Kolosej

Oskarji v Mariboru

25. 2. 2005
Na dan, ko bodo podeljene najprestižnejše filmske nagrade, si boste lahko v mariborskem Koloseju ogledali 12 oskarjevskih kandidatov (med njimi tudi že zmagovalcev) ter prisostvovali slavnostni prireditvi s pričetkom ob 19.00 uri.
V ponedeljek, 28.februarja, na dan, ko bodo znani zmagovalci 77. podelitve oskarjev, boste v mariborskem Koloseju deležni delčka hollywoodskega blišča. Od 11. ure dopoldan pa do 10. ure zvečer bo na sporedu dvanajst glavnih oskarjevskih favoritov, vključno z Letalcem, ki ima kar 11 nominacij, ganljivo melodramo V deželi nije, ki je nominirana v sedmih kategorijah, domišljijsko pustolovščino Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov s šestimi nominacijami, glasbeno biografijo Ray s štirimi nominacijami, ter štirimi animiranimi kandidati, na čelu s Polarnim vlakom in v slovenščino sinzhroniziranimi Neverjetnimi.
Med 19. in 21. uro bo v avli kinocentra potekala posebna slovesnost, na kateri boste izvedeli vse o dobitnikih nagrad, ob tem pa boste lahko prisluhnili filmskim melodijam v izvedbi pihalnega orkestra KUD Pošta in občudovali plesalce plesne šole Rolly. Da bo vzdušje čimbolj praznično, bo poskrblela še brezplačna pogostitev, največ pozornosti pa bo seveda namenjeno dogajanju na desetih filmskih platnih, kjer boste lahko iz prve roke preverili okus ameriške filmske akademije.