Kolosej

Elektra nagrajuje

3. 2. 2005
Jeza lahko včasih koristi kot dodatna motivacija, spet drugič zamegli um in uniči vse okrog sebe ter naposled tudi človeka samega. Vas ne bomo motivirali z jezo, pač pa z vnovično obljubo nagrad!
Elektra (Jennifer Garner), neustrašna bojevnica, mora obračunati z negativci in tudi s svojo preteklostjo. Po njeni skorajšnji smrti jo v svet živih znova prikliče skrivnostni red bojevnikov in najetih morilcev. Ponovno jo usposobijo za boj in ji ukažejo, naj pokonča Marka (Goran Višnjić), ki mora plačati za grehe svojega dedka. Toda Elektra se spoprijatelji z njegovo najstniško hčerko in odkrije, da je bil Markov dedek prijatelj njenega mladostnega mentorja Sticka (Terence Stamp). A če želi rešiti Markovo življenje, se bo morala spopasti z nepredstavljivimi silami, med drugim z bojevnikom, čigar telesne poslikave lahko vstopajo v resnični svet, še bolj srhljiva pa je skrivnostna ženska, ki premore moč nadziranja grozljive bolezni. Oborožena z bodalom, izpiljenim znanjem borilnih veščin, zložljivim lokom in nenavadno sposobnostjo videnja poteka dogodkov, še preden se zgodijo, znano kot kimagure, je Elektra odločena za vsako ceno poiskati odgovore na številne skrivnosti.

Režiser Rob Bowman je v vizualnem smislu navdušil že s filmom Vladavina ognja, režiral pa je tudi številne dele Dosjejev X, kot tudi posamezne nadaljevanke Zvezdnih stez: Naslednja generacija, MacGyver, Obalna straža in mnoge druge. Lik Elektre je v zadovoljstvo vseh ljubiteljev istoimenskega stripa nekoliko oddaljil od podobe, ustvarjene v Daredevilu in se vrnil k izvirniku, predvsem kar se tiče njenega znanja borilnih veščin in tesnih usnjenih rdečih oblačil. Zaradi številnih zahtevnih akcijskih prizorov je bilo Jennifer Garner v veliko pomoč, da je tudi sicer ljubiteljica borilnih veščin, čas za snemanje filma si je vzela med dvema sezonama priljubljene serije Alias, nazadnje pa smo jo lahko videli v romantični komediji Od deklice do bejbe. Ljubitelji akcije, romantike in skrivnosti, pripravite se na zgodbo epskih razsežnosti!

Elektra je mešanica mišljenja zahodne kulture in borilnih veščin ter mistike vzhoda, saj se je režiser Rob Bowman zgledoval po filmih Prežeči tiger, skriti zmaj, Ubila bom Billa in Heroj. Elektra pa bo šele začetek številnih filmskih upodobitev superjunakov iz Marvelovih stripov, saj naj bi blagajne kinematografov letos napadli tudi Fantastic Four, Ghost Rider (kjer bo glavno vlogo prevzel Nicolas Cage) in Iron Man (za katerega se še vedno ogreva Tom Cruise). Jennifer Garner je bila v mladosti sicer strastna balerina, kasneje je premišljevala o študiju kemije, naposled pa je našla srečo v igralstvu.

Nagradna igra

Če odgovorite na vprašanje, v katerem filmu smo kombinacijo naslovne junakinje IN glavne igralke že videli, in nam odgovor pošljete do vključno 6. marca, se lahko žrebu priporočite za tri nagrade: nahrbtnik in t-shirt, t-shirt in zapestnico ter t-shirt.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.