Kolosej

Kocka tu, pa Kocka tam

11. 1. 2005
Kocka tu pa Kocka tam... Kocka TU PA TAM... iz Kranjske gore v Kranjsterdam! Skupina KOCKA je posnela single z naslovom Tu pa tam, ki govori o Kranjsterdamu (Kranj).
Stvar sploh ni tako zapletena kot se zdi. Skupina KOCKA je posnela single z naslovom Tu pa tam, ki govori o Kranjsterdamu (Kranj). Gre za prvi single iz soundtracka za celovečerni film Tu pa tam, ki končno prihaja v kinodvorane po vsej Sloveniji; komad z istim naslovom pa na radijske postaje. Za nameček so Kocka v slabih 6-ih urah posneli še videospot, ki bo vseboval tudi izseke iz filma Mitje Okorna. Spot je bil posnet prav tako kot film- "no budget". Čeprav so bili Kockarji do zdaj znani po visokoproračunskih videospotih, ki so se vrteli povsod po Sloveniji (spot Hip Hop se je pred nedavnim prebil tudi na MTV-jevo lestvico), pa so tokrat pokazali, da se tudi z nič denarja da posneti dober in zanimiv spot, ki bo nedvomno pritegnil gledalce. Kako jih tudi ne bi, saj je bil sponzor lokacije in rekvizitov Dino burek.

Peternelly se je tokrat prelevil v pravega Željka Joksimovića in sploh ni dvoma, da ne bo po izzidu spota dobil kakšno mikavno ponudbo iz Pink tv. Gre namreč za prvi "čefurski" hip hop izdelek v Sloveniji, ki popolnoma sovpada s filmom Tu pa tam, saj je ta po dolgem in počez prežet z balkanskim melosom.

Soundtrack za film bo izšel v začetku februarja, večino glasbe zanj pa je naredil mlad glasbeni ustvarjalec iz Srbije SevdahBABY. V njegovi glasbi je čutiti priokus Lepe Brene in sodobnih ritmov. Komad Metchka pa je prispeval Dagi s svojo skupino Topp Gun, vokal pa Vlado Mihajlovič iz Srečne Mladine.

Film Tu pa tam prihaja v kino že ta mesec: v Ljubljano 26. januarja, v Maribor 27. januarja, 3. februarja pa se film vrača v Kranj, kjer bo na filmski predstavi nastopil tudi kranjskogorski hip hop šesterec! Pred tem ga boste lahko videli 21. in 22. januarja na festivalu Droga ni moda v Celju.

Videospot si lahko ogledate v torek, 11. januarja, na E+, v sredo, 12. januarja, ob 20. uri na TV Celje v oddaji MUSICinfo in v četrtek, 13. januarja, na RTV Slovenija v oddaji Štafeta mladosti.