Kolosej

Zaplešiva nagrajuje

16. 12. 2004
Že za Silvestrovo si boste lahko ogledali, kako plešeta Richard Gere in Jennifer Lopez, pred tem pa lahko poskusite, ali imate kaj sreče pri nagradah, ki jih film prinaša.
Če smo poleti dobili nekakšen pred-del uspešnice Umazani ples, je zdaj pred nami podoben film, v katerem ples ni zgolj počitniška avantura, temveč nekaj, kar zaposlenemu in zdolgočasenemu človeku da novih moči in življenjske energije. Zaplešiva!

Čikaški odvetnik John Clark (Richard Gere) ima skoraj popolno življenje. Ljubi svojo ženo (Susan Sarandon), ima uspešno kariero in dva čudovita otroka. A vendarle... njegovemu življenju, v katerem ni nič hudo narobe, nekaj manjka: v službi ni več pravih izzivov, vožnja domov je eno samo postajanje v prometni gneči in družina redko najde čas za skupne radosti.

Nekega večera pa se mu na poti domov zgodi nekaj posebnega. Naenkrat se odloči, da bo obiskal plesno šolo, mimo katere ga vsak večer vozi mestni vlak in kjer na oknu vedno gleda v otožen ženski obraz (Jennifer Lopez).

Svojo odločitev zamolči - ne razkrije je niti družini niti sodelavcem. A njegovi koraki, ki so sprva nerodni in togi, postajajo v plesni šoli Miss Mitzi čedalje lahkotnejši in elegantnejši. Medtem ko se pripravlja na veliko plesno tekmovanje, postane njegova soproga sumničava, za njim pa pošlje zasebnega detektiva, saj je prepričana, da si je našel ljubico.

Leta 1996 je izvirnik, po katerem je Zaplešiva posnet, osvojil japonsko občinstvo (nedavno je bil film na ogled na enem od slovenskih televizijskih programov) in tudi kritike, saj je film dobil kar 13 najprestižnejših japonskih filmskih nagrad. Po naključju si ga je ogledala tudi scenaristka Audrey Wells, ki se je takoj lotila predelave. Ta je seveda v zgodbo prinesla nekaj novih elementov, kljub temu pa je Wellsova ohranila tisto, kar je najpomembnejše: sporočilo o tem, da lahko v svojem zaposlenem in hitrem življenju še najdemo čas in voljo za nekaj romantičnega ali ustvarjalnega.

Nagradna igra

Štiri domače halje za dekleta, štiri rute in štiri ogledalca v srčku - vse to bomo prek žreba podelili v nagradni igri filma Zaplešiva. Vaša naloga je, da nam do vključno 16. januarja 2005 napišete originalni naslov japonskega filma, po katerem je Zaplešiva posnet.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.