Kolosej

Scooby-Doo drugič nagrajuje

31. 3. 2004
Nova naloga v Frajerskem: mala malca za štiri detektive in njihovega psa! Nova naloga pa tudi za vas!

Scooby-Doo, Where Are You je ena izmed najdlje prikazovanih risanih serij v zgodovini ameriške televizije, ki je bila premierno prikazana 13. septembra 1969. Zaradi njenega uspeha in uspeha filmske verzije je pred nami filmsko nadaljevanje, v katerem v glavnih vlogah ponovno zaigrajo stari znanci. Freddie Prinze Jr kot čedni Fred, Sarah Michelle Gellar kot elegantna Daphne, Linda Cardellini kot pametna Velma in Matthew Lillard v vlogi Cotlja. Lik simpatičnega Scooby Dooja pa so tudi tokrat prepustili v obdelavo računalniškim mojstrom.

Z malih zaslonov se na velika platna v drugo vrača klapa Scooby-Doo: dve dekleti, dva fanta in velika doga, ki rešujejo svet ter njegove prebivalce pred najrazličnejšimi pošastmi na način, ki pri gledalcih izvablja salve smeha.

Mladi zasebni detektivi iz podjetja Skrivnost d.d. se bodo tokrat srečali s starimi znanci (z njimi so se v risanih verzijah že spopadli), ki jih v življenje ponovno prikliče skrivnosti zamaskirani podlež. Skrivnostnež namreč izumi stroj, ki po tekočem traku proizvaja pošasti, kot so duh Rdečebrada, duh Pterodaktila, duh Črnega viteza in 10 000 voltnega duha. Pod pritiskom prestrašenih meščanov ogroženega mesteca Frajersko in neizprosne reporterke Heather Jasper-Howe (Alicia Silverstone) morajo naši junaki ohraniti svoj sloves in kar najhitreje razkriti identiteto zlobnega zakrinkanca, ki si želi (kaj pa drugega) polastiti mesta. Prvi na listi osumljencev je kurator mestnega muzeja, Patrick Wisely (Seth Green), ki je najbolj sumljiv prav Cotlju (Shaggy) in njegovemu štirinožnemu prijatelju Scooby-Dooju, ki zaradi strahopetnosti ni najbolj reprezentativni predstavnik svoje pasme.

Nagradna igra

Če se želite potegovati za eno od nagrad na sliki, nam do vključno 25. aprila pošljite odgovor na vprašanje: kakšne barve pulover nosi Velma? In še natančnejši popis nagrad, ki jih bomo podelili prek žreba: dva moška t-shirta, po en ženski in otroški t-shirt, trimesečno naročnino na revijo Moj pes, frizbi Scooby Doo, dve ogrlici, knjižni zaznamek in štiri tatooje. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.