Kolosej

Srebrno priznanje netko za Kolosejevo spletno stran

25. 11. 2004
Pajek Netko je imel včeraj osrednjo vlogo na domiselni in nadvse simpatični podelitvi slovenskih spletnih oskarjev - netkov. Naša spletna stran je dobila srebrno priznanje v kategoriji spletnih portalov za mala in srednja podjetja.
Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Ministrstvom za informacijsko družbo in revijo Gospodarski vestnik sinoči že petič pripravila podelitev nagrade netko - priznanj najboljšim slovenskim poslovnim spletnim stranem. Sedemčlanska žirija je med stotimi prijavljenimi izbrala nagrajence in dobitnike zlatih priznanj netko. Ti so:

  • zlata nagrada v kategoriji celostna predstavitev podjetij in drugih ustanov za velika podjetja: Adriatic, d. d.
  • zlata nagrada v kategoriji spletni portali za velika podjetja: Aerodrom Ljubljana, d. d.
  • zlata nagrada v kategoriji spletna predstavitev blagovne znamke za mala in srednja podjetja: Citroen Slovenija, d. o. o.
  • zlata nagrada v kategoriji spletna trgovina za mala in srednja podjetja: Status, d. o. o., Metlika
  • zlata nagrada v kategoriji spletni portali za mala in srednja podjetja: Urad vlade za informiranje
  • posebno priznanje v kategoriji spletni portali za mala in srednja podjetja: Noviforum, d.o.o.

Kolosejeva spletna stran je bila nominirana v kategoriji spletnih portalov za mala in srednja podjetja, v kateri sta bili poleg zmagovalca, Urada vlade za informiranje, nominirani še spletni strani časopisne hiše Večer in iskalnik podjetja Noviforum najdi.si.

Pri ocenjevanju je žirija upoštevala naslednja merila: vsebina, struktura in navigacija, oblika, funkcionalnost, interaktivnost in celostni vtis. Ob pregledu spletnih mest in splošnega vtisa je žirija ocenila tudi skladnost s cilji projekta, ki so jih prijavitelji navedli v prijavi.

Prireditev, ki se je zgodila v stavbi Gospodarske zbornice, je ob pomoči podeljevalcev, med katerimi je bil tudi predsednik GZS Jožko Čuk, je vodil virtualni voditelj - pajek Netko, ki je z dovtipi in včasih tudi rahlo ciničnimi pripombami, je takoj požel naklonjenost med občinstvom.