Kolosej

Harryjev nagradni kotiček

10. 6. 2004
Harry Potter prihaja s svojimi čarovnijami in nagradami!
Čeprav je bilo o glavnem junaku petih knjig, kolikor jih je do sedaj napisala avtorica J. K. Rowling in treh filmih, ki so jih posneli v studiih Warner Bros., že toliko napisanega in izrečenega, se zdi, da nas vse kar je povezano z njim še vedno in celo zmeraj bolj zanima. Tudi o tem, zakaj je vsaka nova knjiga, ki jo napiše avtorica, pričakovana z evforično nestrpnostjo in vsako novo filmsko nadaljevanje uspešnica, se je na veliko razpravljajo in našle so se najrazličnejše razlage. Naj bodo te takšne ali drugačne, važno je, da bodo gledalci tudi pri tretjem filmskem nadaljevanju uživali prav tako, kot so pri prvih dveh. Da bo res tako, je pomemben pogoj že izpolnjen. Že sama zgodba tretjega filma, Harry Potter in jetnik iz Azkabana, v kateri se morajo Harry in njegova najboljša prijatelja, ki gulijo klopi na Bradavičarki, šoli za čarovnike, spopasti z novimi (in starimi) sovražnimi silami, ki se hočejo polastiti oblasti v čarovniškem svetu, je napeta, zabavna, ravno prav fantastična in pustolovska, z dobršno mero kriminalke, da nas drži v napetosti do samega konca. Ponovno bomo lahko uživali v vratolomnih poletih z metlami med igranjem quidditcha, urah čaranja, kamor spada tudi vedeževanje, med nove učitelje pa se bo vpisal tudi Hagrid, ključar in oskrbnik Bradavičarke in dober prijatelj glavnih junakov. Ves ta čas pa bo nad šolo lebdela temna senca strašnega jetnika Siriusa Blacka, ki mu je uspelo pobegnili iz najhujšega med vsemi zapori in ki si je za svojo novo žrtev iz zanj nerazumljivega vzroka izbral prav Harry Potterja. Medtem ko bo skušal Harry Potter razvozlati jetnikovo skrivnost, bo izvedel presenetljive stvari tudi o svoji preteklosti. Zdaj, ko v kina prihaja tretji del filma o Harryju Potterju, se že snema njegovo četrto nadaljevanje (Ognjeni Kelih) in pripravlja peti del (Feniksov red). Čeprav se je že za tretje nadaljevanje namigovalo, da bodo morali zaradi odraščanja glavne igralce zamenjati, je sedaj jasno, da bo igralska sestava glavnih treh učencev Bradavičarke ostala nespremenjena tudi v četrtem delu. Michael Gambon, ki je že v Jetniku zamenjal umrlega Richarda Harrisa, bo ravnatelja Dumbledorja igral tudi v četrtem nadaljevanju. Namesto Alfonsa Cuaróna pa bo za režisersko taktirko skrbel Mike Newell (Štiri poroke in pogreb, Nasmeh Mone Lise).

Nagradna igra

Harry je tudi v tretje segel globoko v čarovniško malho in za vas zbral kopico lepih nagrad, ki jih bomo podelili prek žreba. 6 kap s šiltom, 10 odraslih moških majčk Grifindor, 10 otroških moških majčk Grifindor, 10 odraslih ženskih majčk Powder, 10 otroških ženskih majčk Powder, 3 čajne komplet in 2 jakni Harry Potter - vse to čaka na vas, če imate srečo in če poznate odgovor na vprašanje: kateri predmet uči Hagrid v filmu Harry Potter in jetnik iz Azkabana?
a. obrambo pred mračnimi silami
b. nego čarobnih živali
c. vedeževanje
d. zgodovino čarovništva
Odgovore lahko pošljete do vključno 18. julija! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.