Kolosej

Hitch - še nekaj ogrevanja

23. 2. 2005
Pred dokončnim prihodom v kino vas v tem tednu vabimo, da poskusite Hitcheve osvajalske recepte, skrite v filmu Hitch: zdravilo za sodobnega moškega.
V tem tednu (od 24. februarja do vključno 1. marca) si boste film lahko ogledali v ljubljanskem Koloseju, kjer bo na sporedu vsak dan ob 21.55!

Ljubezen v ljudeh velikokrat povzroči povsem nepričakovane odzive, na žalost tudi negativne, ko se ob srečanju z občudovano osebo naredi cmok v grlu in praznina v glavi, še huje pa je, če trema povzroči težave v motoriki, čemur lahko sledi prav spektakularen padec tik pred noge ljubljene osebe. Morda so pri tem še nekoliko na slabšem moški, kajti večinoma se prav od njih pričakuje, da storijo prvi korak. Zavoljo ponosa pa moški, v nasprotju z nežnim spolom, neradi sprašujejo za nasvet druge, izkušenejše. Tu priskoči na pomoč Will Smith alias Hitch, ki natančno ve, kako zapeljati sanjsko žensko, a kot se izkaže, je prav kovačeva kobila tudi v tem primeru bosa.

Osem od desetih žensk verjame, da jim prvi poljub lahko pove vse, kar morajo vedeti o moškem. Vsa čarovnija se torej skriva v prvem vtisu, je prepričan Alex "Hitch" Hitches (Will Smith), profesionalni doktor zmenkov, ki je s svojimi nasveti pomagal neštetim moškim pri osvojitvi njihovih izvoljenk. Hitch se drži predvsem dveh pravil: želi ostati anonimen in vedno pomaga zgolj moškim, ki spoštujejo ženske, a zaradi pomanjkanja samozavesti odpovejo v ključnih trenutkih.

Za prav poseben izziv poskrbi neodločni računovodja Albert (Kevin James, zvezdnik nanizanke Domače kraljestvo), ki se je zagledal v lepo in premožno estradnico Allegro (Amber Valletta, ki se nam je že predstavila v filmih Helenca na preizkušnji in Stara, spelji se!), prav na tem primeru pa želi Hitch dokazati, da je vsak moški zmožen osvojiti katerokoli žensko, če le uporabi pravi pristop. A stvari se zapletejo, ko Hitch spozna zapeljivo Saro (Eva Mendes, ki je v Bitki s časom mešala glavo Denzelu Washingtonu), opravljivo novinarko, ki Allegri sledi na vsakem koraku in za katero bi bilo razkritje identitete "doktorja zmenkov" največji dosežek kariere. Med njima kljub vsemu hitro preskoči iskra ljubezni, toda Hitch kmalu ugotovi, da se njegove teorije zapeljevanja v praksi ne odvijajo vedno tako, kot bi si želel, kajti ljubezen vselej omehča še tako trda kolena.

Zdi se, da je Will Smith resnično rojen pod srečno zvezdo, saj so vsi njegovi projekti obsojeni na uspeh, celo tisti, ki se mu ne posrečijo. Tako se je moral pred kratkim odpovedati gradnji hotela v rojstni Philadelphiji, a za parcelo iztržil trikrat več denarja, kot ga je prvotno vložil. Na žalost pa se je znašel v nemilosti igralca Iana McKellena (Gandalf iz Gospodarja prstanov), glasnega zagovornika pravic gejev, ki mu je zameril homofobno izjavo ne nekem snemanju, kjer naj bi Will zavrnil poljub s soigralcem z utemeljitvijo, da bi se s tem priskutil oboževalcem.