogromno oboževalcev.

Michael pravi: "Presenečeni smo bili, koliko strani na internetu je posvečenih Larisi. Je take vrste punca, ki jo z veseljem predstaviš staršem, in povrhu še zelo lepa. Ko smo videli, koliko oboževalcev ima, smo vedeli, da bo prava Wendy, sosedova punca."

O Wendyjini neomadeževani podobi Oleynikova pravi: "Na začetku se zdi popolna, a se izkaže, da je njen značaj precej zapleten. Človek misli, da ima vse po predalčkih, a ima tudi ona svoje težave."

Da bi dopolnil skupino edinstvenih žensk, je Davis poiskal Katherine Heigl, da bi igrala trdo, a seksi divjakinjo, Emmanuele Chriqui, da je upodobila nerazumljeno študentko umetnostne akademije, Patsy, neverjetno igralko Marisso Ribisi za pametno punco in Jaime Pressly, ki jo ima kamera prav tako rada kot moški, ki je odigrala Cynthio, boginjo.

Vsi so bili navdušeni nad naslovom sto deklet. Ginsberg pravi: Izbira igralk je izredno dobra, dekleta niso le lepa in mlada, temveč tudi nadarjena. Emmanuelle Chriqui je navdušila samega Stevena Spielberga.

Ko je iskal igralca, ki bi upodobil Matthewa, se je spomnil Jonathana Tuckerja, ki je ob De Niru blestel v filmu 'Sleepers'. Ko je videl še njegove novejše filme, si je rekel: To je moj novi najljubši igralec.

Tucker režiserju spoštovanje vrača: "Michael Davis je tak tip človeka, ki bi ga najraje vsako jutro objel. Vedno je bil pripravljen in točno se je videlo, da ve, kaj dela.

V dopolnitev Tuckerju so izbrali Jamesa DeBella, ki igra Roda, ascocialnega Matthewjevega cimra. Davis pravi: "Rod in Matthew tvorita moškega kot celoto. Naš junak je prisrčen, optimističen in se skoraj boji žensk, Rod pa mačo, grunge verzija Barneyja Rubbla, ki v ženskah išče samo slabe strani.

Davis pravi: "Jaz sem bolj tako kot Matt, romantik. Sem nekoliko nedolžen, precej brihten, a nisem nikoli dobil želenega dekleta. To zdaj kompenziram s filmi."

O fantih in puncah

Davis pravi: "Moški se mi v primerjavi z ženskami zdijo pravi klovni. Samo poglejte. Samo poglejte recimo moške spolne organe. Videti so, kot bi bogu pri komolcu ostalo nekaj kože, pa jo je moškemu vrgel med noge."

100 deklet je komedija o moški odvisnosti od ženske. Moški so odvisni od žensk vseh vrst, kot se lepo vidi v filmu, ko Matthew najde kaj privlačnega na prav vsakem dekletu, od za crknit lepe Cynthie do Dore, pametne punce, ki je vsak petek zvečer doma. Davis pravi: "Ženske nas privlačijo s svojo poštenostjo, razumevanjem in čustvi, moški pa vključijo anti-intimno varovalno polje, ki ga napaja sarkazem, humor in odpor."

O seksu

Ljubezen je v filmih prikazana kot magični trenutek, ko se srečata dva svetova v popolni harmoniji. Takih primerov je nešteto in Davis je tega rahlo sit.

Večina filmov je nerealnih in nespecifičnih. Ta film pa o seksu govori zelo odkrito in neposredno. Ko se Matthew ljubi z dekletom, ne zdrsne med njene noge kot vroč nož skozi maslo... raje se zasmeje, ko telesi 'zaprdita', ko se med njiju ujame zrak.

O svoji prvi ljubezenski sceni Emmanuelle Chriyui pravi: "Michael Davis je tako smešen. Vse položaje ima narisane. Najprej je bilo precej čudno, a je znal ustvariti sproščeno vzdušje. Pokazal nam je, da gre v bistvu za neke vrste ples."

Na prvi pogled se 100 deklet morda zdi kot film o izkoriščanju brez namena. Davis hoče pokazati, da si lahko 'seksualno' pošten, brez da izkoriščaš. "O seksu se bo govorilo odkrito in neposredno, a prizori bodo posneti umetniško in ne bodo pokazali vsega."

Finney pravi, da je Davis neverjetno odkrit glede izsekov svojega življenja, ki jih prikaže v filmih. Michael Davis je bil deček v Eight Days A Week ki se je spravil nad lubenico. Piše o situacijah, o katerih marsikdo razmišlja ali jih celo izvaja, pa tega ne bi za nič na svetu priznal.

