Kolosej

Velika riba in simpatične nagrade

4. 2. 2004
Novi film Tima Burtona Velika riba prihaja predpremierno na Kolosejev spored, hkrati pa tudi nagrajuje!
Fantastična pustolovščina - velika, kot je življenje samo!

Režiser Tim Burton ima v svoji režijski filmografiji (pri filmih je namreč sodeloval v najrazličnejši vlogah, kot producent, scenarist, igralec, scenograf,...) pestro zbirko filmov: Batman in Batman se vrača, Edvard Škarje, Ed Wood, Mars napada!, Brezglavi jezdec in kot zadnji Planet opic. Njegove filme odlikuje zanj tako značilen slog, z nenavadnimi liki, ki vzbujajo grozo in sočutje hkrati in z veliko mero črnega humorja, kar režiser črpa iz grozljivk, ki jih je v svoji mladosti tako rad gledal. Tim Burton je poročen z igralko Heleno Bonham Carter.

Po treh letih, ko nista spregovorila besede, se oče in sin ponovno srečata ob bolniški postelji, kjer oče umira za rakom. Sin William (Billy Crudup), ki je že v rani mladosti postal ljubosumen na čudovite in neverjetne zgodbe, ki jih je o svojem življenju pripovedoval njegov oče Edward Bloom (Ewan McGregor - mladi Edward, Albert Finney - starejši Edward), jih kot odrasel novinar enostavno ni mogel več prenašati. Zato je z očetom prekinil vse stike in vez s svojimi starši ohranjal le še preko matere (Jessica Lange). Ko sedaj sedi ob bolnem očetu, ga ta ponovno zapelje v domišljijski svet svojih spominov, v katerem ne manjka velikan, ki terorizira majhno mesto, začarani gozd, čarovnica s steklenim očesom, s katerim napoveduje prihodnost in seveda ogromna riba, ki jo je Edward Bloom lovil celo življenje. Medtem ko posluša očeta, William spoznava, da se je ta nekoč davno resnično odločil, da bo zapusti rojstno mesto, ki je bilo zanj enostavno premajhno in se podal v pustolovščino, ki je postala njegovo življenje. Spoznava, da so neverjetne osebe iz očetovih zgodb pravi ljudje iz mesa in krvi, da je življenje v resnici polno čudes in čudežev, le zazreti se je potrebno vanj s široko odprtimi očmi in srcem, ki je čudeže pripravljeno sprejeti.

Nagradna igra

Do vključno 22. februarja pričakujemo vaše odgovore na nagradno vprašanje: s katerim igralcem, ki je letos nominiran tudi za oskarja za glavno moško vlogo, je režiser, Tim Burton, posnel že več filmov? Med izžrebane pošiljatelje bomo razdelili tri nagrade: komplet t-shirta in knjige Big Fish s prelepimi ilustracijami. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.