Kolosej

Mjav? Je kdo rekel nagrade?

20. 8. 2004
Jesen bo očitno obrodila bogate sadove za tiste, ki radi sodelujete v naših nagradnih igrah. Prekrasne modne dodatke prinaša namreč tudi Catwoman.

Po poletnem hitu Spider-Man 2, prihaja na naša velika platna še ena junakinja z nadnaravnimi sposobnostmi, ki je luč sveta ugledala v stripu. Za razliko od Spider-Mana, se je Catwoman v kinodvorane prvič prebila ob Batmanu, sedaj pa je končno dobila samostojen film. Potem, ko naj bi glavno vlogo v filmu zaradi slabih spominov na (pre)tesen kostum iz filma Batman se vrača, zavrnila Michelle Pfeiffer, je v tesne usnjene cunjice smuknila Halle Berry. Slednja v vitrini svojih nagrad premore tudi oskarja za igro v filmu Bal smrti, v Catwoman pa še enkrat več dokazuje, da je tudi izredno dobra "mačka".

Patience Philips (Halle Berry) je plaha umetnica, ki se v vsakem trenutku svojega življenja opravičuje, četudi ne stori nič narobe. Oblikuje oglase za veliko kozmetično podjetje, ki naj bi v kratkem pripeljalo na trg revolucionarno kremo proti staranju. Toda Patience nehote odkrije, da je s kremo povezana nevarna skrivnost, to pa jo tudi skoraj stane življenja.

Skoraj, kajti skrivnostna mačka, bolj mrtvi kot živi Patience, da novih (nadnaravnih) moči. Patience kmalu prične čutiti, da se je spremenila, saj je bolj odločna in spretna, vračajo pa se ji tudi spomini. Odloči se, da bo kot Catwoman raziskala, kdo stoji za njeno smrtjo, v poštev pa prideta predvsem lastnik kozmetičnega podjetja (Lambert Wilson, ki smo ga v vlogi Merovinga videli v 2. in 3. delu Matrice), ter njegova žena Laurel (Sharon Stone, ki še vedno vzbuja Prvinski nagon). Slednja s stalno uporabo nove kreme ohranja večno mladost, toda hkrati preparat kaže zastrašujoče učinke ne njenem telesu in osebnosti. Catwoman se tako stalno giblje po tankem robu med slabim in dobrim, za petami pa ji je tudi detektiv Tom Lone (Benjamin Brat), ki se je sicer zaljubil v Patience, seveda pa ne pozna njene druge identitete.

Lahko se torej pripravite na osupljivo akcijo, ženski del občinstva pa čaka spoznanje, da se lepota ne skriva v novem kozmetičnem preparatu, temveč je prava lepota v prepoznavanju in priznavanju lastne osebnosti.

Na premieri filma je Halle Berry izrazila tudi osebno neodobravanje, nad sodobnim trendom vedno bolj agresivnih lepotnih posegov, s katerimi želijo (pre)številne ženske doseči hitro minljivi ideal. Sharon Stone je kljub zanikanju, da naj bi se pred kratkim podvrgla lepotni kirurgiji, diplomatsko dodala, da mora človek storiti tisto, kar ga napravi srečnejšega. Za film so uporabili kar 43 treniranih mačk, eno od njih pa je Halle po končanem snemanju tudi posvojila. Da pa s Halle ne gre češenj zobati, pove podatek, da je za učenje spretnega rokovanja z bičem potrebovala zgolj uro in pol časa.

Nagradna igra

Catwoman ima dolgo zgodovino. Prvič se je v stripu pojavila že leta 1940, in sicer v Batmanu #1. Zanima nas, kakšno ime je takrat še imela. Odgovore pričakujemo do vključno 19. septembra. Žreb bo določil nove imetnike čepic, moških in ženskih t-shirtov, obeskov za ključe, pilic, svinčnikov, trakov za zapestje in zvezkov. Vse z njenim podpisom, mijav, Catwoman,

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.