Kolosej

Bournova premoč in nagrada!

23. 9. 2004
Danes na redni spored vseh naših kinocentrov in tudi kina Komune prihaja Bournova premoč, težko pričakovano nadaljevanje vohunskega trilerja Kdo je Bourne?. Potegujete se lahko tudi za nagrado.

V filmu Kdo je Bourne? sta glavni junak Jason Bourne in njegova prijateljica Marie dokončno ubežala agentom Cie, ki so želeli Jasona, kot enega izmed boljših operativcev razvpite akcije Stopnica, nevtralizirati. Dokončno? Nič ne bi moglo biti dlje od resnice.

Zdaj se preteklost vrača.

Bourne in Marie sta uspela živeti neopazno, nevpadljivo, izven vsakega sistema. Selila sta se iz kraja v kraj, da bi bila neprestano korak pred morebitno grožnjo, ki jo Jason Bourne, stalno pod vtisom raztrganih in nerazložljivih nočnih mor, vidi v pogledu vsakega neznanca, v vsakem telefonskem klicu, ki se konča z "Oprostite, napačna številka."

Ko se v zaspani indijski vasici, kjer sta si spet za nekaj časa ustvarila dom, pojavi neznani agent, jima ne preostane drugega, kot da zbežita. Žal jima ne uspe. Bourne se mora posloviti od mrtve Marie.

Prišel je čas, da izpolni obljubo. Nekdanjim nadrejenim je obljubil, da jih bo našel in obračunal z njimi, če ju ne pustijo na miru. Morali bi ga poslušati.

Od načrtovane trilogije, posnete po romanih Roberta Ludluma, je po filmih Kdo je Bourne? in Bournova premoč tako ostal samo še zadnji de. Sicer pri nobenem izmed treh filmov ne gre za zelo natančno priredbo Ludlumovih napetih trilerjev, saj so knjige postavljene v čas hladne vojne, filmi pa seveda v svet po padcu berlinskega zidu. Knjižna izdaja Bournove premoči je leta 1986 preživela petindvajset tednov na lestvici best-sellerjev New York Timesa, od tega kar osem tednov na prvem mestu.

Nagradna igra

Za vse, ki radi potujete (tudi če niste na begu), bo zelo prav prišla tokratna nagrada - praktična toaletna torbica. Poklonili jo bomo prek žreba, in sicer nekomu od tistih, ki veste, kako je naslov tretjemu delu knjižne trilogije Roberta Ludluma o agentu Jasonu Bournu - torej tistega dela, po katerem ŠE ni bil posnet film. Odgovore pošljite najkasneje do 24. oktobra.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.