Kolosej

Za ves Polarni vlak nagrad

24. 11. 2004
Neverjetnih 34 nagrad čaka na vas - Polarni vlak pa na prvi peron prihaja 23. decembra!
Polarni vlak je rezultat ponovnega sodelovanja režiserja Roberta Zameckisa (trilogija Vrnitev v prihodnost, Stik, Potopljene sence) in Toma Hanksa (Philadelphia, Reševanje vojaka Ryana, Terminal), ki sta združila moči že pri Brodolomu in s šestimi oskarji nagrajenemu Forrestu Gumpu. Za animacijo sta poskrbela petkratni dobitnik oskarja Ken Ralston in Jerome Chen. Tom Hanks se je medtem že posvetil naslednjemu projektu, saj se ob hudi konkurenci Russella Crowa, Georga Clooneya in Hugha Jackmana poteguje za glavno vlogo v filmski priredbi knjižne uspešnice Da Vincijeva šifra.

V sodobnem svetu logike in razuma ni več ostalo veliko prostora za pravljice in domišljijo. Otroci, ves čas obdani s televizijskimi in računalniškimi zasloni, imajo vse manj časa in volje za branje fantazijskih zgodb. Svet od njih pričakuje, da čimprej odrastejo in pridobijo stalen dvom v vse, česar ne vidijo na lastne oči. Kje je torej sploh še prostor za Božička, tistega prijaznega starčka, ki na severnem tečaju s svojimi škrati izdeluje darila, da lahko ob koncu leta z njimi razveseli otroke po vsem svetu? Mnogi mislijo, da je to zgolj pravljica za najmlajše, zato bo najbolje, da se ob tem božiču podate na čudežno potovanje s Polarnim vlakom in spoznate, da Božiček vendarle obstaja, če smo vsaj na dnu našega srca pripravljeni verjeti vanj.

Zgodba Chrisa Van Allsburga, ki je otroško domišljijo razburkal že z živalsko avanturu Jumanji, govori o dečku (glas Josha Hutchersona in Toma Hanksa), ki kljub nenehnemu posmehovanju skeptičnih prijateljev, še vedno verjame v obstoj Božička. Ko tako nekega božičnega večera nestrpno bedi in čaka, da bi zaslišal zvonkljanje kraguljčkov na Božičkovih saneh, doživi nekaj nepozabnega. V njegovo ulico pripelje parni vlak, ki z divjim žvižganjem privabi radovednega dečka. Sprevodnik (glas Toma Hanksa) ga povabi, naj vstopi in se s številnimi drugimi dečki in deklicami poda na fantastično potovanje na severni tečaj. Toda na vlaku so tudi številni otroci, ki so že opustili vero v Božička, zato lokomotiva kmalu uide iz nadzora in zaide z običajne poti. Naš mali junak mora tako zbrati ves svoj pogum, da bo s svojo novo prijateljico srečno prispel na cilj, kjer ima Božiček pripravljeno prav posebno presenečenje.

Film je bil posnet z najnovejšo tehnologijo zajemanja gibov, kjer so kamere posnele igralce, katerih gibi in izrazi so bili osnova za izdelavo računalniško ustvarjenih likov. Slednji so bili nato dodani osupljivemu ozadju, kjer se je pravljičnost otroških slikanic nadgradila s spektakularno akcijo, rezultat pa je ta neverjetna domišljijska avantura.

Nagradna igra

Polarni vlak vam je pripeljal res ogromno nagrad. Lepih, uporabnih, poučnih - skratka, splača se sodelovati. Do vključno 9. januarja 2005 nam pošljite odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: navedite imeni oskarjevcev, ki sta sodelovala že pri filmih Forrest Gump in Brodolom, sedaj pa sta znova združila moči in posnela film Polarni vlak.

Nagrade, ki si jih lahko ogledate na fotografiji, pa so: piknik kovček, štoparico, set skodelic, sprevodnikovo kapo, vlakec, dnevnik, dve termos steklenici, dve majici z dolgimi rokavi, kovinsko kazalo za knjige, tri božične nogavičke, dve kazali za knjige (z različnimi motivi), dve kapi s šiltom, dve zimski kapi, štiri otroške majčke s kratkimi rokavi, dve veliki skodelici , štiri platnice za knjige in štiri otroške knjige zabave - skupaj kar 34 nagrad.

V nagradni sklad smo naknadno dodali še pet izvodov knjige Polarni vlak, ki bo izšla pri Založbi Kres.

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.