O izgledu filma

Michael Davis je k sodelovanju povabil svojega starega prijatelja in direktorja fotografije Jamesa Spencerja. Da bi ujeli duha tradicionalnega starega koledža, so za kraj snemanja izbrali klasično stavbo v centru Los Angelesa, prekrito z bršljanom.

Vedeli so, da bo treba uporabiti nekaj posebnih snemalnih tehnik, da bi zajeli bistvo Matthewjeve naloge. Polovica podob, ki jih vidijo gledalci, se odvija v Matthewjevih mislih.

Davis pravi: "Tudi izgled filma je izredno pomemben. Filmski jezik je izredno fleksibilen, a ga večina nikoli ne izrabi. V življenju se nam pred očmi vedno vrtita dva filma. Fizični svet, ki ga vidimo in psihološki svet v naših možganih. Istočasno vidimo dve podobi. ko nam kdo pripoveduje zgodbo, vidimo prijatelja, ki nam pripoveduje in istočasno si v glavi predstavljamo njegovo zgodbo. Želim delati filme, ki zajemajo to dvojnost. Nočem delati strašno psiholoških filmov, rad pa prikazujem zanimive in dostikrat smešne stvari, ki se dogajajo v junakovi glavi."

"Moj najljubši odraz te dvojnosti je srečanje med Matthewom in Doro, pametno punco, ki je samo navidezno introvertirana. Za trenutek občinstvo vidi Matthewa v zaščitnem kombinezonu pred nevarnimi snovmi. Kaj to pove o Dori: "Ljudje se ti umikajo, ker mislijo, da je tvoje stanje nalezljivo. Podoba Matthewa, ki gre mimo dekleta v kombinezonu je nadrealistična in smešna, a tudi žalostna, ker se nekateri res tako obnašajo do soljudi. Ta kratka podoba pove precej.

Kot večina komedij je posnet s širokokotnim objektivom in prikazuje podrobnosti (barvo, opremo), ki v precej povejo o likih

Davis pravi: " Soba vsakega lika je podsvet in odsev njihovega značaja. Predstavljajte si ekstrem dveh barv: dekle, ki ljubi škrlatno nosi škrlatna oblačila, lak za nohte, stene ima škrlatne; potem si predstavljajte še sobo brez barv. Lahkoživka z umetnostne akademije nosi samo črna oblačila in stene v njeni sobi so črno-bele."

Davis in njegova ekipa so se posebej posvetili podrobnostim, da bi bil film gledalcem vizualno čimbolj všeč, kar ni bila prav težka naloga, če upoštevamo lepoto in nadarjenost 100 deklet.

O igralski zasedbi

Jonathan Tucker (Matthew) se je prvič pojavil v komediji 'Two If By Sea' s Sandro Bullock. Ime si je ustvaril v Levinsonovi drami 'Sleepers', kjer je odigral enega od štirih dečkov, ki si uničijo življenje.

Tucker študira kitajščino in latinščino, matematiko in se med snemanji pridno uči. Odrasel je v Bostonu, kjer je bil pri šestih letih solist bostonskega baleta. Odplesal je glavne vloge v 'The Ice Maiden', 'The Nutcracker' (Hrestač) in 'Punchinello'. Nedavno je s Kirsten Dunst in Sophio Coppola posnel 'The Virgin Sucides'.

Larisa Oleynik (Wendy) igra v uspešnici televizijske hiše NBC 'Tretji kamen od sonca', kjer igra Tommyjevo punco Alisso. Prej je bila zvezda v 'The Secret World of Alex Mack'. Nedavno je igrala v filmskem hitu 'Ten Things I Hate About You'.

Larisa, ki je dopolnila osemnajst let, je dobila svojo prvo večjo igralsko in pevsko vlogo pri osmih letih, ko se je pojavila v muziklu 'Les Miserables' (Nesrečniki). L. 1993, ko je bila stara 12 let, je dobila vlogo Alex Mack, kjer so jo izbrali med 500 konkurentkami. Lariso bomo kmalu videli v celovečernem filmu 'A Time For Dancing'.

Jamie Pressly (Cynthia). Njen prvi celovečerni film je, v katerem je odigrala glavno vlogo je bil 'Poison Ivy 3'. Od takrat je igrala v več filmih, med njimi v 'Nobody's Children', 'Can't Hardly Wait' in nedavno v glavni vlogi poleg Jean-Claudea Van Dammea v filmu 'Inferno'. Videli smo jo tudi v filmu 'Best Actress' in v humoristični seriji 'Jack and Jill'.

