Kolosej

Tu pa tam blizu zlati roli

18. 2. 2005
Po dolgem času se slovenskemu filmu spet nasmiha zlata rola, nagrada za doseženih 25.000 gledalcev v kinodvoranah v Sloveniji.
Od 26. januarja, ko je Tu pa tam v vsej svoji veličini in povečavi na filmski trak prišel v kino, si ga je v Sloveniji ogledalo že 20.135 ljudi. Ta številka pa samo še narašča, kar pomeni, da se Tu pa tam bliža ZLATI ROLI.

Najbolj zanimivo je, da so si film na ljubljanski in kranjski premieri, ki sta bili najbolj odmevni, ogledali celo lokalni kranjsterdamski dilerji, ki so na glas komentirali film v kino dvorani: "Ej stari, sam js pa res tu dilam… poglej, ravno na tem placu pred šolo." Gre torej še za en dokaz več, da je film vzet iz resničnega in vsakdanjega življenja mladostnikov in da je Kranjsterdam lahko prispodoba za vsa mesta v Sloveniji.

Črna komedija je očitno še posebno močan vtis naredila na nekatere posameznike, saj so le-ti prišli na premiere kar z vagicami za vaganje trave in so želeli imeti na njej podpise glavnih krivcev za nastanek filma. Režiser in igralci, ki jih drugače lahko zasledite na vseh premierah po Sloveniji, so seveda njihovi nenavadni prošnji takoj ugodili z nasmeškom na ustih ter jih povabili k nakupu opojnih substanc na uradni strani filma.