Kolosej

Nagrade Brigade

29. 12. 2004
Ljubitelji akcije bodo verjetno težko dočakali novo leto, ko se nam na programu spet obeta nekaj ognjenih prizorov. Med drugimi prihaja Brigada 49, ki prinaša tudi bogate nagrade.
Jack Morrison (Joaquin Phoenix) se iz gasilskega rekruta pod taktirko nadrejenega Mika Kennedyja (John Travolta) razvije v enega najboljših borcev proti ognju. V reševalno akcijo je vedno pripravljen vložiti največ truda in tudi poguma, saj mu delo pomeni vse. S tem pa se nenehno izpostavlja nevarnosti, ki bolj kot njega samega vznemirja njegove bližnje. V zadnjih letih se je nekoliko ustalil in ustvaril družino, toda žena Linda (Jacinda Barrett) je ob naraščajočih starševskih obveznostih vedno bolj v skrbeh, njen strah pa se le še stopnjuje ob vsaki novici, ko izve, da je tragično preminul kateri izmed Jackovih gasilskih prijateljev.

Tudi Jack sam spoznava, da nesreča v življenju hrabrih gasilcev nikoli ne počiva. Zato se odloči, da je čas, da naredi nekoliko mirnejših korakov, a kaj ko se vedno poda le še na eno "zadnjo" misijo. Žal pa se takšno izzivanje kmalu izkaže za usodno, saj v spletu nepredvidljivih okoliščin postane ogroženo tudi Jackovo življenje. Ko v neki starejši zgradbi izbruhne hud požar in je Jack s svojo ekipo ponovno v iskalno-reševalni akciji, se vdrejo tla enega izmed višjih nadstropij in Jack ostane ujet med stenami in plameni.

Sedaj je čas, da Jackovo reševalsko hrabrost na pleča prevzamejo Mike in preostali gasilci, ki morajo poiskati način, kako rešiti njihovega priljubljenega člana.

Film, ki bo marsikaterega obiskovalca spomnil na uspešnico izpred dobrih desetih let z naslovom Povratni ogenj, odlikujejo ne le izjemni akcijski prizori, temveč tudi obilica komičnih trenutkov, ki nam jih med gasilci predstavi odlično tovarištvo, pa tudi globoke brazgotine, ki jih v njihova življenja zareže nadvse naporno in tvegano delo. Zgodba je, kot zanimivost, tokrat nekoliko nelinearna in je ovita v Jackove spomine v trenutkih, ko ga poskušajo rešiti njegovi kolegi. Med slednjimi bomo zlahka prepoznali še nekaj znanih obrazov, kot je na primer Robert Patrick, ki si ga glede na vlogo v filmu zagotovo ne bi želeli v svoji bližini. Preverite, zakaj!

Nagradna igra

Tokrat nas v zameno za dva nahrbtnika, tri kemične svinčnike, tri merilce športnih aktivnosti z možnostjo montaže na kolo in dva elektronska organizatorja zanima, v katerem mestu se dogaja film? Odgovore pošljite do vključno 6. februarja 2005, ko bomo prejemnike posamičnih nagrad izžrebali in objavili njihova imena.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.