Kolosej

Kraljestvo morskega psa

13. 10. 2004
Zdi se, da smo še oni dan reševali Nema, kmalu pa se bomo zopet potopili v animirani podvodni svet. Dobrodošli v Kraljestvo morskega psa.
Studio Dreamworks SKG nas je z doslej navdušil že s tremi računalniško animiranimi filmi. To so bili Mravljinec Z ter Shrek in njegovo odlično nadaljevanje, ki je postal največja letošnja svetovna uspešnica. S scenaristom Ledene dobe, magično glasbo Hansa Zimmerja, vrhunsko animacijo in zvezdniškimi glasovi si lahko obetamo podvodno avanturo, ki bo zadostila tako mlajše kot tudi starejše kino obiskovalce.

Morski greben, koder kraljuje mafijski Don Lino, pretrese novica, da je pod spuščenim sidrom umrl njegov sin. Na sceni najdejo le Oscarja, prebivalca grebena z dna prehranjevalne lestvice, ki se mu ob dani situaciji ne obeta svetla prihodnost. A mala gobčna rumenoglava ribica situacijo obrne v svoj prid in se pred morskimi soplavalci predstavi kot junak, ki je ubil plavutastega gangsterja, v kraljestvu morskega psa pa ima takšna mala laž lahko tudi resne posledice...

Kraljestvo morskega psa z glasovi odlikuje zares izjemna igralska zasedba. Capinu Oscarju, ki se je vsaj doslej s svojim besedičenjem vedno izmuznil težavam, je glas posodil Will Smith, Robert De Niro je svoje gangsterske predispozicije uveljavil kot Don Lino, veliki beli morski pes z vrha prehranjevalne verige v grebenu, privlačno ribico Angie, ki je na skrivaj zaljubljena v Oscarja, je oplemenitila Renée Zellweger, femme fatale je Angelina Jolie kot riba Lola, ki z ženskimi zvijačami doseže vse, Donovega sina Lennya, zapriseženega vegetarijanca, pa je oživel Jack Black.

Nagradna igra

Tokrat bomo nekomu poklonili čepico z napisom Shark Tale. Žreb bo odločal med tistimi, ki nam boste do vključno 7. novembra poslali pravilni odgovor na vprašanje: kateri znameniti režiser se pri filmu Kraljestvo morskega psa pojavi samo z glasom in kateremu liku ga posodi?

Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.