Kolosej

Dobrodošli v džungli!

21. 2. 2004
Ne, tokrat ne govorimo o bananah, eksotičnem potovanju, safari pustolovščini in tečnih opicah... ali pa morda tudi! Dobrodošli v džungli je izjemno smešna akcijska poslastica, ki vam prinaša tudi nagrade!
V filmu Dobrodošli v džungli losangeleški lovec na nagrade Beck (The Rock) s svojo iznajdljivostjo in močjo mišic opravlja različne surove posle, ki mu jih namenja šef Billy. Becku pa takšne misije ne dišijo več. V prihodnje želi miroljubni orjak odpreti restavracijo, za potrebni kapital pa sprejme še zadnjo nalogo: odpotovati mora v amazonsko džunglo in najti ter vrniti Billyevega potepuškega sina Travisa (Seann William Scott), ki je med iskanjem zaklada zabredel v težave. Ob pomoči jecljajočega pilota Declana (Ewen Bremner) si Beck domišlja, da bo tokratna naloga nadvse preprosta.

Pa žal ni tako! Po kupčiji z lokalnim poslovnežem Hatcherjem (Christopher Walken) Beck locira Travisa in njegovo prijateljico Mariano (Rosario Dawson). Brezobziren Hatcher, ki domačine izkorišča za kopanje v rudniku zlata, pa Travisa kljub dogovoru ne želi prepustiti, saj sta skupaj z Mariano tista avanturista, ki bi ga lahko pripeljala do legendarnega zlatega kipca, ki bi izkoriščanemu ljudstvu lahko povrnil up. Že čutite nasprotje interesov?

Dwayne Johnson, poznan kot WWF superzvezda The Rock, z dimenzijami telesa sedaj navdušuje tudi v filmskem svetu. Na celuloidnem traku se je Slovencem prvič predstavil kot kralj Škorpijonov, mnenja o tem, kaj pomeni kratka vloga Arnolda Schwarzeneggerja v tem filmu, ki na začetku filma The Rocku zaželi "Have fun!", pa so deljena. Prevladuje razlaga, češ, da je Schwarzenegger s to vrstico sam sestopil s pozicije akcijskega junaka No. 1 in nam sugeriral, kdo je naslednji: The Rock. Koga boste torej volili?

Nagradna igra

Dobrodošli v džungli pa vam prinaša tudi tri silno uporabne torbe, ki vam bodo prišle prav, če se boste odločili stopiti na mišičasto pot, kakršno imata za sabo The Rock in Arnold Schwarzenegger, in odslej redno viseli na fitnesu! Brisačo, opremo in bidone boste lahko v torbo z napisom Welcome to the Jungle tlačili, če boste izžrebani v nagradni igri, v kateri vas sprašujemo, kako se imenuje vsakoletno body-building tekmovanje, ki poteka pod pokroviteljstvom Arnolda Schwarzeneggerja v Columbusu v Ohiu? Vaše odgovore pričakujemo do do 14. marca! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.