Kolosej

Dekleta zgoraj in nagrade

5. 7. 2004
Minili sta dobri dve leti, odkar so v naših kinodvoranah prvič gostovala Dekleta zgoraj (brez) in (nam) takrat odkrivala skrivnosti ženskega orgazma, sedaj pa se simpatične in radožive nemške mladenke spet vračajo, seveda z novimi ljubezenskimi dilemami, kot tudi s težavami ob prvih korakih v svet odraslih. Dekleta zgoraj (brez) 2 vas čakajo tudi z nagradami!
Prijateljice Inken (Diana Amft), Lucy (Jasmin Gerat) in Lena (Karoline Herfurth) nujno potrebujejo novo stanovanje. Inken ima doma težave z očetovo novo prijateljico, ki kar v njeni sobi prireja ezoterične seminarje o reinkarnaciji. Lucyjina mama je uspešna pisateljica, toda moto njene največje uspešnice Ko male punčke odrastejo ne sovpada z dejstvom, da njena hčerka še vedno živi doma, zato Lucy počasi prične presedati mamino stalno nerganje. V nasprotju s prijateljicama ima Lena že lastno streho nad glavo, toda vse bolj ji gre na živce prijatelj Lukas (Florian David), ki čaka navdih za pisanje novih pesmi kar v njunem stanovanju, pri tem "opravilu" pa je seveda sila nadležen.

A dekleta kmalu ugotovijo, da s svojimi skromnimi prihranki ne bodo tako zlahka našla primernega stanovanja, zato se Lucy odloči očarati Sebastiana (Sebastian Ströbel), sina bogatega nepremičninskega posrednika. Hkrati pa imajo prijateljice tudi težave s sostanovalko Inkinega starega prijatelja Flina (Max Riemelt), pri katerem so dekleta našla začasno zatočišče. Odrezava Francozinja Beatrix namreč ni niti najmanj navdušena nad dodatno konkurenco, še bolj pa jo jezi dolga jutranja vrsta pred straniščem, zato nemalokrat glasno in jasno (in prav nič vljudno) izrazi svoje mnenje o novih sostanovalkah, seveda vedno zgolj v francoščini. Ta vzvišenost gre še najbolj v nos Inken, ki hitro skuje načrt, po katerem bo Beatrix vrnila milo za drago. A to je šele začetek vseh ljubezenskih in stanovanjskih preglavic!

Morda pa nam bodo dekleta pripravila še kakšno pikantno spoznanje, kot je bilo npr. tisto prav posebno doživetje ob vožnji s kolesom iz prvega dela Deklet zgoraj (brez)?

Nadaljevanje Deklet zgoraj (brez) je ohranilo glavne značilnosti prvega dela predvsem po zaslugi scenaristke Maggie Peren, ki je tudi tokrat stavila na neposrednost podajanja ljubezenskih težav lepšega spola. Prvi del Deklet zgoraj (brez) je v kina privabil več kot 1,8 milijona nemških gledalcev in prinesel največ uspeha Felicitas Woll, ki je v prvem delu igrala Victorio, tokrat pa je bila preveč zasedena s snemanjem nadaljevanke Berlin, Berlin, zato jo je nadomestila Jasmin Gerat, sicer nekdanja voditeljica popularne oddaje za mladostnike BravoTV.

Nagradna igra

Tokrat vam v nagradni igri ponujamo 12 ženskih majic, seveda z napisom Dekleta zgoraj (brez) 2. Za sodelovanje v nagradnem žrebu nam do vključno 1. avgusta pošljite odgovor na vprašanje: kaj pomeni naslov filma Dekleta zgoraj (brez) 2?
a) da so dekleta brez zgornjega dela telesa,
b) da dekleta sploh ne nosijo nedrčkov ali
c) da dekleta nosijo nedrček velikosti 95B.
Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.