Jamie, ki je začela igrati pri osemnajstih letih, je igrala tudi v seriji 'Push', in sicer zmagovalno gimnastičarko. Presslyjeva je 11 let trenirala gimnastiko, profesionalna plesalka je že celih 18 let. Od 14. leta je delala tudi kot fotomodel. Videli jo bomo še v filmih 'The Adventures of Joe Dirt' ob Davidu Spadeu, s Stevenom Seagalom v filmu 'Ticker' in v komediji 'Tomcats'.

Emanuelle Chrqui (Patty) je v Združene države prišla nedavno, in sicer iz Kanade. Ob Edwardu Furlongu je igrala v 'Detroit Rock City'. Nedavno se je pojavila v Paramountovem hitu Snow Day, s Chevyjem Chaseom in Chrisom Elliotom v glavnih vlogah.

Rodila se je v Montrealu, francosko-maroškim staršem in igra že od svojega sedmega leta. Začela je z vlogo v kanadskem televizijskem šovu 'The Write Stuff'. Trenutno igra v seriji 'Manchester Prep' za Fox TV.

Marissa Ribisi (Dora) trenutno igra v 'Grown Ups' . Preteklo sezono se je pojavljala v 'Felicity' in v 'Tracey Takes On...' Priznanje kritikov je požela za svoj celovečerni film 'Some Girl', ki ga je napisala in igrala v njem ob Juliette Lewis, Michaelu Rappaportu in Giovanniju Ribisiju, svojemu bratu dvojčku.

Marisi je veliki preboj uspel pri šestnajstih letih, ko je dobila vlogo v Linklaterjevi klasiki 'Dazed and Confused' (Zadeti in zmedeni). Nadaljevala je kot Petrovo dekle v 'The Brady Bunch Movie'. Nedavno je igrala v 'True Crime', ki ga je režiral Clint Eastwood in v filmu 'Pleasantville'. Njen naslednji film bo 'Kat and Allison'.

Katherine Heigl (Arlene) je glavna vesoljčica v televizijski seriji 'Roswell'. Igrala je v osmih celovečernih filmih, med drugim v 'My Father The Hero'ob Gerardu Depardieuju in v filmu 'The Bride of Chucky'. Pred tem je ob Petru Fondi igrala v televizijskem filmu 'The Tempest' (Vihar). Odrasla je v Connecticutu in že pri devetih letih pozirala. Pri 12 letih je posnela prvi celovečerni film 'That Night' ob Juliette Lewis. To je vodilo k njeni vlogi v Soderberghovi drami 'King of the Hill'.

James De Bello (Rod) je pravkar zaključil z delom na 'Crime and Punishment on Suburbia', ki temelji na romanu Dostojevskega. James je igral tudi v 'Detroit Rock City' ob Edvardu Furlongu in Emmanuelle Chrqui.

Rojen je Connecticatu, pri 16 se je preselil v Los Angeles. Kmalu po tem je dobil svojo prvo vlogo. Igral je v neodvisnih filmih 'The Party', 'Dark Dreams' in 'Red Herring'. Pojavil se je tudi v NBC-jevi miniseriji 'The Sixties'.

Ivana Božilović (Rene) je rojena v Jugoslaviji in odraščala v Chicagu. Pred petimi leti se je preselila v Los Angeles in se predala igralski in manekenski karieri. Kot manekenka je že nastopala v številnih reklamah za vodilne svetovne multinacionalke, med drugim pa tudi v rklami za American Express, ki jo je izdelal Jerry Seinfeld. Nastopala je tudi v številnih šovih, kot 'The Tonight Show', 'The X Show', ter v številnih nanizankah in nadaljevankah, med drugim tud v 'Wind On Water'.

V prostem času se ukvarja s surfanjem in kickboxingom.

Johnny Green (Crick) je igral v precej televizijskih oddajah: 'My So Called Life', '7th Heaven' in 'Touched by an Angel'.

Z Davisom je delal že v 'Eight Days A Week', kjer je igral fanta Keri Russell. Johnny je napisal scenarij za film 'White Boy' in v njem tudi igral. Pripravlja se na snemanje filma 'The Compton Chronicles'.

O ustvarjalcih filma

Michael Davis (režiser)

Bil je scenarist, režiser in producent filma 'Eight Days a Week' s Keri Russell (Felicity) v glavni vlogi. Obiskoval je oblikovno šolo in tam izostril občutek za svetlobo, barvo in kompozicijo in se še bolj navdušil nad risanjem golih žensk, kar mu je prišlo precej prav pri snemanju filmov. Kasneje je diplomiral na U.S.C School of Cinema, kjer je dobil štipendijo za študij režije. Za diplomsko nalogo je posnel film 'Pinstripe and Strait jacket'.

