Kolosej

Podpisovanje plošč Tu pa tam

25. 2. 2005
Ustvarjalci filma Tu pa tam in skupina Kocka vabijo na podpisovanje plošč v ljubljanski Kolosej - danes, 25.februarja, ob 18. uri!

Slovenski film 'Tu pa tam' režiserja Mitje Okorna je od premiernega prikazovanja v kino dvorane privabil že več kot 20 000 obiskovalcev, v tem tednu pa je na prodajne police prišla tudi glasba iz filma, med katerimi lahko najdete tudi skladbo 'Tu pa tam' hip-hoparjev Kocka.

Mitja Okorn je imel podobno velike težave, da je svoj celovečerni prvenec videl na kino platnih, kot jih imajo glavni štirje junaki v filmu 'Tu pa tam', da vrnejo izposojeni denar neizprosni kranjski mafiji. A uspelo mu je in tisti, ki so film že videli, so njegovega uspeha ravno tako veseli kot on sam, saj gre hkrati tudi za velik uspeh slovenske kinematografije. Že presežena številka 22 000 gledalcev pomeni, da se gledanost filma nezadržno približuje številki 25 000 gledalcev, za kar 'Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev' ustvarjalcem filma podeli nagrado 'Zlata rola' za doseženo nadpovprečno gledanost.

V petek, 25.2.2005 boste lahko pred trgovino M-CD Shop v ljubljanskem Koloseju od 18. ure dalje klepetali z ustvarjalci filma 'Tu pa tam', torej režiserjem filma Mitjo Okornom in glavnimi akterji, ki so poskrbeli za dobro zabavo. Tam bodo prisotni tudi fantje iz skupine Kocka, ki so s skladbo 'Tu pa tam' povsem zabrisali meje v glasbi, saj so združili hip-hop in popularni "turbo folk" v homogeno celoto, ob kateri nori mlado in staro.

Na plošči 'Tu pa tam' so v večini instrumentalne skladbe, ki veliko pripomorejo k še večji dinamičnosti privlačne vizualne podobe in so delo mladega ustvarjalca iz Srbije in Črne Gore sevdahBABY-ja. Posebno težo imajo tudi zanimivi filmski citati, še posebej tisti o pljunku, ki ga je Miha Mazzini označil za "antologijski prizor slovenskega filma" in ki vas bo nasmejal do solz, vsi "pljuvalci" pa se boste pošteno zamislili nad svojim početjem.