Kolosej

Telesni čuvaj

28. 9. 2004
Prihajata Dakota in Denzel, skupaj pa bosta uprizorila ognjeno akcijo z naslovom Telesni čuvaj. Pred ogledom (ali po njem) pa sodelujte še v nagradni igri.
Resnična zgodba, ki je bila podlaga za tokratno vrhunsko akcijsko dramo Telesni čuvaj, je bila z istim naslovom prenesena na veliko platno že sredi osemdesetih let. Takrat je, kot zanimivost, režiserski stolček že skoraj dobil Tony Scott, režiser tokratne verzije, a se je studio premislil, saj ni do takrat posnel še nobenega hita. Danes se lahko mlajši brat slovitega Ridleya pohvali z naslovi kot so Top Gun, Dnevi grmenja, Prava stvar, Škrlatna plima in Državni sovražnik, ob bok navedenim uspešnicam pa lahko zlahka uvrstimo tudi Telesnega čuvaja.

V enem izmed prizorov v filmu se moški spravi nad voznika ugrabiteljevega avta. Roke mu prilepi na volan, mu pokaže nož in avtomobilski vžigalnik za prižigo cigaret ter z globokim umirjenim glasom prišepne: "S prvim ti bom odrezal prst, z drugim pa ustavil krvavitev…"

Približno takšen je svet, kot ga pozna brezkompromisni John Creasy (Denzel Washington), nekdanji vladni mož, ki se je moral zaradi težav s pitjem umakniti iz vrst CIA agentov. Nanj se čez čas spomni kolega Rayburn (Christopher Walken), ki skuša po sestanku z odvetnikom Jordanom Kalfusom (Mickey Rourke) Johnu priskrbeti primerno delo. Creasy naj bi namreč mehiškemu industrialistu Samuelu Ramosu (Marc Anthony) in njegovi ameriški ženi Lisi (Radha Mitchell) čuval hčerkico Pito (Dakota Fanning), saj je v Mexico Cityu ugrabitev otrok zavoljo odkupnine nadvse pogosta. Prekvalificirani Creasy tako prvič postane telesni stražar, ki svoje profesionalnosti ne ogrozi niti s tem, da bi se s prikupno deklico zbližal tudi prijateljsko. A usoda ima z našim junakom nadvse premetene načrte…

Nagradna igra

Potovalna torba in kozarček ter kapa in kozarček sta tokratni nagradi, ki ju bo kot vedno podelil žreb. Nagradno vprašanje se glasi: kako je naslov režijskemu prvencu Denzela Washingtona, ki v Telesnem čuvaju igra glavno vlogo? Vaše odgovore pričakujemo do vključno 24. oktobra.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.