Kolosej

Tri božična darila

24. 11. 2004
Družina Krank se je odločila, da bo tokrat preskočila božične praznike in vse, kar je povezano z njimi. Jim bo uspelo? Preverite v komediji Kako se izogniti božiču.
Marsikdo med nami bi se z največjim veseljem ognil predbožično-novoletni histeriji - recimo tako, da bi odpotovali na Karibe. Za večino med nami neuresničljive sanje. A kot kaže, tako enostavno ne bo niti za gospoda in gospo Krank, ki sta načrt o begu na Karibe že naredila!

Družina Krank se je namreč odločila, da bo tokrat preskočila božične praznike in vse, kar je povezano z njimi. Namesto, da bi gospa (Jamie Lee Curtis) in gospod Krank (Tim Allen) krasila božično drevesce, nakupovala darila in pekla božične kolače, sta ste enostavno odločila, da bosta za božič raje uživala na peščeni plaži ob Karibskem morju. Da bi bilo svetoskrunstvo še hujše, niti ne nameravata na streho svoje hiše postaviti snežaka Frostyja, posebne božične okrasitve ulice Hemlock, ki je njenim prebivalcem že večkrat prinesla laskav naslov najboljših božičnih dekoraterjev. Toda sreča je na strani ogorčenih sosedov. Hčerka zakoncev Krank, ki je s svojo odločitvijo, da bo božične praznike preživela v Peruju, tudi povzročila neodobravanje, je spremenila svojo odločitev in sporočila staršema, da za božič kljub vsemu prihaja domov. Kranka imata sedaj le še nekaj ur časa, da pripravita pravo božično vzdušje in s tem razveselita hčerko ter pomirita razjarjene sosede. To pa niti malo ne bo enostavno.

Nagradna igra

Tokrat poklanjamo
  1. božično bisago, v kateri sta odeja in šal v pravih zeleno-rdečih barvah - vse je iz termo velurja,
  2. t-shirt z dolgimi rokavi s podobo snežaka Frostyja in
  3. rdeča zimska kapa s podobo snežaka Frostyja.

Nagradno vprašanje pa se nanaša na scenarista filma Kako se izogniti božiču, Johna Grishama. Naštejte vsaj dva filma, posneta po njegovih delih (prijateljski namig: izognite se Kako se izogniti božiču, saj ta odgovor ne bo veljaven). Nagradna igra poteka do vključno 19. decembra, nagrajence pa bo - kot vedno - določil žreb.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.