Kolosej

Vsemogočni Bruce obdaruje...

12. 9. 2003
Prav gotovo ste že velikokrat (vsaj pri sebi) odgovarjali na vprašanje, kaj bi storili, če bi na loteriji zadeli izjemno visoko vsoto denarja. Tokrat vam ponujamo v premislek še vprašanje, kaj bi storili, če bi bili za dan ali dva bog! Pa recite, da ponudba ni širokogrudna - za svoja razmišljanja lahko dobite celo nagrado.
A ne bodite preveč zaletavi pri sanjarjenju o božjih močeh v lastnih rokah - če pa ne verjamete, da to ni najlažje delo na svetu, vas utegne od 25. septembra dalje v to prepričati Vsemogočni Bruce, nova komedija režiserja Toma Shadyaca in komedijanta brez primere, Jima Carreya, ki sta nam skupaj že postregla z izdatno dozo smeha v filmih Ace Ventura: Pasji detektiv in Ti, ti lažnivec. Oba sta v dobri formi, tako da bodo naše dvorane spet pokale od smeha.

Jim Carrey igra Brucea Nolana, televizijskega novinarja, ki mu urednik vedno zaupa same omledne in dolgočasne zgodbe, kot na primer tisto o največjem piškotku v mestu. Bruce je povrh vsega še večen nergač in čeprav ima v svojem življenju kar nekaj razlogov za veselje - tudi svoje dekle Grace (Jennifer Aniston) - jih ne zna ceniti.

Pokrovko mu dokončno izstreli v orbito dejstvo, da mesto voditelja namesto njega dobi njegov zoprni kolega Evan (Steven Carell). Žal mu zaradi tega film poči v času, ko kamere tečejo. Da ga odpustijo, je seveda logična posledica - in zdaj ima Bruce šele razlog, da se popolnoma prepusti svoji slabi volji, ki jo začne stresati kar na boga. Ta pa ima očitno smisel za humor in mu ponudi, da lahko opravlja njegovo delo.

Rečeno storjeno. Bruce neizmerno uživa, ko lahko kot vsemogočni počne, kar mu srce poželi: predvsem seveda nagaja vsem tistim, za katere misli, da si to zaslužijo (in tako pričara nekaj nepozabnih komičnih trenutkov - še posebej, ko se maščuje kolegu Evanu). A slej ko prej bo moral tudi Bruce ugotoviti, da življenje ni šala - pa čeprav nad teboj ni čisto nikogar več... Niti vsemogočnega...

Jim Carrey, ki je v minulih letih skušal najti svoj izraz tudi z resnimi vlogami, znova dokazuje, da je prav komedija tisti žanr, kjer je doma in kjer lahko pokaže vse svoje talente. Misel na oskarja je očitno vsaj začasno opustil, sicer pa ima poleg mnogih drugih nagrad dva zlata globusa, kar pa tudi ni od muh.

Junija 2000, ko je Universal kupil pravice za film po scenariju Bruce Almighty, je to dvignilo prenekatero obrv v poslu: mnogi poznavalci v scenarij niso verjeli, kupčija pa je bila težka kar milijon dolarjev. To je veliko kljub temu, da je bila najvišja znana cena za odkupljen scenarij tistega leta kar štiri milijone, in sicer za Sobo za paniko. Da bo režiral Tom Shadyac se je že vedelo, ni pa bilo jasno, kdo bo Bruce. Prav v tistem času se je govorilo, da bo Jim Carrey odigral glavno vlogo v filmu Telefonska govorilnica.

Nagradna igra

Tokrat prek žreba podarjamo štiri komplete za preživetje v vlogi boga (komplet je na daleč videti kot zajetna Biblija), 3 božje podložke za upravljanje z usodo računalniške miške, tri t-shirte in tri komplete podložkov, na katerih svoje božje poslanstvo opravljajo kozarci ali zajetno napolnjene kavne skodelice (po želji, pač). Kaj morate narediti, smo že namignili. Do vključno 12. oktobra nam
napišite, kaj bi bila prva stvar, ki bi jo naredili, če bi vam bile zaupane božje moči in bi lahko izvedli vsako vragolijo, ki bi se jo v tistem trenutku domislili. Preštejte do deset in zapišite - najboljše odgovore bomo objavili. Pomembno: pri nagradni igri ne spreminjajte subjecta (naslova) e-maila in ne pozabite navesti svojega domačega naslova.
Iz enega e-mail naslova upoštevamo en sam odgovor.