Kolosej

Škratek nagrajuje

13. 2. 2004
Škrat je film kot nalašč za zimske dni, saj bo našim obiskovalcem povrnil božični duh, nekatere pa tudi obdaroval s privlačnimi nagradami.
Nekega božičnega večera, že kar nekaj časa nazaj, je med božičkovim postankom v sirotišnici v njegovo vrečo zlezel majhen otročiček. Neopažen je otrok tako prišel na severni pol, kjer so ga toplo sprejeli in vzeli za svojega Božičkovi pomagači, škratje. Otrok med škrati srečno odrašča, a ko jih preraste za trikratno dolžino, se v miniaturnem svetu škratov ne znajde več najbolje.

Buddy (Will Farrell) se tako odloči, da bo odšel nazaj v domači kraj poiskat svojo pravo družino in svojo preteklost. Toda življenje v velikem mestu je vse prej kot rožnato, še posebej, če je odrasel človek našemljen v škrata.

Kljub vsem težavam Buddy poišče svojega očeta Walterja (James Caan), z delom zasvojenega prodajalca otroških knjig, ki pa je zaradi svoje obsedenosti z denarjem že davno pristal na Božičkovem seznamu "porednih". Walter namreč ne verjame več v zgodbe, ki jih prodaja, niti ne verjame, da je Buddy njegov davno izgubljeni sin. Zanj štejejo le številke prodaje njegove zadnje uspešnice. Buddy spozna tudi svojo mačeho Emily (Mary Steenburgen) in svojega 10 letnega polbrata Michaela (Daniel Tay), ki pa že dolgo več ne verjame v obstoj Božička in škratov...

Nagradna igra

Tokrat bomo med pošiljatelje pravilnih odgovorov razdelili nahrbtnik Zajček Dolgouhec (na slikci zgoraj) in pet privlačnih filmskih magnetkov. In nagradno vprašanje? Napišite nam v katero veliko mesto se škrat Buddy odpravi iskat svojo družino. Odgovore pričakujemo do vključno 7. marca!

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.