Kolosej

Torque - Divji v sedlu

17. 2. 2004
Za vse divje v srcu, sedlu in po duši prihaja adrenalinski dogodek - Torque: Divji v sedlu! Potegujte se za fantastične motoristične nagrade
Nocoj bo v Koloseju v Ljubljani adrenalinsko. Zgodila se bo Salomonova premiera filma Torque: Divji v sedlu, od četrtka dalje pa vse do naslednje srede pa si boste v Kolosejevi avli lahko ogledali tri res hude motorje, ki se jih še posebej izplača pogledati čez vikend, saj jih bodo krasile še zelo vroče, v usnje oblečene hostese, ki bodo zainteresiranim delile revijo Motorist.

Vonj po bencinu in dvig adrenalina zaradi vratolomnih voženj ob smrtno nevarnih hitrostih, značilnih za film (Pre)Hitri in (pre)drzni, se ponovno vrača, le da tokrat štirikolesnike zamenjajo motorji. Zgodba filma Torque: Divji v sedlu je značilna za tovrstne akcijsko adrenalinske bombe: bande, ki služijo s kriminalom in ki jim je medsebojno rivalstvo nekaj tako vsakdanjega kot vsakodnevni konflikti z varuhi zakona. Motorist Cary Ford (Martin Henderson) se vrne v rojstno mesto k svojemu dekletu Shane (Monet Mazur). Ko je pred leti Ford zapustil mesto, je za seboj pustil neporavnane račune s Henryjem, nevarnim dilerjem in vodjo motoristične bande Hellions. Ford je namreč imel nekaj, kar je bilo Henryjevo - lepo število motorjev, katerih vrednost je bila nenavadno visoka. Ker Ford ne pokaže prevelikega zanimanja, da bi motorji menjali lastnika, ga Henry obtoži, da je ubil Juniorja, mlajšega brata vodje (Ice Cube) druge najmočnejše motoristične bande. Ford se tako kmalu znajde v obroču, ki ga sestavljajo FBI, maščevalni Trey in Henry, ki želi za vsako ceno dobiti nazaj tisto, kar je njegovo. V nori dirki skozi puščavo mora dokazati svojo nedolžnost in preživeti.

Zagotovo je eden od podatkov, ki dovolj dobro napove, kakšen film lahko pričakujemo, ta, da ga je delala ista producentska ekipa kot filme Hitri in drzni, XXX in S.W.A.T. - Specialci. Slednjega si lahko še vedno ogledate na filmskem platnu. Očitno so filmi, ki vključujejo bande, v tem primeru motoristične, tone pločevine, drzne vožnje in dobre bejbe, med gledalci zelo priljubljeni. Prvi del Hitrih in drznih si je tako v Ljubljani ogledalo 21.000 gledalcev, drugi celo blizu 27.000. Prav gotovo dobra novica tudi za Navor (kar v slovenščini pomeni Torque).

Nagradna igra

Tokrat so nagrade res bogate! Predstavniki podjetja TC Motoshopa so se res potrudili in nam poklonili:
- pulover Rossi,
- očala Bertoni AR125,
- rokavice First 3333,
- letna naročnina na revijo Motorist (nagrado prispeva revija Motorist)!

Za nagrade, ki jih bomo kot običajno razdelili v žrebu, se lahko potegujete tako, da nam do vključno 7. marca napišete, kakšna sta bila v sedlu Dennis Hopper in Peter Fonda! Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.