Kolosej

Lovci na nagrade, pozor

6. 6. 2003
Tudi film Lovec na sanje, posnet po romanu Stephena Kinga, mojstra grozljivk, prinaša lepe nagrade.

V tokratni nagradni igri nam je sponzor, Inka - Impex v City parku, podaril resnično lepe nagrade: namreč lovilce sanj, ki se jih obesi nad posteljo. Napravica poskrbi za prijetne sanje, saj se zlobne ujamejo v mrežo in se raztopijo v jutranjem soncu.

V nagradni igri bomo razdelili kar deset lovilcev sanj in dva obiska pri vedeževalki v Koloseju, in sicer med tiste, ki vam bo pomežiknil žreb. Žrebali pa bomo med pošiljatelji vsaj dveh naslovov filmov, ki so (razen Lovca na sanje) že bili posneti po delih mojstra grozljivk Stephena Kinga.

Pozor: z vstopnico filma Lovec na sanje imate tudi 10% popust pri nakupu lovilca sanj v trgovini Inka - Impex v City parku. Če si boste film v ljubljanskem Koloseju ogledali med petkom, 6. junija, in nedeljo, 8. junija, poglejte pod sedež, saj se nemara prav pod vašim skriva nagradni kupon za obisk pri vedeževalki.

Legenda lovilca sanj

Ameriški domačini verjamejo, da so
sanje sporočilo iz duhovnega sveta. Namen lovilca sanj je, da lovi sanje v svojo mrežo. Dobri duhovi najdejo pot skozi center mreže in lebdijo nad posvečenimi peresi, pod katerimi spijo ljudje. Slabi duhovi so ujeti v mreži in se stopijo z jutranjim soncem.

Obesite lovilca sanj v svojo spalnico. Idealno je tik nad posteljo, da bi uživali v prijetnih sanjah.

Veliko sreče in življenjske harmonije!

O filmu

Jonesy (Damian Lewis), Henry (Thomas Jane), Pete (Timothy Olyphant) in Beaver (Jason Lee) - štirje dečki, ki odraščajo v majhnem mescetu v državi Maine - otroci, ki so zbrali toliko poguma, da so se junaško spopadli z otroško krutostjo. Ob nepričakovanem dogodku stopijo skupaj še bolj kot sicer in nesebično rešijo umsko zaostalega fanta z imenom Duddits (Donnie Wahlberg), s čimer njihov krog prijateljstva dobi novega člana. Duddits pa ni navaden deček. Ima namreč skrivnostne sposobnosti, ki jih je prenese na ostale dečke, s tem pa njihovo prijateljstvo združi v eno...

Ko v nesreči dvajset let pozneje eden od njih skoraj umre, sprva ne uvidijo, da je v njihova življenja zopet stopila strašljiva skrivnost, ki je na nek način povezana z Dudditsem. Ko se v lovski koči severnih gozdov zopet zberejo na vsakoletnem lovu, jih splet okoliščin pahne v brezno pogube. Najprej pride neznanec, zablodeli lovec, ki se ne zaveda, da v sebi nosi strašno okužbo. Za njim drvi snežni metež, ki v svojem osrčju skriva nekaj veliko bolj zloveščega - smrtonosni tujek, ki bo zasužnjil nekatere od štirih prijateljev, ostale pa prisilil, da bodo zopet priklicali svojo pozabljeno moč... in se spopadli z grozo brez primere.

Film bo prav gotovo navdušil vse ljubitelje nadnaravnih trilerjev (Znamenja, Šesti čut, Stigmata, Celica...) in Stephena Kinga. Knjige Stephena Kinga, ki velja za gospodarja groze, so prevedene v 33 jezikov, izšle so v 35 državah sveta, po ocenah založnikov pa so prodali že prek 300 milijonov izvodov. Prvi film po njegovem romanu so posneli že leta 1976.