Kolosej

Zbiralec življenj nagrajuje

14. 4. 2004
Angelina Jolie je v Zbiralcu življenj, ki premierno prihaja 21. aprila, agentka FBI, ki mora zagristi v nadvse kislo jabolko: v Kanadi jo potrebujejo pri lovu na množičnega morilca, ki prevzame identiteto vsake svoje žrtve in tako svojim zasledovalcem povzroča nemalo preglavic.

Illeana Scott (Angelina Jolie) se pri FBI-ju ukvarja s sestavljanjem profilov kriminalcev. Njena intuitivna metoda je silno uspešna, zdaj pa se ji obeta uganka kariere. Kanadskemu kolegu naj bi pomagala ujeti množičnega morilca, ki prevzame življenja in telesa svojih žrtev ter za sabo pušča razdejanje. Scottovo to dejstvo prisili na življenje v tujem kraju in delo s policijskimi enotami, katerih način dela je drugačen, kot ga je vajena. K lažjemu delu ne pripomore niti muzealec (Ethan Hawke), ki je del misije zato, da bi pomagal izslediti profesorja umetnostne zgodovine, za katerega sumijo, da je ukradel številne neprecenljive umetnine.

Glavno vlogo v tem trilerju, ki spominja na Sedem ali Ko jagenjčki obmolknejo in ki je posnet po istoimenskem romanu Michaela Pyea, je po dolgih preigravanjih dobila Angelina Jolie. Najprej je bila v igri Gwyneth Paltrow, kasneje Jennifer Lopez, vmes pa tudi Cate Blanchett, ki pa ji vloge kriminalistk očitno niso usojene: preden so za naslednico Jodie Foster v Hannibalu najeli Julianne Moore, je bila Cate resna kandidatka za to vlogo.

V času snemanja Jemalca življenj so se razširile govorice, da so Ethana (odličen je bil denimo v filmu Dan za trening) in Angelino dobili v "klinču". Ethan je to zanikal, prav tako pa tudi namigovanja, da ima afero z manekenko Jen Perzon. Ethanova žena Uma Thurman je bila v času snemanja Jemalca življenj prav tako v Kanadi, kjer je nastajal film Plačilo, in je po Ethanovih zagotovilih tudi edina ženska njegovega srca. Angelina se je ločila od Billyja Boba Thorntona, trenutno pa naj bi srečo znova iskala pri svojem prvem soprogu Jonnyju Leeju Millerju.

Nagradna igra

Če boste do vključno 9. maja pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, se utegne zgoditi, da boste v žrebu dobili eno od petih lepih nagrad, namreč dve filmski čepici in tri filmske majice. Nagradno vprašanje je tokrat malce drugačno. Zanima nas namreč vsaj eden od razlogov, zakaj smo ob filmu Zbiralec življenj pomislili na Amelio Donaghy?

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.