Kolosej

Zaklad pozabljenih ima nagrade!

16. 12. 2004
Lov na največji zaklad v zgodovini človeštva je odprt, vas pa vabimo v lov na nagrade!
Ste uživali ob pustolovskem iskanju zakladov Indiane Jonesa? Niste mogli odložiti iz rok letošnje najbolj brane knjige Da Vincijeva šifra? Potem ste eden tistih, ki ne smejo zamuditi filma Zaklad pozabljenih. Nicolas Cage igra Benjamina Franklina Gatesa, ki predstavlja tretjo generacijo družine lovcev na zaklade. Benjamin je vse svoje življenje namenil iskanju zaklada, za katerega le redki verjamejo, da sploh obstaja. 2000 let star zaklad neprecenljive vrednosti naj bi v ZDA prenesli in skrili ustanovni očetje, pot do njegovega skrivališča pa v šifrah zapisali na bankovec za en dolar in na hrbtno stran deklaracije o neodvisnosti. Ko Benjamin izve, da se pripravlja kraja deklaracije, mora, da bi zaščitil najbolj varovano skrivnost v zgodovini človeštva, sam ukrasti mapo, preden se je polastijo napačne roke. V tekmi s časom se mora Benjamin izmakniti FBI agentom, biti ves čas en korak pred neizprosnim nasprotnikom (Sean Bean) in razvozlati še poslednji ključ, ki odklepa skrivnost največjega zaklada, katerega varovanje je bilo zaupano prav njegovi družini.

Nicolasa Cagea (njegovo rojstno ime je Nicholas Kim Coppola), ki igra briljantnega iskalca/varuha zaklada, smo nazadnje gledali v filmu Sleparja. Za igro v filmu Prilagajanje je bil nominiran za oskarja, ki ga je prejel že za vlogo v filmu Leaving Las Vegas. Nečak režiserja Francisa Forda Coppole je hodil v isto šolo kot režiser filma Zaklad pozabljenih, Jon Turteltaub. Jon ima v svoji režiserski zbirki zelo zanimiv nabor filmov, saj je režiral žanrsko tako različne filme, kot so drama Fenomen, triler Instinkt, romantična komedija While You Were Sleeping in mladinski Tri ninje.

Nagradno vprašanje

V nagradni igri tokrat poklanjamo 10 žepnih radijskih postaj, 3 obeske za ključe, obesek za ključe s povečevalnim steklom, kompasom in svetilko, 3 jope in dve čepici. Odgovorite na vprašanje, s katerim praznikom in na kateri dan Američani vsako leto obeležujejo obletnico podpisa deklaracije o neodvisnosti, do vključno 16. januarja 2005. Nagrajence bo določil žreb.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.