Kolosej

Spider-man v drugo

13. 7. 2004
Po dveh letih bo tudi po naših platnih spet pletel mreže Spider-Man. Napletel je tudi kopico več kot privlačnih nagrad!
Ko se je leta 2001 pričelo snemanje Spider-Mana, so se vsi poznavalci strinjali, da bo film povsem pogorel ali pa dosegel popolno zmago. Ko je film že prvi konec tedna predvajanja v ZDA zaslužil 115 milijonov dolarjev in s tem skoraj povrnil produkcijske stroške, je bilo jasno, da bo to zgodba o popolnem uspehu. Mešanica stripovske nostalgije, režiserjeve izvirnosti, napete zgodbe in osupljivih posebnih učinkov je prepričala gledalce in zaslužek filma v ZDA dvignila na več kot 400 milijonov zelencev, za izračun dobička po vsem svetu pa je treba to številko podvojiti. Nič čudnega torej, da se prve ocene stroškov drugega dela gibljejo okoli 210 milijonov dolarjev, od tega pa naj bi kar 54 milijonov šlo za posebne učinke. Letošnje poletje bo očitno zares vroče!

Snemanje Spider-Mana 2 se je pričelo še pred dokončanjem uradnega scenarija, Sam Raimi pa je podpisal ponudbo za režijo že en mesec pred začetkom predvajanja prvega dela. Tobey Maguire se je soočal s številnimi zdravstvenimi težavami, med drugim z bolečinami v hrbtu, ki naj bi jih staknil pri snemanju Seabiscuita, tako da je bil resen kandidat za vlogo Spider-Mana tudi Jake Gyllenhaal (Dan po jutrišnjem), ki se je s Kirsten Dunst ujel tudi v zasebnem življenju. Tokratni negativec Alfred Molina pa je imel neprijetno izkušnjo s pajki že v svojem filmskem prvencu Lov za izgubljenim zakladom.

Minili sta dve leti, odkar je Peter Parker (Tobey Maguire) po ugrizu mutiranega pajka dobil nadnaravne moči in jih pričel uporabljati v boju proti zlu. Toda dvojna identiteta Petra vse bolj teži, toliko bolj, ker mora to skrivnost obdržati zase, da ne bi ogrozil svojih bližnjih. Mednje spada tudi Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), ki je razpeta med ljubeznijo do Spider-Mana, ki ji je več kot enkrat rešil življenje, in naklonjenostjo do Petra, ki ji vedno stoji ob strani, ko ga najbolj potrebuje, a jo njegova neodločnost bega.

Toda na obzorju so že nove težave, ko v mesto vkoraka zlobni Doc Ock, prej znani in cenjeni Dr. Otto Octavius (Alfred Molina), ki se je zaradi spodletelega laboratorijskega poskusa spremenil v zlobno kreaturo z močnimi mehanskimi lovkami in ki sedaj preko Mary Jane poskuša priti do Spider-Mana. Toda Peter se ne zaveda, da za vsem tem stoji njegov dolgoletni prijatelj Harry Osborn (James Franco), ki za smrt svojega očeta še vedno krivi Spider-Mana in se mu želi maščevati.

Če želite izvedeti, kako se bo iztekel ta usodni boj med prijateljstvom, ljubeznijo, sovraštvom, odgovornostjo in željo po brezskrbnosti, se to poletje odpravite v kino in bodite priča ponovnemu rojstvu legende.

Nagradna igra

Pajkove nagrade so tokrat res mamljive: senčnik, brisača, ležalnik, pulover iz termovelurja, dve ženski majici, t-shirt in tri čepice. Tudi tokrat bomo nagrajence žrebali, za nagrade pa se lahko potegujete z odgovorom na vprašanje, v katerem filmu se je pred Spider-Manom moral Alfred Molina (Doc Ock) prvič zelo resno soočiti s pajki? Nagradna igra se izteče 22. avgusta 2004. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.