Kolosej

Dergi in Roza - modela, da te kap

4. 2. 2004
Deset let sta nas zabavala z domislicami v oglasih za 3x3, zdaj pa vas pričakujeta na velikih platnih. Film prinaša tudi nekaj nagrad za naše obiskovalce.

V celovečernem filmu Dergi in Roza v Kraljestvu svizca se humorista v družbi številnih slovenskih znanih igralcev in oseb iz sveta zabave pošalita iz nekaterih aktualnih dogajanj na sončni strani Alp.

Dergi je strokovnjak za svetovanje po radiju, a mu preglavice dela Biba, ki se želi poročiti z njim. Roza je socialni delavec, ki poskuša zbrati denar za odkup stare graščine, katere denacionalizacija bo na cesto postavila skupino osirotelih otrok. Za pomoč zaprosi svojega starega prijatelja, toda Dergi je ravno sprejel službo oskrbnika planinske koče, seveda z namenom, da se skrije pred Bibo. Roza se mu pridruži in v gorah naštudirata Krst pri Savici (Dergi je Črtomir in Roza Bogomila), s katerim bosta lahko ob povratku zaslužila dovolj denarja za odkup graščine. Težave nastopijo, ko se mora Dergi zaradi slabega signala v svojo radijsko oddajo oglašati z vrha visoke skale, po koči prične strašiti duh norega alpinista, pa še Biba izve za njuno skrivališče.

Pod to komedijo, ki vas bo zagotovo nasmejala do solz, se je podpisal režiser Boris Jurjaševič, ki ga še najbolje poznamo po filmih Srčna dama in Blues za Saro. Za pravo avtohtono ozračje filma je s svojo glasbo poskrbel Slavko Avsenik ml. v sodelovanju z ansamblom bratov Avsenik. V filmu se v precej pomembni vlogi pojavi pevska skupina mičnih ter simpatičnih gospodičen Foxy Teens, ki odpojejo tudi nekaj svojih pesmi. Film je bil posnet v zasebni produkciji, zgolj s pomočjo sponzorjev in brez kakršnihkoli državnih finančnih subvencij.

Nagradna igra

Tokratni nagradni sklad je predvsem glasbeni, saj bomo med nagrajence razdelili pet CD-jev skupine Foxy Teens. Do vključno 29. februarja nam pošljite odgovor na nagradno vprašanje: kako se Dergi in Roza v resnici imenujeta (obe imeni in priimka)?. Tako se boste potegovali za eno od nagrad, ki jih bomo podelili prek žreba. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.