Najel je pisarno za 100 $ na mesec in sicer v nevarni losangeleški četrti. Risal je filmske sekvence in bil vajenec večih odličnih režiserjev. Skiciral je sekvence za McTiernanovega 'Medicine Man' in Underwoodsov 'Tremors'.

Davis je režiral televizijske oddaje od 'The Amazing Live Sea Monkeys' do 'Cheers - Last Call', ki je bil na 91. mestu lestvice gledanosti vseh časov. Prva režija mu je bila ponujena, če bo zmogel nemogoče - napisati dva scenarija za celovečerna filma v šestih dneh. Davis ju je napisal v petih in tako dobil možnost za režijo celovečernega filma 'Beanstalk', moderno verzijo 'Jakca in fižolčka'.

Oborožen z življenjskimi prihranki in mnogo izkušnjami se je lotil filma 'Eight Days A Week', v katerega je vložil vse svoje moči in na katerem je celotna ekipa delala za kasnejše plačilo in z dovoljenji za snemanje, kupljenimi s čokolado in kavo. Črpal je iz lasnih najstniških izkušenj in posnel zgodbo o odraščanju v predmestju.

Producenta Ehud Bleiberg in Yitzhak Ginsberg, Dream Entertainment

Losangeleška produkcijska hiša, ki se ukvarja s produkcijo in distribucijo neodvisnih filmov, se strmo vzpenja. Ker ima vlogo producenta in distributerja, ji to omogoča razvijati in distribuirati močne in ustvarjalne projekte. Bleiberg in Ginsberg sta Dream Entertainment ustanovila leta 1993. Prej sta oba producirala priznane izraelske filme. Med njimi so 'King of Jerusalem' (torontski filmski festival, 1988), 'The Appointed' (Cannes 1990) in 'Tel Aviv Stories'.

Nedavno so zaključili 'More Dogs Than Bones, črno komedijo z Joejem Mantegno, Petrom Coyoteom, Mercedes Ruehl in Whoopi Goldberg v režiji Michaela Browninga.

V predprodukciji imajo film 'Finding Christmas', za katerega je scenarij napisal dvakratni dobitnik oskarja Horton Foote (To Kill a Mockingbird, Tender Mercies), pripravljajo pa družinsko komedijo z naslovom 'Capital Kids' in 'The Kinsey Report', resnično zgodbo o Alfredu Kinseyju, najbolj znanemu seksologu. Scenarij za ta film bo napisal Michael Davis, ki bo film tudi režiral s soproducenti Daleom Rosenblumom in Scottom Alexandrom & Larryjem Karazemskim (Ljudstvo proti Larryju Flintu).

Prva produkcija te produkcijske hiše v Ameriki je bila 'The Soft Kill', iz l. 1993, s Carrie-Ann Moss (Matrica), Michaelom Harrisom, Brianom Jamesom in Corbinom Bernsenom. Prodcirali so še sledeče filme: 'Spree', 'Baja' (Molly Ringwald, Lance Henriksen), 'Amnesia' (Alley Sheedy, Sally Kirkland, John Savage) in 'Lover Girl' (Tara Subkoff, Sandra Bernhard, Kristy Swanson, Loretta Devine), ki je bila v tekmovalnem programu na torontskem filmskem festivalu in AFI festivalu leta 1997.Leta 1998 so bili producenti filma 'The Pass (William Forsythe, James LeGros, Elizabeth Pena).

Komentarji

19.9. 2004 ob 13:59

film je ful hud pejte ga pogledat

— ina
16.1. 2006 ob 14:19

toti film je ful bedni! jo ne splača se vem ga ogledat! ful je bedni in DOLGOČASNI! sploh ga ni za hvalit!! POGLEJTE SI GA P.S.: ŽAL VAM BO ITE RAJE GLEJAT HARRY POTTER IN OGNJENI KEHIL KER JE BOL ZANIMII! čao pa fajn se mejte

— kr ena
5.7. 2007 ob 22:29

ta film je ful bedn. mene je spominju na ameriško pito in mi je bil RES KR NEKI

— 101 punca
9.11. 2007 ob 21:33

ta film je res kr neki. sploh nimam pojma koko je lohk pršu v kolosej k je tok bedn.Pa k ga gledaš se ti tok vleše da sam komi čakaš da bo konc...

— romina
3.7. 2008 ob 2:00

js sm gledala ta film pa mi je bil kr neki!! ne resno mi ni bil všeč sam zgodba je pa če tko pomislš kr zanimiva sam ful neresnična!

— bibi
3.7. 2009 ob 17:00

ta film je biu po tvju in je ful hud

— tomo
19.4. 2010 ob 3:24

punco peljal na prvi zmenek na ta film.. mam še vedno karto

— "What's The Story In Balamory?"

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.